Rugaciune catre Sfantul Arhanghel Mihail

Rugaciune catre Sfantul Arhanghel Mihail

Doamne, Dumnezeule Atotputernice, Imparate cel fara de inceput, trimite-l, Doamne, pe Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau  , sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti.

O, mare Arhanghele al Domnului, Mihaile, revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu, .

O, mare Arhanghele al Domnului, Mihaile, capetenia cetelor ingeresti cu sase aripi, voievode al puterilor ceresti, al Heruvimilor, al Serafimilor si al tuturor ingerilor, fii mie pazitor tare, mare ajutator in toate nevoile, scarbele, mahnirile; in locuri pustii, la rascruci de drumuri, pe ape si pe mari – liman lin.

Izbaveste-ma, mare Arhanghele al Domnului, Mihaile, de toate inselaciunile viclene ale diavolului si auzi-ma pe mine, robul lui Dumnezeu, , care ma rog tie si chem numele tau cel sfant. Grabeste spre ajutorul meu si auzi rugaciunea mea.

O, mare Arhanghele al Domnului, Mihaile, pe toti cei ce-mi stau impotriva, biruieste-i cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Crucii Domnului, cu rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfintilor ingeri si cu ale Sfintilor Apostoli, cu ale Sfantului Prooroc Ilie si cu ale Sfantului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cu ale Sfantului Andrei cel nebun pentru Hristos, cu ale Sfintilor Mari Mucenici Nichita si Eustatie, cu ale Preacuviosilor Parinti, cu ale Sfintilor Ierarhi si Mucenici, si cu ale tuturor puterilor ceresti.

O, mare Arhanghele Mihaile, ajuta-ma pe mine, robul lui Dumnezeu , apara-ma de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de moarte napraznica, de orice rau, de vrajmasul cel inselator, si de napastele aduse de el.

Izbaveste-ma de cel viclean, mare Arhanghele al Domnului, Mihaile, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!