Rugaciunea catre Sfantul Efrem cel Nou pentru a-ti gasi rostul in lume

Rugaciunea catre Sfantul Efrem cel Nou pentru a-ti gasi rostul in lume

Rugaciunea celui care nu-si gaseste rostul in lumea aceasta,catre Sfantul Efrem cel Nou

Sfinte Parinte Efrem, amaraciunea in care ma aflu mi-a fost calauza spre tine. Am auzit ca vii grabnic in ajutorul celor care nu si-au aflat nici un rost pe pamant si de aceea te rog ia aminte si la mine, chiar daca n-am nici un bob de credinta. Am obosit sa tot vad cum voia omului aduce atatea uraciuni pe pamant si de aceea mi-am zis ca, de fapt, Dumnezeu nici nu exista. Cumplit este acest gand, dar mai cumplita este o lume fara Dumnezeu, in care totul aluneca spre moarte si nimicnicie. Este cu neputinta ca moartea sa fie sfarsitul a toate, pentru ca, in adancul lui, omul nu-si doreste niciodata sa moara, ci sa fie vesnic.

M-am uimit mult afland ca tu esti viu, chiar daca ai trait acum cinci veacuri, insa minunile tale adeveresc ca n-ai murit. Daca tu ai biruit moartea, cu toate ca ai fost ucis miseleste, inseamna ca pana acum nu incetezi sa-ti implinesti menirea pe care ti-a randuit-o Domnul. Asadar, ai gasit o cale de a afla cu adevarat cine esti si care este rostul tau in lume. Tocmai de aceea, te rog, graieste inimii mele si lamureste-mi gandurile si intrebarile cele mai tainice. Ajuta-ma si pe mine ss pricep ca fiecare om ‒ asemenea tie si mie ‒ a fost zidit printr-un anume cuvant al Sfintei Treimi, iar taina care s-a savarsit la aducerea noastra in fiinta este pecetluita cu darurile cu care ne-a inzestrat Dumnezeu pe fiecare.

Fii si mie prieten si sfatuitor, Sfinte Efrem, inteleptindu-ma sa pot pricepe nu numai ca Dumnezeu nu are pe nimeni, niciodata, de pierdut, ci si ca poate sa deschida fiecaruia o cale spre El. Amin.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!