Puterea extraordinara a Imbratisarii

Oamenii au avut nevoie dintodeauna de Imbratisare! Puterea imbratisarii este uimitoare. Imbratisarile sunt pansamentul sufletului! Imbratisarea este unul dintre uimioare cadouri pe care il poti oferi unei persoane. Imbratisarea este o forma de terapie. Ba chiar, poti spune ca imbratisarea este cea mai puternica forma de comunicare intre oameni. Imbratisarea vindeca sufletul, trupul si mintea. Este o forma de iubire.

Puterea Imbratisarii

Atunci cand imbratisezi o persoana ce trece printr-o perioada grea, alegi sa iti transferi din energia ta pozitiva catre persoana careia i-ai oferit imbratisarea. Atunci cand imbratisezi, oferi si un umar pe care se poate plange. Atunci cand imbratisezi, oferi fiori, tandrete, linistire, consolare, iubire, intelegere, prietenie, energie pozitiva.

O imbratisare spune atat de multe…!

Deseori, oamenii nu realizeaza cst de importante sunt imbratisarile!
Am intalnit oameni care nu se lasa imbratisati…imi este mila de acesti oameni … imi este mila, pentru ca acesti oameni nu cunosc minunatul dar pe care il pot primi si il pod da, fara a cere nimic la schimb: imbratisarea.

Imi este mila, pentru ca acesti oameni isi refuza cel mai mare bine pe care il pot face propriului suflet; o imbratisare devine, uneori, de neinlocuit. Iar sufletul oamenilor care nu imbratiseaza este patat, plans, gaurit, mototolit…

Imbrstisarile se pot oferi atat oamenilor, cat si animalelor si pomilor. Da, imbratisarile se pot oferi si pomilor! Atunci cand iti este cel mai greu, atunci cand iti simti sufletul mult prea greu pentru a putea merge mai departe, imbratisarile oamenilor nu mai sunt indeajuns.

Puterea Imbratisarii

In acele clipe, cel mai bun prieten iti ramane natura. Cel mai bun pansament pentru suflet iti ramane imbratisarea unui copac drag sufletului tau.
Fara imbratisare, omul nu ar cunoaste acea unire pura, sincera, izvorata din inima.
Fara imbratisare, nu ar exista nici comunicare pentru suflete.

Puterea Imbratisarii

Echilibreaza sistemul nervos

Doar imbratisand pe cinena, sistemul nervos al acelei persoane incepe sa se echilibreze. Corpusculii Vater-Pacini sunt mecanoreceptori din piele responsabile de sensibilitatea la vibratii si presiune sunt legati de creier prin sistemul nervos.

Asta inseamna ca sunt foarte sensibili la atingere. Iar cand cineva este imbratisat sistemul sau nervos parasimpatic se echilibreaza.

Reduce nivelul stresului

Imbratisarea poate reduce imediat si nivelul stresului. Adesea, oamenii subestimeaza puterea imbratisarii. Insa, atunci cand esti imbratisat, nivelul cortizolului care circula prin corp scade rapid.

Ceea ce inseamna ca mintea ta se poate calma si gandi fara stres.

Imbunatateste starea de spirit

Cand imbratisezi pe cineva, productia de serotonina, hormonul care raspunde de starea de bine, de calm, de liniste,  incepe sa creasca. Acest neurotransmitator imbunatateste si imaginea de sine.

Relaxeaza corpul

Imbratisarea are ca efect si relaxarea muschilor. Atunci cand esti imbratisat muschii se elibereaza de tensiunea acumulata in ei.

Imbunatateste sanatatea inimii/micsoreaza ritmul cardiac

Imbratisarea are abilitatea uluitoare de a reduce ritmul cardiac. Si cu cat un ritm cardiac mai redus cu atat scade riscul de boli cardiovasculare.

Pe scurt, oamenii ar trebui sa se imbratiseze zilnic daca vor sa fie sanatosi atat fizic cat si psihic si mai ales fericiti.

 Imbunatateste stima de sine

Inca de cand ne nastem, atingerea familiei ne arata cat suntem de iubiti si ne simtim speciali. In timpul copilariei, imbratisarile pe care le primim cresc in noi simtul ca suntem valorosi. Aceste informatii le purtam la nivel celular si la maturitate. Asocierea dintre stima de sine si senzatia tactila din primii ani de viata o pastram toata viata.

De aceea, atunci cand ne simtim descurajati, confuzi, o imbratisare face minuni. Prin imbratisare se acceseaza amintirile legate de stima de sine, iubire si apreciere din copilarie.

Imbunatateste relatiile

Pornind tot de la amintirile din copilarie, imbratisarea creeaza sentimentul de siguranta, securitate, incredere. Acestea sunt bazele unei relatii sanatoase, indiferent de tipul sau. Mai mult, cercetatorii au demonstrat ca partenerii care se imbratiseaza mai des sunt mai fericiti in cuplu, relatia lor este mai puternica.

Benefica pentru batrani

Batranii beneficiaza din plin de pe urma imbratisarilor. La un azil de batrani din Statele Unite s-a efectuat un experiment in urma caruia persoane de diferite varste au vizitat azilul si i-au imbratisat cu caldura pe batrani. Concluziile au fost uluitoare. Batranii imbratisati aveau de trei ori mai multa energie decat grupul de control, se puteau concentra mai bine, dormeau mai bine si erau mai putin stresati.

4.5/5 - (2 votes)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!