Cum se folosesc uleiul si faina de la Sfantul Maslu?

Cum se folosesc uleiul si faina de la Sfantul Maslu?

Cum se folosesc uleiul si faina de la Sfantul Maslu?

Invataturi de la Parintele Ilarion Argatu

FAINA, se aseaza intr-un vas adanc in care se infing 7 lumanari care vor sta aprinse pe tot parcursul Sfantului Maslu.
Dupa terminarea Sfantului Maslu, gospodina casei, cerne faina de capetele de lumanari si de bucatilele de ceara rezultate in urma arderii lumanarilor, pe care apoi o framanta toata turnand aghiazma si untdelemn de la Sf.Maslu. Dupa aceasta, imparte tot aluatul in sapte parti si din fiecare face cate o turta, pe care o coace pe plita sau in tigaie la foc scazut si fara ulei.

In fiecare dimineata, bolnavul, mananca cate o turta pe stomacul gol. Cand se implinesc 7 zile de la primul Sf. Maslu, se face al doilea Sf.Maslu. La fel se procedeaza cu faina de la acest Sf.Maslu. După 7 zile se face al treilea Sf.Maslu la fel se procedeaza si tot asa pana la ultimul.
Nu este bine si e mare pacat sa dai din faina de la Sfantul Maslu la animale. Mantuitorul Iisus Hristos ne-a lasat Sfintele Taine pentru noi, pentru mantuirea noastra si nu pentru mantuirea animalelor. Nu dati cele sfinte in gura porcilor.

UNTDELEMNUL (uleiul sfintit) se pune intr-un pahar potrivit de mare, care se sfinteste la Sfântul Maslu prin rostirea de 7 ori a rugaciunii de sfintire, de fiecare preot. Langa pahar, trebuie puse 7 betisoare invelite cu vata, care vor fi folosite la ungerea bolnavului cu untdelemn sfintit de catre preoti in timpul Sfantului Maslu.
Cu Untdelemnul sfintit va fi uns bolnavul in fiecare zi timp de 7 zile, pe locul bolnav si dureros. Atentie, nu se vor unge partile genitale ale corpului, chiar daca sunt bolnave, bunacuviinta si respectul de lucrurile sfinte sunt pe primul loc, la acestea Dumnezeu priveste.

In fiecare dimineata, bolnavul poate sa bea un pahar de aghiazma facuta cu Moliftele Sfântului Vasile cel Mare in care sa toarne 9 picaturi din untdelemn sfintit de la Sfântul Maslu. Inainte, sa facă rugaciuni si metanii daca poate. După 2 ore, poate sa manance. In cele 2 ore se lasa timp ca să lucreze untdelemnul. Atentie, femeile necurate nu au voie sa se atinga sau sa bea aghiazma si nici untdelemn si nici nu va manca turte din faina de la Sf.Maslu, pe perioada necuratiei lor.

Este bine daca cel bolnav poate sa tina post (ajunare) luni, Miercuri si vineri, daca nu poate atunci cineva din casa, pentru ca postul alunga multă rautate din casa si din cel bolnav.
Daca ai ajuns dupa rostirea rugaciunilor de sfintire a uleiului degeaba ai venit. La Sf. Maslu trebuie sa fii de la inceput, cu sticla de ulei fara dop pe masa, pentru ca atunci se cheamă Duhul Sfant sa-l sfinteasca (de 7 ori).
Nu se duce la Sfântul Maslu ulei care a mai fost sfintit.

3.8/5 - (16 votes)
Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!