Cum ne influenteaza planetele viata?

Semnificatia planetelor si ora planetara

Cum ne influenteaza planetele viata?

Stiind toate aceste informatii vei sti cand este cel mai bine sa faci un ritual spre exemplu pentru bani, pentru dragoste, etc. sau sa lucrezi cu entitatile de lumina specializate.  Puterea cea mai mare o are un ritual sau o invocare cand este factut in ziua planetara si la ora planetara. Dar la urgenta se poate face in orice zi, dar sa fie musai ora planetara, este mai putin puternic. Din acest motiv se intampla sa faci un ritual, un talisman, etc.  si sa nu fie intr-o zi sau o ora potrivita si el sa fie sortit esecului.

Vrei sa-ti faci un talisman, vrei sa faci un ritual, sa lucrezi cu anumite entitati pentru un scop fa-le in ora planetara corespunzatoare scopului tau si daca se poate si in ziua planetara. Ai o boala lucreaza pe ea in ora planetara.

Planetele si zilele saptamanii

  • Luni – Luna
  • Marti – Marte
  • Miercuri – Mercur
  • Joi – Jupiter
  • Vineri – Venus
  • Sambata – Saturn
  • Duminica – Soare

SOARELE

El este inainte de orice, planeta vietii, a creatiei si a iubirii, semnificand totodata cresterea si fertilitatea. In plan fizic, el guverneaza; inima, aorta, ochii, spatele si maduva. El este indiciul care furnizeaza informatii despre sot atunci cand este consultata o tema feminina si tot el guverneaza copiii. Influenteaza speculatiile la bursa, si castigurile.
Din punct de vedere predictiv, Soarele reprezinta toate atributele binelui ca; elevatia, gloria, celebritatea si ascensiunea. Soarele imprima persoanei vointa, constiinciozitate si, in primul rand, un deosebit potential creativ. Reprezinta Eu-l personal, personalitatea, dorinta de putere, unicitatea ca individ. Se refera la identitatea fiecaruia. Reprezinta de asemenea imaginea tatalui si influenta barbatului in viata la modul general. Astrul circumscrie ambitia, hotararea, dorinta de actiune, generozitatea. Nativul este inclinat catre creativitate in arte si stiinta, are un spirit deschis si sincer si dovedeste entuziasm in orice imprejurari. Poate aluneca catre ingamfare, cruzime, violenta, nestapanire.

Soarele tine de elementul foc – culoare rosu –  cifra 1.

Focul – este acel element care iti da vitalitatea, cheful de a face lucruri, pofta de viata, fericirea, pasiunile, indrazneala, daca este prea mult foc avem agresivitate, capacitatea de a-ti impune vointa, capacitatea de a-ti depasi lenea. Focul este abordarea dinamica  a universului, prin care creatia prinde forma ei, in miscare. Focul este miscare, este singurul element transformativ care reuseste cumva sa modifice totul. Orice intra in contact cu focul nu mai este la fel, este schimbat, este transformat.

Atunci cand focul este armonios toate aceste calitati ale focului se intalnesc in persoana.

Atunci cand focul este in exces atunci vom  avea o persoana agresiva, prea dinamica, manioasa, unde linistea si pacea sunt total straine.

Atunci cand focul este deficitar vei avea o lipsa de vlaga, de energie, lipsa de chef de viata, lene, delasare, amanare, lipsa de libidou, etc.

LUNA

Esenta sa este fecunditatea, pentru ca este strans legata de sexul feminin si de conceptie. Este stapana apei, a calatoriilor, a spatiilor inguste si a pesterilor. Din punct de vedere fizic, ea stapaneste organele cavitare uname, ca de pilda; stomacul si uterul. Imaginatia, memoria si popularitatea sunt atribute lunare. Predictiv, ea reprezinta tot ceea ce tine de mama, casa, calatorii si da indicii importante legate de psihicul persoanei investigate.
Astrul guverneaza deasemenea incarnarea si fizicul in ansamblul sau. Reprezinta imaginea mamei si femeia din viata fiecaruia dintre noi, educatia copiilor, stramosii si radacinile, anturajul imediat, emotiile, instinctele si memoria, precum si rutina zilnica. Implica si felul in care raspundem din punct de vedere emotional la anumite situatii si experiente. In functie de fazele ei isi face simtita prezenta prin schimbarea starii sufletesti.

Luna tine de elementul apa – culoarea albastru – cifra 2

Apa – este elementul care prin profunzimile ei iti da acces la lumea emotionala, la simtire, la tot ce tine de lacrimi si tot ce tine de zambet, tot ce tine de amintiri, de vise. Apa este profunzimea emotiilor, este intelepciunea si modul in care aplicam cunoasterea. Apa reprezinta abilitatea ta de a te adapta la tot felul de situatii si de a echilibra ratiunea cu simtirea, astfel incat sa atingi un echilibru care sa nu te doboare si sa nu iti creeze probleme psihice, dar nici sa te duca in partea de ratiune excesiva.

Atunci cand apa este echilibrata  omul este echilibrat emotional si reuseste sa-si echilibreze ratiunea cu simtirea.

Atunci cand apa este in exces avem o persoana hiperemotiva, care plange din orice, este impresionata excesiv de absolut orice se intampla in jurul ei, o persoana care isi manifesta emotiile la orice pas mult mai mult decat ar fi cazul.

Atunci cand apa este deficitara  avem o persoana rece, distanta, detasata, incapabila sa lege legaturi emotionale, incapabila sa simta iubire, afectiune si sa transmita iubire.

MERCUR

Semnificatia sa esentiala este miscarea. Astrul este dublu, semnificator de dualitate, aceasta miscare poate fi atat fizica cat si intelectuala . O alta semnificatie importanta a lui Mercur este masura si limitele. Unde exista mental, exista provocare si limite ce trebuiesc depasite. Predictiv el actioneaza atat asupra fratilor cat si relatiilor de munca si
implicit asupra muncii. Influenteaza studiile, calatoriile scurte, stiinta, jurnalele, lectura, relatiile cu vecinii, presa si diplomatia. In fizic, el guverneaza circulatia sanguina, plamanii, respiratia, intestinele, bratele, umerii, mainile si tineretea. Se afla in Exil in Sagetator si in Cadere in Pesti. Reprezinta comunicarea, intelectul, constiinta, miscarea,
dexteritatea si ratiunea. Indrazneala, spiritul de initiativa, simtul practic, bunii negustori, diplomati, avocati, medici ori aventurieri. Favorizeaza ocupatiile intelectuale: filosofie, arta, stiinta. Sunt de regula muncitori, plini de ideii si de idealuri generoase. In variantele mai negative ajung hoti, escroci, falsificatori, avari, ipocriti.

Mercur tine de elementul aer – culoarea verde – cifra 3

Aerul –  este elementul mintii, al ratiunii, al comunicarii, al tranzactionarii, al schimbarii. Aerul te face sa te schimi si sa faci schimbari, este elementul transformarii de sine, al comunicarii cu sine si cu ceilalti, te face sa fi social, dinamic in relatiile tale cu ceilalti. Iti da curiozitate, pofta de a afla, dorinta de a te dezvolta.

Atunci cand aerul este in echilibru persoana va avea toate calitatile enumerate.

Atunci cand este prea mult aer avem o persoana extrem de logoreica, o persoana care vrea sa vorbeasca mult si vorbeste mult, o persoana care vrea sa cunoasca mult, incepe o gramada de lucruri noi, dar nu reuseste sa termine nici una dintre ele. O persoana hipersociala, tinde sa fie dependenta de petreceri, de intalniri cu prietenii, de mediul social.

Atunci cand aerul este deficitar avem o persoana timida, nu prea ii place sa comunice, se pierde in cuvinte in momentul in care incearca sa comunice, o persoana care prefera sa stea izolata, singura, fara sa faca parte din grupuri sociale, o persoana care nici cu sine nu comunica suficient. Lipsa aerului produce anxietate.

VENUS

Planeta este semnificatorul general al concretului, al unirii si atractiei carnale. Este oricum, micul benefic, deci, influenta sa este una pozitiva. Ea este dragostea ce se exprima prin Cuvant, al carui semnificator este.In orice tema, Venus este insa semnificatorul bunastarii si al dragostei si satisfacerea acestora ar trebui cautata in raport cu aspectele pe care planeta le face cu alte corpuri cosmice. Intr-o tema masculina, aceasta planeta este semnificatorul armoniei fizice, a frumusetii, dar si al amantelor. Pe plan medical, planeta stapaneste echilibrul glandular,, rinichii, vezica urinara, prostata, venele, gatul, ceafa, laringele, limba si simtul gustativ. Reprezinta dragostea, romantismul, frumusetea, cultura, estetica, afectiunea, sociabilitatea si adaptabilitatea, bunul gust, armonia si valorile.

Venus reprezinta elementul pamant – culoarea galben – cifra 3

Pamantul – aduce stabilitate, abilitatea de a sta pe propriile picioare, sa fi independent, sa fi impamantat, sa fi echilibrat din punct de vedere al materiei. Fara elementul pamant nu ai acces la bani, la casa, bunuri si tot ce iti doresc material, la stabilitate financiara si te simti destul de ametit, cu capul in nori. Pamantul este elementul care da echilibrul corpului.

Atunci cand pamantul este in echilibru va fi o persoana echilibrata din punct de vedere material, va fi o persoana care va sti cum sa obtina ceea ce isi doreste, nu va avea ameteli, va putea sa mearga pe jos distante lungi fara sa oboseasca. Alaturi de foc pamantul este cel care da rezistenta in miscare, rezistenta in a face efort fizic.

Atunci cand pamantul este in exces aduce dupa sine o hiper materialitate, persoane zgarcite, persoane care doresc multi bani, care doresc sa acumuleze avere, bunuri, obievte, aur, persoane care sunt atat de materiale incat ignora latura emotionala si spirituala a existentei.

Atunci cand pamantul este deficitar te va face sa fi detasat de lumea materiala, sa nu pui pret prea mare pe bunuri si pe bani. Aceste persoane nu prea au abilitatea de a strange bani, de a face bani, le curg banii printre degete, au ameteli, nu se pot focusa pe ceva, sunt absenti in conversatii.

MARTE

Esenta acestui astru este actiunea. Guverneaza focul, caldura, febra, inceputul unei infectii, eruptiile, creierul, muschii prin care actionam, razboiul, geneza, inceputurile si intentia. Marte semnifica fratele mai mare, cand exista deja unul si, deasemenea amantul intr-o tema feminina. Energia sexuala este redata tot de catre aceasta planeta.
Inceputurile unei afaceri, restructurarile, regenerarea, sunt tot atribute ale acestei planete, dar si rivalii, certurile, disputele si competitiile. Marte mai reprezinta bisturiul medical, armele albe si ranile provocate de acestea. Medical, planeta este asociata cu creierul. Este in relatie cu sexualitatea fiecarui individ, forta, determinarea, curajul,
daruirea, puterea, spiritul de competitie, agresivitatea si afirmarea ca persoana. In antichitate, Marte era zeul razboiului si stapanul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de lupta. Persoanele dominate de aceasta planeta se caracterizeaza prin: energie, virilitate, spirit ofensiv . Aceste trasaturi se pot utiliza fie in spirit pozitiv, fie in spirit negativ, fiind grave defecte in cazul unor conjuncturi astrologice nefavorabile. Mania necontrolata, senzualismul excesiv sunt cele mai mari defecte.

Marte tine de elemantul foc.

JUPITER

Din punct de vedere medical, Jupiter guverneaza arterele, ficatul, vezica biliara, picioarele si pancreasul. Reprezinta autoritatea, legea, biserica, armata, politia, preotul, ghidul spiritual si medicina in general. Popularitatea, onorurile si legalitatea sunt deasemenea reprezentate de Jupiter. Banca, castigurile mari si reusita vin tot de la aspectele benefice ale astrului. Are deasemenea si rol de moderator, mediator si generator karmic. Reprezinta norocul, filozofia, religia, spiritul elevat, etica si valorile morale, expansiunea si abundenta la fel de bine ca si excesele. Influenteaza marile calatorii, aspiratiile si judecata. In antichitate Jupiter era conducatorul zeilor din Olimp. Infuenta pozitiva a lui Jupiter se manifesta prin trasaturi ca: sinceritate, generozitate si simtul justitiei. Nativul va fi caritabil si va avea noroc in viata, bogatie si o ascensiune rapida pe scara sociala. In sens negativ ii pot face vicleni, fatarnici, hoti si viciosi.

Jupiter tine de elementul foc, apa.

SATURN

Este planeta timpului, deci si a intarzierilor, a maturitatii si coacerii, a cresterii si in consecinta, a caderii. Stapaneste muntele, frigul, singuratatea, izolarea, dar si elevarea spirituala (ca o consecinta a izolarii). Eruditia, puterea de concentrare, profunzimea gandirii, rabdarea, spiritul econom, zgarcenia, avaritia; toate sunt conduse de catre
aceasta planeta. Pe planul sanatatii, influenteaza pielea, urechile, sistemul osos in intregul sau, genunchii si dintii. Impreuna cu Luna stapaneste sfarsitul vietii, fiind semnificatorul general al batranetii. Metalul sau este plumbul, de aici si senzatia de apasare resimtita in anumite tranzite ale sale. Se afla in relatie cu Pamantul si reprezinta gradinaritul, horticultura si tot ceea ce are de-a face cu muncile agricole. Reprezinta oamenii batrani, traditia, autoritatea, spiritul obedient, ierarhia, rabdarea si intelepciunea obtinuta odata cu trecerea anilor si prin perseverenta. El ne invata lectiile despre viata. In antichitate era cunoscut ca zeul Cronos, tatal lui Zeus sau Jupiter.

Saturn tine de elementul pamant.

Orele planetare

Exista aplicatie pe telefon care in functie de tara, orasul in care te afli iti spune ce ora planetara este. Asta te va ajuta sa sti ce ora planetara este in orice moment al zilei.

Orele lui Saturn: sunt valabile pentru orice operatiune care necesita disciplina si rezistenta, sunt foarte utile pentru operatiunile dificile, pentru renuntarea la obiceiurile proaste sau de a induce alte obiceiuri sanatoase.
Orice operatiune care necesita fundamente bune, putere si stabilitate. De asemenea, are de a face cu religia. Efectele saturniene ofera stabilitate situatiilor pe termen lung. Sporeste puterea de concentrare ofera rezistenta, siguranta si putere. Ajuta la slabit, micsoreaza.
Orele lui Jupiter: sunt bune pentru bani si bunastare materiala, extinderea constiintei, compasiune, caritate, onoare, in ceea ce priveste politica, legile si legislatiile, studiile si practicile, si, in general, ora planetaraa a lui Jupiter
aduce noroc si prosperitate in orice aspect al vietii. Te ajuta sa devi mai influent- opiniile tale devin mai importante si mai apreciate. Ajuta la ingrasat, creste, sporeste, inmulteste, amplifica, dezvolta orice vrem si avem nevoie.
Orele lui Marte: sunt bune pentru sport, curaj, vointa, sex, arte martiale, asertivitate si in mod tradittional sunt legate de raazboi si protecttie impotriva dusmanilor si ranilor. Intareste curajul si dorinta de a actiona, aduce victorie, asigura castigarea proceselor juridice.
Orele Soarelui: sunt propice pentru succes, popularitate, influenta, onoruri, relatii, petittii, constiinta de sine, contactul cu Eul superior si frumusete. Ajuta la indeplinirea dorintelor, te ajuta sa fi cunoscut, sa iesi in fata, sa ai o stima de sine buna.
Orele lui Venus: sunt bune pentru iubire, frumusete, feminitate, atractie, atractie personala, dragoste, luxului, prieteniei ssi a fericirii. Te ajuta sa fi atragotor, mai atractiv. Sa ai relatii romantice.
Orele lui Mercur: sunt bune pentru comunicare, cercetare, studii, abilitaatti in afaceri, comert, abilitaati retorice si dialectice, tot ce tine de computere, darul de a atrage clienti si prosperitate, angajare de personal, invatarea limbilor straine, contabilitate, folosirea mijloacelor media de promovare, etc. Activeaza mintea, amplifica puterea de intelegere si cunoastere, creste talentul, magnetismul personal si succesul, comunicarea spirituala.
Orele Lunii: sunt bune pentru fertilitate şi pentru cresstere in fiecare aspect al vietii, casa, pentru memorie, mama, meditattie, sau alte metode de divinattie, ssi practici magice. Luna te poate ajuta sa iti dezvolti capacitatile de clarvazator.

Cum poti folosi orele si zilele planetare?

Daca ai nevoie sa aduci in viata ta o caracteristica a planetei  atunci in ziua planetara corespunzatoare scopului tau si ora planetara vei putea face orice ritual pe care tu il sti, orice rugaciune, orice invocare, aprinzi o lumanare, efectul lor va fi mult mai mare si se vor materializa mult mai repede.

Daca ai o urgenta si nu ai timp sa astepti ziua planetara corespunzatoare scopului tau, atunci poti face in orice zi dar sa fie musai la ora planetara corespunzatoare scopului.

Anumite activitati le poti face in ore planetare corespunzatoare cu efecte mult mai mari.

Exemple:  Poti face ritual pentru bani, faci o investitie, orice vrei sa cresti si sa dezvolti intr-o zi si o ora de jupiter. Vrei sa nu te ingrasi NU manaci in orele de jupiter ca te vei ingrasa, mananci in orele de saturn. Vrei ca postarile tale sa fie vizibile pe retelele de socializare le posteri intr-o ora a soarelui. Vrei sa vinzi ceva sau vrei sa cumperi ceva intr-o ora de mercur. Vrei sa faci un ritual pentru sanatate intr-o ora de jupiter. Vrei sa-ti gasesti un partener intr-o ora de venus. Mergi la coafor intr-o ora de venus. faci sport intr-o ora de marte.

5/5 - (2 votes)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!