Ritualul Lord Ganesh pentru a indeparta blocajele din calea noastra

Ritualul Lord Ganesh pentru a indeparta blocajele din calea noastra

Ritualul Lord Ganesh

Lord Ganesh intruchipeaza Sfanta Treime, Trinitatea – Trimurti in Panteonul hindus, alaturi de cei doi parinti divini ai sai, Cuplul Divin, Shiva-Shakti.

Ganesh, ca si copil christic, nu a fost nascut, ci a fost manifestat direct in creatie. El este privit ca salvatorul si protectorul lumii manifestate.

Ganesh mai este cunoscut si ca protectorul familiei, patronul cunoasterii, al artelor si educatiei, al literaturii, fiind si cel prin care Dumnezeu Tatal confera intelepciunea vietii, prosperitatea materiala, deopotriva cu cea spirituala, fiecarui om de pe acest pamant.

Este recomandat sa-l invocati pe Ganesh inainte de a va angaja in realizarea vreunui proiect  daca doriti sa reusiti. Este destul de mare pentru a inlatura obstacolele si a deschide drum in fata ta. Ganesh este numit “cel care inlatura obstacolele”, deoarece doboara orice blocaj care ar putea sta in calea sa.

Ganesha este primul fiu al lui Shiva și Parvati, este considerat unul dintre cei mai importanți zei din aceasta cultura. El este adorat in principal printre oamenii de afaceri si comercianti, deoarece oamenii care il inchina pe Ganesha au in magazinele lor o statuie a lui pentru a aduce prosperitate si a alunga inovatia si saracia.
 
Aceste energii aduc inspiratie/idei, intareste memoria si inteligenta. Ele ofera protectie si alunga invidia, ura, resentimentele, magia neagra, nenorocirea si tot raul. Nu conteaza in ce domeniu lucrati sau ce va creati.
 
Aceste energii lucreaza la deschiderea cailor, aducand abundenta, prosperitate, victorie, bogatie si succes in viata financiara si noroc, pe langa inlaturarea credintelor limitatoare si a tot ceea ce este impiedicandu-ne viata sa fim fericiti, abundenti si prosperi.
Ganesha iti va elibera calea si te va ajuta sa te misti cu usurinta, deschizand calea succesului tau. El este o zeitate foarte generoasa si grijulie si va va usura povara pe masura ce lucrati pentru a va atinge obiectivele.

Ritualul Lord Ganesh

Ce aveti nevoie pentru a face acest ritual al Lordului Ganesh:

 • aveti nevoie de o statuie sau o imagine cu Lord Ganesh
 • o statuie sau o imagine a Zeitei Lakshmi
 • un betisor parfumat cu Ganesh
 • o lumanare galbena sau portocalie
 • flori sau petale de culoare protocalie, galbene (craite, crizanteme, etc.)
 • un pahar cu apa
 • turmeric, nuci de cocos, mango
 • cristale galbene sau portocali

Creaza un mic altar pentru cele doua zeitati Lakshmi si Ganesh. Acopera o masa cu un material portocaliu sau galben. Aseaza  statueta sau imaginea lui Lord Ganesh mai in spate. In fata ei aseaza niste ofrande: o lumanare portocalie, un betisor parfumat cu Lord Ganesh; Lakshmi, cristale, monezi, bancnote, un vas cu apa, faceti un sirag de craite si asezati-l la gatul statuetei sau pe altar, tamaie, turmeric, nuci de cocos, mango etc.

Incepi sa rostesti mantra “OM GAM GANAPATAE NAMAHA” pe mala de 108 ori.

Apoi ii spui Lordului Ganesh care sunt cererile tale, dorintele, visele problemele, greutatile, bolile sau proiectele tale. Vorbeste cu el asa cum vorbesti cu un prieten apropiat. Legatura energetica intre tine si Lord Ganesh are nevoie de timp, incredere si comunicare pentru a se forma. Cei care sunteti initiati pe sistemul Reiki Abundenta si Prosperitate va este mai usor sa va conectati cu energia lui Ganesh si Lakshmi.

Nu exista problema, blocaj sau incarcatura pe care sa nu o poata rezolva spre binele tau.

La final dupa ce i-ai spus Lordului Ganesh tot ceea ce doresti sa rezolvi si sa materializezi rostesti din nou mantra lui “OM GAM GANAPATAE NAMAHA” pe mala de 108 ori.

Multumesti pentru ajutor si bei paharul cu apa. Lumanarea o lasi sa arda pana se stinge singura.

Ritualul se poate practica 11, 21, 40, 90 sau 108 zile la rand pentru o conectare mai profunda cu Lord Ganesh.

Invocatia Lordului Ganesh

“Iubite Lord Ganesh, iti multumesc ca-mi netezesti calea astazi cu armoniea si pacea pe care le faci sa domine. Ma bucur ca mergi inaintea mea, inlaturand orice obstacol care mi-ar putea impiedica inaintarea. Ajuta-ma sa vad binecuvantarile din toate lucrurile pe care le fac astazi. Multumesc.”

Iata cateva lucruri bine de stiut despre zeul hindu Ganesh:

 1. Ganesh este in mod special cunoscut si venerat ca Cel care indeparteaza obstacolele, patron al artelor si stiintelor, zeul intelectului si intelepciunii.
 2. Este invocat si onorat la inceputul ritualurilor si ceremoniilor ca Patron al Literelor in timpul perioadelor ce implica scrisul, examene, proiecte etc. (un pandantiv cu Ganesh este un foarte puternic remediu in aceste situatii).
 3. Este asociat si cu chakra Radacina (Muladhara) de la care provine energia de trezire spirituală (Kundalini) si care va aduce atingerea Adevarului.
 4. Statueta Ganesh poate fi plasata in orice zona a casei, insă aveti grija sa nu o puneti direct pe podea, in baie, garaj sau spalatorie.
 5. Amplasata in biroul dvs., statueta Ganesh va ajuta la protectia averii si este benefica la consolidarea afacerii.
 6. Chiar daca este un zeu al prosperitatii, spatele lui indica saracie, de accea este indicat sa pozitionati statueta Ganesh cu spatele spre exteriorul casei.
 7. Purtati mereu un pandantiv cu Ganesh pentru a va aduce noroc si succes in tot ce intreprindeti.

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!