Timusul – Centrul “ vointei de a fi bine”
Timusul, aceasta glanda endocrina minuscula a fost numita dupa cuvantul grecesc “ thymos ” care poate fi tradus ca “ energia vitala a vietii ”. Mai este numit si glanda iubirii.
Timusul – Centrul “ vointei de a fi bine”
In termeni medicali, timusul este unul dintre stalpii de sustinere ai sanatatii organismului. Aceasta glanda mentine functionarea eficienta a sistemului imunitar prin producerea de celule T.
Acest organ limfoid epitelial, un organ central al sistemului imunitar, produce, sub impulsul hormonilor sexuali feminini, celule specializate numite „Treg” (sau limfocite T reglatoare) care ajuta la gestionarea modificarilor fiziologice care apar in timpul sarcinii.
Timusul adapteaza sistemul imunitar al mamei pentru a nu respinge fatul, ci si controleaza sanatatea metabolica a mamei in timpul sarcina ei.
In ciuda faptului ca dezvoltarea acestei glande inceteaza imediat dupa etapa pubertatii, aceasta continua sa fie activa si sa colaboreze in mod direct cu sistemul imunitar.
Ce blocheaza functionarea Timusului
Aceasta glanda creste atunci cand suntem fericiti si scade in dimensiuni atunci cand suntem stresati.
Iubirea si ura sunt doua dintre emotiile care pot afecta aceasta glanda intr-o foarte mare masura, iar gandurile si cuvintele negative o pot afecta asemenea unei infectii virale, reducandu-i acesteia capacitatea de a lupta impotriva amenintarilor la adresa sistemului imunitar.
Din perspectiva medicinei indiene traditionale, aceasta glanda se afla intr-o foarte stransa corespondenta cu chakra inimii si cu cele 12 petale de lotus ale sale.
Localizarea glanei Timus
Locatia centrala a acestei glande – timusul este situat partial in torace, partial la nivelul gatului si extinzandu-se de la al patrulea cartilaj costal in sus pana la marginea inferioara a glandei tiroide – nu este o coincidenta.
Aceasta glanda monitorizeaza si regleaza fluxul de energie al corpului.
Cea mai importanta etapa a oricarui proces de vindecare este reprezentata de pastrarea unui nivel de energie vitala ridicat. Daca acest proces nu incepe prin stabilirea unei baze de bunastare si de vitalitate, orice medicament sau tratament incercat va fi lipsit de valoare. “Adevaratul medicament minune” este puterea si vitalitatea care se afla in noi, vointa noastra de a fi bine.
La nastere, timusul are aproape aceeasi dimensiune ca cea pe care o au inima si plamanii. Cu inaintarea in varsta, cu toate acestea, timusul se atrofiază. Pana la atingerea varstei de 40-50 de ani, timusul ajungae sa fie o mica masa de grasime. Din fericire, acest proces este reversibil.
Medicul naturopat Noreen Barron explica: “Taparea (bataile usoare) timusului contribuie la imbunatatirea functionarii acesteia, un fapt demonstrat stiintific. De fapt, spune Barron, taparea poate stimula dezvoltarea acestei glande pentru mai multa energie si vitalitate.
Cum poti sa-ti deblochezi fluxul energetic folosind o tehnica veche de 6.000 de ani ale Medicinei Traditionale Chinezesti?
Fiecare expert recomanda o procedura usor diferita, dar toate aceste proceduri au un element esential in comun.
In primul rand, trebuie sa localizam timusul – aminteste-ti, se afla in centrul pieptului.
Cum activam Timusul
Pentru o explozie rapida de energie se recomanda taparea acestei zone cu varfurile degetelor timp de 20 de secunde, timp in care se respira profund.
O alta procedura usor diferita – taparea se efectueaza “in ritm de vals, unu-doi-trei, cu accent pe prima bataie.”
Aceasta procedura va avea cel mai energizant efect. De asemenea, ne este sugerat sa repetam afirmatia
“Sunt plin de energie de viata si plin de iubire.”