Rugaciune catre Sfanta Mucenita Ecaterina

Pe data de 25 noiembrie biserica crestina o sarbatoreste pe Sfanta Mucenita Ecaterina, protectoarea familiei.

Rugaciune catre Sfanta Mucenita Ecaterina

Rugaciune catre Sfanta Mucenita Ecaterina pentru indeplinirea dorintelor

O, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, bucuria negraita a Ingerilor si oglinda frumusetii fecioarelor, ceea ce ai stralucit prin curatia mintii in chip minunat, tuturor izvorand razele intelepciunii Soarelui dreptatii, lumineaza si intunericul sufletului meu si cerul inimii il incununeaza cu stele de ganduri ingeresti.

Cu legatura smereniei te-ai incins Sfanta Ecaterina, preafericita, si toate legaturile ispitelor vrajmasului ai calcat. Din adancul rautatilor scoate-ne pe noi, cei ce pururea alunecam in mandrie si ne facem camarile deschise pentru tot viforul patimilor.

Luand in ajutor cetele Ingeresti si stand inaintea Imparatului luminii, roaga-te sa aflăm noi mila in ceasul iesirii sufletului din trup, pazindu-ne de infricosatele amenintari ale vrajmasilor nevazuti, carora din neputinta am slujit in aceasta viata, fiind noi iubitori de patimile cele stricatoare de suflet mai mult decat de rabdarea necazurilor spre mantuire.

La infricosatoarea judecata a Mantuitorului impreuna cu Maica Domnului, cu Sfantul Arhanghel Mihail, cu Inaintemergatorul, cu Apostolii si cu toti Sfintii roaga-te sa aflam noi izbavire de partea cea de-a stanga si sa mostenim frumusetile Raiului.

Ca una ce stralucesti cu frumusetea mai presus de minte, imbracandu-te in lumina iubirii Treimii, infrumuseteaza si sufletele noastre cu podoabele rugaciunilor tale, ca cinstindu-te neincetat dupa vrednicie sa aflăm calea Imparatiei celei de sus, spre slava lui Dumnezeu si dobandirea cununei mantuirii.

Amin.”

3.7/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!