Terapia prin iertare

Ce este terapia prin iertare?

Este unul dintre cele mai puternice cuvinte în orice limbă și, câteodată, este atât de încărcat de emoții încât nici nu mai trebuie rostit. Este vorba de „iertare” cu tot ce presupune ea mai bun sau mai puțin bun în noi, o manifestare a iubirii de care suntem sau nu capabili.

Terapia iertarii poate fi folosita in cele mai diverse situatii: cand suntem bolnavi, cand cineva apropiat este bolnav, cand ne confruntam cu probleme profesionale, financiare, sentimentale etc. Daca problema tine de sanatate, atunci putem spune corpului: Imi pare rau ca ti-am facut rau prin gandurile mele negative. Te rog, iarta-ma. Si repetam acest lucru cu sinceritate, pana problema dispare. Daca copilul are probleme la scoala, putem repeta mental: Imi pare rau ca ti-am creat aceste probleme prin gandurile mele. Te rog, iarta-ma. Este esential ca trairea sa fie autentica, iar cererea de iertare sa fie pe deplin sincera.

Terapia prin iertare

Terapia prin iertare

Daca vrei sa incluzi cele patru fraze-cheie in practicile tale Ho’oponopono, iata cativa pasi pe care ii poti urma, oricand apar circumstante negative:

TE IUBESC – Recunosti faptul ca totul este in legatura cu tine si ca esti vrednic de atat de multa iubire de sine, cata poti tu manifesta!

IMI PARE RAU – Iti ceri iertare tie insuti, deoarece, ca un creator constiincios al vietii tale, daca ai devenit constient de negativitate, tu esti acela care a creat-o. Aceasta cainta nu este o blamare, ci, mai degraba, o recunoastere a opozitiei pe care ai permis-o in existenta ta.

TE ROG, IARTA-MA – Din nou: te ierti pe tine, nu pe oamenii sau circumstantele care au adus aceasta negativitate in viata ta. Tu esti si oamenii, si circumstantele. Toate esti TU.

MULTUMESC – Simpla recunostinta. Iti multumesti tie insuti, nu numai pentru ca ai adus, pentru inceput, opozitia in viata ta, dar si pentru ca, acum, ti-ai permis oportunitatea de a curata negativitatea, lasand-o sa plece, stergand-o, efectiv, din viata ta.

Ii permit Divinitatii care m-a creat sa faca ce crede de cuviinta pentru a sterge aceste amintiri, eliberand acele amintiri din sufletul meu, astfel ca ceea ce ramane in locul amintirilor este Zero, deci ma intorc la starea mintii mele originare, care se regaseste in imaginea Divinitatii (Vid si Infinit).

Cum ne putem ierta pe noi insine

Inchideti ochii. Creati mental si vizualizati o scena, care se afla mai jos de locul in care va aflati. Puteti alege sa fiti afara pe o terasa sau pe un deal, privind in jos, spre scena. Pentru un timp, stabilizati aceasta imagine. Puteti alege sa va imaginati stand intr-o cabina de proiectie a unui teatru, privind in jos, catre scena. Nu conteaza unde stati. Este important sa va simtiti confortabil, atunci cand creati aceasta imagine.

Invitati pe scena oameni cu care doriti sa vindecati relatiile, incepand cu mama si tatal vostru. Daca ei nu mai sunt printre noi, invitati-i sa vina si sa stea pe acea scena. Amintiti-va: aceasta este perceptia despre mama si tatal vostru, pe care o purtati cu voi, in interiorul vostru. Adresati-le urmatoarea intrebare: Ma sprijini, astazi, in magnifica mea conectare cu Sinele meu Cel Mai Inalt? Daca primiti un raspuns clar Da, inseamna ca exista un dialog, in care nu incape nicio umbra de indoiala. Imbratisati- i si lasati-i sa plece. Daca va indoiti sau simtiti un dezacord in interiorul vostru, mentineti-i pe scena. Puteti observa corzi ce s-au format, de la ombilicul vostru catre oamenii de pe scena. Corzile reprezinta perceptiile noastre negative si iluziile legate de acei oameni, care s-au format in trecut, cand noi nu aveam instrumentele, resursele sau intelepciunea de acum.

Apoi, cereti-le stramosilor vostri sa vina pe scena. Se poate nici sa nu-i cunoasteti pe acesti oameni, dar voi purtati in ADN toate emotiile lor negative, care vau precedat. Decizia voastra de a renunta la aceste tipare este suficienta. Din nou, adresati-le aceeasi intrebare: “Ma sprijini, astazi, in magnifica mea conectare cu Sinele meu Cel Mai Inalt?” Daca primiti un raspuns clar Da inseamna ca exista un dialog, in care nu incape nicio umbra de indoiala. Imbratisati- i si lasati-i sa plece. Daca va indoiti sau simtiti un dezacord in interiorul vostru, mentineti-i pe scena. In acest grup veti include bunicii, fratii si surorile, unchii, matusile, nepotii, parintii vitregi, copiii vitregi si pe oricine considerati ca facand parte din familie. Le puneti aceeasi intrebare……

In grupul urmator se afla fostii: fostul sot/sotie, iubit/iubita, foste rude prin alianta…. Continuati cu aceeasi intrebare…. In urmatorul grup intra profesorii, mentorii din trecut si prezent, apoi prietenii (vechi si noi), iubitii/iubitele din prezent, daca aveti, colegii de serviciu fata de care percepeti dizarmonie, oricine care a murit si cu care ati dori sa vindecati relatiile, sau oricine altcineva la care va ganditi ca ar trebui sa fie acolo. Le puneti intrebarea…..

Un alt grup este cel al spiritelor nenascute. Daca ati trecut vreodata printr-un avort sau o pierdere de sarcina, puteti chema acele spirite pe scena, adresandu-le aceeasi intrebare….. Apoi, puneti propria voastra imagine pe scena. Aceasta este persoana pe care o percepeti ca fiind voi, cu toate obsesiile si parerile gresite despre voi insiva. Orice ati spus sau ati simtit in mod negativ despre voi insiva, a infasurat cate o coarda in jurul vostru (aspect: aproape ca interiorul unei mingi de golf). Aceasta este doar persoana in care ati investit energia electromagnetica. Voi, cei adevarati, sunteti pe podiumul de deasupra scenei. Intrebati-va imaginea daca ati primit dividende din aceasta investitie. Trebuie sa va vizualizati pe voi, pe scena, inconjurati de corzile ce reprezinta: Nu sunt iubit, Nu sunt demn de nimic, Sunt prea gras, Nu sunt destul de destept etc…..Trebuie sa priviti in jos, la ceea ce ati creat prin alegerile voastre inconstiente. Acum, este timpul sa va chemati Spiritul inapoi.

Invocatie de iertare

Eu (nume de botez) ma iert pentru orice cuvant, actiune, gand sau fapta trecuta, prezenta sau viitoare din aceasta viata, din acest spatiu sau timp si realitate sau din oricare alta realitate, viata sau din oricare spatiu sau timp, care se afla sub frecventele Iubirii Divine.
Ii iert pe toti cei care consider ca m-au nedreptatit, jignit, ranit, prigonit, nemultumit, dezamagit, in oricare alta viaţa, spatiu, timp sau plan. Cer iertare tuturor celor care considera ca i-am nedreptatit, jignit, ranit, prigonit, nemutumit, dezamagit, in orice timp, spatiu, dimensiune sau in oricare alta viata.
Fie ca toate energiile negative create de mine impreuna cu ceilalti oameni din oricare viata a mea, sa fie trimise spre vindecare, in Lumina si Iubire, astfel incat ele, sa nu isi arate efectele in prezent sau in viitor. Cer aceasta iertare si vindecare spre binele suprem al meu (nume de botez) si al tuturor celor implicati. Fie, ca fiecare dintre noi, sa intelegem lectiile si sa le integram in esenta fiintei noastre.
Rog ingerii iertarii sa penetreze, sa infuzeze, toate fatetele Fiintei mele cu frecventele Iubirii si Luminii Divine, astfel incat sa raman focalizat/a pe suflet si centrat/a in inima, pentru a putea deveni un adevarat maestru, Purtator de Lumina, Intelepciune si Iubire spre binele tuturor.
Asa sa fie, asa este, aici, acum si intotdeauna!

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

3/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!