De ce se ia Lumina de Paste si ce facem cu ea?
Lumanarea Pascala este simbolul Invierii, al biruintei vietii asupra mortii. In fiecare an, Lumina invierii apare de nicaieri si fara nicio explicatie exterioara in Sambăta Mare a Pastelui ortodox, la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim. In noaptea de Sfintele Pasti credinciosii vin la biserica, participa la slujba si iau lumina.
In noaptea de sambata spre duminica, credinciosii merg la biserica pentru a primi lumina Lui Hristos. Fiecare crestin isi pregateste, din timp, o lumanare pe care o va aprinde din lumina adusa de preot de pe masa Sfantului Altar. La slujba de Inviere, crestinii canta impreuna cu preotii „Hristos a Inviat!”. Slujba se incheie dimineata, dar cei mai multi dintre crestini pleaca după ce au luat Lumina Sfanta.
Aceasta trebuie sa fie tinuta aprinsa pana ajung acasa, unde, dupa ce fac semnul Crucii, in pragul usii de la intrare, o duci print toate incaperile casei, ograda si o lasa sa arda langa o icoana pana se stinge singura.
Este bine sa se ia Lumina cu doua lumanari, una asa cum am spus mai sus o lasam sa arda pana se consuma, iar cu cea de-a doua o lasam sa arda cateva ore apoi o stingem cu mana sau cu coada la o lingura.
Lumanarea de la Inviere se tine in casa si se aprinde la nevoie, cand crestinul se roaga pentru ceva special sau pentru diferite trebuinte, la necaz, boala, suparare sau vreme de furtuna.
In caz de boala, Lumanarea de la Inviere poti sa o pui in zona cu probleme / dezechilibru, fie ca este organ, chakra, meridian sau orice alta zona a corpului si te rogi folosind rugaciunea “Tatal nostru” de 3 ori sau alta rugaciune.
Strangeti lumanari de la noua Paste din 9 ani diferiti care au ars macar o zi si folositi-le in caz de prbleme mari, boli asa zise “incurabile”. Odata aprinse incepeti sa va rugati continuu timp de 15-30 de min. apoi le stingeti.