Cum poate o Mantra sa duca la transformarea ta?

O mantra poate fie o cheie de acces catre o dimensiune mai profunda a existentei. Mantra inseamna un sunet, o anumita rostire sau o silaba.  Acolo unde este vibratie, acolo este obligatoriu si un sunet. Aceasta inseamna ca intreaga existenta este un fel de sunet sau un amestec complex de sunete; intreaga existenta este o simfonie de mai multe mantre. Dintre acestea, cateva mantre sau cateva sunete au fost identificate si pot functiona ca niste chei. Daca le folosesti intr-un anume fel, ele devin chei care deschid diferite dimensiuni ale vietii si ale experientei interioare.

O mantra nu este ceva rostit este ceea ce trebuie sa devi tu insuti –  o cheie de acces catre dimensiuni superioare. Fiecare mantra activeaza o anumita energie si activeaza diferite parti ale corpului. Ele sunt rostite in limba sanskrita. Sansckrita est o limba in care forma si sunetul sunt legate.  Cand pronunti un sunet, se creeaza o forma. Exista o intreaga stiinta a folosirii sunetelor intr-un fel anume, asa incat sa creeze forma potrivita. Putem crea forme puternice pronuntand sunetele in anumite tonuri. Mantra nu este constienta, dar produce atmosfera potrivita. Sunetul va aranja ambianta potrivita in interiorul tau, in cadrul psihologic, fizic si in atmosfera din jur. Poti profita de toate acestea.

Mantrele sunt silabe, cuvinte sau fraze cu incarcatura spirituala, care prin repetare cu voce tare sau doar mental, produc efecte binefacatoare in fiinta ta pe toate trei planurile: fizic (vindecare), mental (impacare, armonizare) si spiritual (stari de iluminare).

Cum poate o Mantra sa duca la transformarea ta?

Ele pot fi insotite de o melodie (chanting, incantatii), pot fi rostite cu voce tare (japa, repetare meditativa), sau pot fi repetate doar mental, cu pauze de constientizare (meditatie).

Mantrele au fost utilizate de-a lungul mileniilor indeosebi in practica spirituala orientala, dar sunt destul de raspandite si in occident. Ele sunt precum o trambulina care te ajuta sa te propulsezi mai repede spre frecvente inalte, spre dimensiuni superioare din manifestare.

Fiindca am vazut efectele lucrului cu mantre asupra mea, le recomand ca fiind foarte utile pentru iesirea din stari negative in foarte scurt timp.

Am alcatuit aici o selectie ce contine o parte dintre cele mai frumoase mantre din traditia orientala si vreau sa le impartasesc cu tine.

1.Om sau AUM este considerata a fi cea mai importanta dintre toate mantrele

Despre sunetul OM, hindusii afirma ca este originea tuturor celorlalte sunete si ca a stat la baza formarii universului.
Prin intermediul lucrului cu aceasta mantra pot fi atinse realizari spirituale dintre cele mai inalte, precum deschiderea celui de-al treilea ochi sau chiar starea de iluminare. Mantra OM sau AUM are o vibratie foarte inalta si o putere foarte mare de curatare; purificare; spusa de 3 ori are puterea de a curata spatial din jur, alunga toate gandurile negative, deschide chakra coroanei, curata, stabilizeaza si sigileaza aura, aduce lumina, purifica, conecteaza cu Dumnezeu. Ca si simbolul crucii daca il desenezi pe tine tine energiile negative la distanta.

2.Om Mani Padme Hum

Se mai numeste mantra lui Avalokiteshvara si este poate cea mai frumoasa mantra dintre cele folosite in orient.

Avalokiteshvara este o ipostaza masculina a divinitatii, care intrupeaza compasiunea nesfarsita ce imbratiseaza toate fiintele din univers. Una dintre posibilele traduceri ale acestei mantre ar fi “Bijuteria din floarea de lotus”, dar semnificatiile acesteia sunt nenumarate si profunde. Este o mantra prin care invocam compasiunea divinitatii, dar si care ne trezeste compasiunea noastra fata de toate celelalte fapturi.

3. Om Tare Tuttare Ture SOha

Se mai numeste mantra lui Tara, care este o ipostaza feminina a divinitatii ce intrupeaza compasiunea. Este o mantra folosita pentru a elimina tot ce este impur in corpul nostru, in vorbirea noastra si in mintea noastra. Mantra mai indeplineste dorinte.

4. Om Gam Ganapataye Namaha

Se mai numeste mantra lui Ganesha. Ganesha este o ipostaza a divinitatii care ajuta la indepartarea obstacolelor de orice natura, indeosebi pe cele din calea evolutiei. Este o mantra care ajuta in a pune un inceput bun actiunilor importante si aduce reusita in actiune.

5. Om Shanti Shanti Shanti

Se mai numeste mantra pacii. Lucrand cu aceasta mantra, aducem in fiinta mai multa pace interioara si detasare.

6. Om Namah Shivaya

Se mai numeste mantra cu cinci silabe (fara a numara mantra OM). Fiecare dintre cele 5 silabe reprezinta unul dintre elementele de baza ale creatiei: pamant, apa, foc, aer si eter. Prin aceasta mantra este invocata gratia lui Shiva, ipostaza masculina a divinitatii care guverneaza aspectul de Transformare. Este o mantra ce ajuta la cultivarea puterii interioare si a detasarii.

7. So Ham

Traducerea acestei mantre este “Sunt cel ce sunt”. O alta versiune a acestei mantre este HAM SA, careia ii este asociata o simbolistica foarte frumoasa: sinele nostru vazut ca o lebada.
Prin lucrul cu aceasta mantra, practicantul isi reaminteste ca el este Acela care este lipsit de orice forma, de orice calitate, de trecut, prezent si viitor. Este doar pura constiinta care le percepe pe toate.

8.TEYATA GATE GATE PARAGATE PARA SAMGATE BODHI SOHA

Se mai numeste si sutra inimii. O traducere aproximativa a sutrei ar fi aceasta: “Plecati, plecati cu totii pe malul celalalt!” (de la starea de suferinta spre starea de trezire). Lucrand cu aceasta mantra, devenim mai generosi, rabdatori, constienti, perseverenti, focalizati si intelepti.

9. SARVESHAM SVASTIR BHAVATU *

Om Om Om
Sarvesham Svastir Bhavatu
Sarvesham Shantir Bhavatu
Sarvesham Poornam Bhavatu
Sarvesham Mangalam Bhavatu
Om, Shanti, Shanti, Shanti.

Mesajul acestei mantre este deosebit de frumos si este o dorinta de bine adresata intregii umanitati:
“Fie ca toate fiintele sa obtina bunastarea, pacea, implinirea, linistea, fericirea si prosperitatea.”

Repeta aceasta mantra cu intentia ca pacea, calmul si armonia sa domneasca asupra tuturor fiintelor din Univers.

10. OM PADMO USHNISHA VIMALE HUM PHAT

Mantra care indeplineste orice dorinta. Poate fi recitata/incantata pentru orice aspiratii, scopuri, dorinte sau probleme. Va puteti indeplini orice nazuinta, cu conditia sa te gandesti la binele general si sa nu faci rsu altora. Aceasta mantra poate fi recitata/incantata, ascultata, scrisa, ori purtata pe corp, pentru a va aduce mai multa fericire, o viata mai buna si o constiinta mai linistita, pentru implinirea spirituala, emotionala, mentala, fizica sau materiala, pentru indeplinirea oricarui tel sau dorinte meritorii. Asadar, o poti recita pentru dragoste, casatorie, relatii, copii, sanatate, cariera, succes, afaceri, bogatie sau prosperitate.

 Si acum, cateva sugestii pentru a obtine cat mai rapid rezultatele dorite:

– Daca preferi sa lucrezi cu o mantra prin rostire, nu o fa mecanic, rosteste-o clar si constient.
– Atunci cand repeti o mantra, repet-o de minim 108 ori (nu iti ia mai mult de 5-10 minute). Este un numar cu semnificatii spirituale. Maestrii Orientului recomanda chiar repetarea de mii de ori pentru atingerea unor rezultate spirituale cat mai profunde.
– Numararea repetarilor o poti face cu ajutorul unui sirag de mala (echivalentul mataniilor de la noi) care contine 108 boabe din diverse materiale (lemn, sticla, plastic, pietre semipretioase, seminte rotunde, etc). Le poti confectiona usor si singur, din margele si un fir de ata rezistent.
– Ceea ce conteaza cel mai mult in obtinerea rezultatelor este perseverenta in practica, adica lucrul zi de zi.
– Daca preferi sa canti mantre, pune mult suflet si intentie constienta.

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

4/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Mantre . Pune legătura în semnele de carte.

2 comentarii la „Cum poate o Mantra sa duca la transformarea ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!