Rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul

Rugaciunea rostita catre Sfantul Ioan Botezatorul ii ocroteste pe cei care o rostesc la ceas de mare necaz. Rugaciunea botezatorului va apara de razbunarile dusmanilor si de paguba.

In acelasi timp, rugaciunea aceasta se rosteste cand te judeci cu o persoana care te ameninta ca vei pierde procesul sau cand viata ta este in mare primejdie.

Rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul

Rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul

Rostiti rugaciunea timp de 9 zile la rand si de cate ori va simtiti in pericol, amenintati. De asemenea, textul rugaciunii este bine sa-l purtati in poseta sau in portofel.

„O Mergatorule inainte al Domnului si Botezatorule a lui Hristos,

Mari si multe sunt vredniciile date tie de Dumnezeu, fiindca tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, dupa fagaduinta si prorocie

Ingereasca, te-ai si nsscut. Numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai inainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatatlui tau s-a pecetluit. Tu, din copilarie, in pustie ai vietuit si, ca o pasare a cerului, desavarsit neagoniseala ai iubit, cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. Tu ai fost crinul cel cuvantator al vailor si al pustiilor, care in loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus imbracand trupul tau, cu peri de camila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat in pustie si calea Domnului o ai pregatit. Tu, cu duhul si cu puterea lui Ilie , in lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi. Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor L-ai marturisit si cu degetul tau L-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatele lumii. Tu, de catre insusi Domnul, mai mult decat prooroc ai fost marturisit si, după Nsscatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor si preaputernicelor tale rugaciuni, ajuta-ma sa dobandesc mila lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu. Amin.

Daca ti-a placut distribuie articolul
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *