Practica semanarii intentiilor de An Nou folosind uleiuri esentiale

Practica semanarii intentiilor de An Nou folosind uleiuri esentiale

Putem folosi uleiuri esentiale obtinute din seminte pentru a semana intentiile noastre. In seminte se gaseste inceputul vietii, potentialul informational al unei vieti comprimat intr-un spatiu micut.

In aromaterapie uleiurile esentiale din seminte simbolizeaza cresterea, hranirea prin care viata se dezvolta – semintele au afinitate pentru sistemul digestiv. Uleiul esential de Cardamon ne sustine semanarea de intentii, insufleteste, aduce caldura si pasiune la inceputul vietii unei idei.

Semintele noastre au scos un pic capul la lumina si au nevoie sa prinda radacini? Sau noi avem nevoie de ancorare, sa simtim stabilitate, impamantare? Sa ne oferim radacini adanci, bogate si ramificate, legaturi cu mama pamant, cu mama universala care hraneste viata, cea care ne sprijina si ne sustine.

Uleiul esential de Vetiver este un ulei-mama, un ulei care tine spatiul, care hraneste si ofera stabilitate. Sa il folosim in meditatiile noastre atunci cand avem nevoie de ancorare sau cand proiectele noastre au nevoie de stabilizare si ancorare mai puternica.

– Sa folosim un ulei din esenta unui arbore puternic, cedrul, pentru a ne oferi suport si rezistenta in momentele dificile si provocatoare, pentru a da vigoare proiectelor noastre sau noua insine. Cedrul este considerat din punct de vedere psihoemotional uleiul colectivitatii, uleiul care ne ajuta sa ne simtim conectati cu altii, sa simtim apartenenta si sprijinul comunitatii.

Rasinile vindeca si protejeaza. In aromaterapia emotionala si spirituala, uleiurile esentiale din rasini protejeaza de energiile negative si vindeca ranile (la nivel psihoemotional, fizic, spiritual). Sa folosim ulei esential de Tamaie, cand simtim nevoia sa ne protejam spatiul, ideile sau pe noi insine sau pentru a ne vindeca tristetea sau ranile.

– Uleiurile esentiale din frunze simbolizeaza circulatia energiei vietii, transformarea, fotosinteza si procesele de crestere. Cu uleiul esential de Eucalipt lasam sa circule viata in proiectele noastre, seva vietii innoitoare si transformatoare. Sa folosim uleiul de Eucalipt cand ne simtim blocati, limitati si cand avem nevoie sa punem in miscare mai mult lucrurile.

– In aromaterapia emotionala uleiurile florale simbolizeaza reproducerea, puterea de atractie, frumusetea, supravietuirea speciei, dragostea, compasiunea, iertarea, darurile. Uleiurile florale sunt cele care sprijina uniunea, ne aduc si ne tin impreuna.

Dintre uleiurile florale, eu ma simt atrasa acum de Ylang-Ylang, dar putem alege si Trandafir, Iasomie, Neroli, Musetel… Alegem uleiurile florale atunci cand avem nevoie sa punem dulceata in cuvintele noastre, cand avem nevoie sa ne promovam ideile mai atragator, mai frumos, cand dorim sa fie vazuta si indragita lumina, frumusetea noastra, sa aiba impact. Uleiuri florale pentru marketing sau pentru a atrage perechea potrivita

Ce minunate si versatile sunt uleiurile!

– Uleiurile esentiale din fructe sunt pentru a inalta starea de spirit si pentru a sarbatori roadele. Avem mai multe uleiuri din fructe, toate foarte iubite – Bergamota, Orange, Mandarin, Grapefruit, Lemon, Lime. Sa il alegem pe acela care ne insufla optimism si ne aduce lumina si bucuria sarbatoririi rodului.

Ai nevoie de un loc in care sa te poti relaxa si de un timp cu tine, timp in care sa stii ca nu vei fi deranjat de alte solicitari. Aprinde o lumanare, creaza un spatiu sacru. Alege unul dintre uleiurile care sustin introspectia si meditatia (Tamaie, Santal, Vetiver, Trandafir, Iasomie).

Tine sticluta de ulei langa tine si inhaleaza in timp ce scrii. Contempla lucrurile care au aparut in viata ta in 2018. Care a fost cea mai mare surpriza? Care a fost cea mai mare lectie? Daca au fost experiente pe care le-ai simtit ca adevarate provocari, esti capabil sa observi darul pe care aceste experiente ti l-au adus?

Care sunt oamenii care te-au sprijinit in acest an? Inhaleaza din sticluta si roaga uleiul sa iti ghideze sufletul in stabilirea unor noi intentii pentru anul care vine. Scrie la inceputul listei tale “Ma deschid catre:”…

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!