Cum te poti ajuta de culori? O terapie la indemana oricui

Stiinta utilizarii Luminii colorate, a culorilor de baza si a celor complementare, a noantelor acestora, de catre specialisti psihoterapeuti si bioenergoterapeuti, determina schimbari mentale, psihice si comportamentale rapide in viata ta ca urmare a efectuarii unor tratamente radicale si sigure.

Culorile de baza si cele complementare ale lumii fizice sunt recunoscute de mintea omului prin ochii sai fizici, ca urmare a manifestarilor dependentelor conditionate si a obisnuintelor.

Culorile de baza si cele complementare ale luminii astrale sunt recunoscute de spiritul omenesc intrupat, ca urmare a vederii sale astrale, iar intelegerea mesajelor si comunicarea se fac pe baza simbolurilor si arhetipurilor inscrise in mentalul solar al acestuia.

Culoarea, dincolo de perceptia si trairea ei afectiva, este o oglinda a personalitatii noastre. Cromoterapeutii folosesc culorile vizibile cu ochii fizici in plan material pentru a activa si modifica mentalul starilor de nesanatate ale pacientilor lor. Desigur ca se folosesc concomitent si meloterapia si aromaterapia in biotratamente.

Zilele au culori, sunetele au culori, gandurile sunt ca fiintele vii si au culori, fluidele au culori, ingerii au culori, structurile energetice si chakrele au culori, spiritele planetare sunt colorate, ce mai, exista o lume colorata si minunata.

Atractia sau repulsia, simpatia sau antipatia fata de o culoare din lumea fizica reprezinta indicii atat ai modului general de raportare a personalitatii la lumea inconjuratoare, cat si ai apartenentei la o anumita structura de norme si valori.

Trebuie sa fim atenti cum ne imbracam, deoarece culorile hainelor ne dau stari psihice si trairi emotionale caracteristice lor: bucurie-tristate, armonie-dizarmonie,fericire-nefericire, liniste-neliniste, speranta, optimism, incredere in noi si in fortele noastre. Vestimentatia influenteaza si induce anumite aprecieri, stari si atitudini la adresa noastra si asupra anturajului.

A ne imbraca adecvat nu inseamna numai sa fim asezonati la frig sau caldura, la soare ori la ploaie, ci sa degajam simpatie in jurul nostru, sa emanam bucuriea de a trai si de a fi fericiti.

Gandurile de frica si teama, furie si ura au forme si culorile lor intunecate. Iubirea are culoarea ei. Culorile sunt reci sau calde, atrag sau resping. Culorile iubirii sunt vesele si stralucitoare, te invaluie si te seduc, odata cu parfumul emanat de trupurile dornice de senzatii.

Cum te poti ajuta de culori?

Energiile si fluidele celor care se iubesc se imbratiseaza si compun un singur biocamp stralucitor. Fluidele femeii indragostite imbratiseaza biocampul barbatului si sunt stralucitoare. Fluidele femeii indiferente la un barbat stau linistite in biocampul ei, sunt galben-maronii. Fluidele femeii care nu suporta un barbat fug in sensul contrar trupului lui, si sunt rosii si furioase, sau glaciale si albastre.

Cum te poti ajuta de culori? O terapie la indemana oricui

Culorile se pot folosi la vindecari ca o terapie naturala, fiind apte sa ne reechilibreze intr-o maniera foarte blanda. Regulile de baza sunt: culoarea albastra nu are ce cauta mai jos de gat, rosul este de ardere si nu are ce cauta la cap, verdele poate intra in tot organizmul, pentru ca este de refacere, argintiul este cristic si curata, auriul este divin si repara tot, orange este pentru regenerare, albul contine toate culorile si poate intra oriunde, negru inseamna blocaj, culoarea maro inseamna ascuns si nu foloseste, cu lumina roz se incarca splina, dar rozul inseamna si suferinta.

Nu purta negru prea mult pentru ca predispune la pesimism. El trebuie combinat cu o alta culoare.

Facem o scurta trecere in revista a culorilor si efectele induse de acestea:

 • Alb curata si purifica, si poate trezi o mai mare creativitate
 • Negru protejeaza si ajuta la impamantare, ptk activeaza energiile feminine sau magnetice ale corpului, intarindu-le
 • Rosu trezeste vointa, ajuta la energizarea corpului si la vindecare
 • Portocaliul inlatura depresia
 • Galbenul activeaza facultatile mentale, trezeste entuziasmul si optimismul
 • Verde este linistitor pentru sistemul nervos, linisteste toata situatiile grele
 • Albastrul poate ajuta in trezirea intuitiei si pentru a alina singuratate
 • Indigo si nuantele inchise de albastru ajuta la deschiderea celui de-al treilea ochi, si poate ajuta chiar la detoxifierea corpului. Are si un efect sedativ
 • Violetul ajuta la echilibrarea energiilor fizice si spiritual
 • Rosul calmeaza starile de furie si sentimentele de neglijare
 • Argintiul se poate folosi in meditatii pentru a afla care este cauza a ceea ce ni se intampla
 • Maroul este folosit in vindecare emotional si mental. Ajuta persoana sa se simta cu picioarele pe pamant

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!