Binecuvantarea si Zeciuiala
Binecuvantarea este modul nostru de a restabili legatura dintre materia fizica si radacina sa Divina. Este modul de a transforma materia in energie divina si de a ne imbogati hrana cu aspectele spirituale care ar lipsi daca ne-am raporta doar la hrana materiala.
Binecuvantarile ne deschid constientizarea bunatatii pe care o primim si, prin urmare, ne deschid pentru a primi si mai mult.
Mai mult decat atat, persoana care spune o binecuvantare creeaza un camp cuantic metafizic care afecteaza starea psihologica a celor prezenti, ridicandu-i si spiritual. Asa ca binecuvantati-va copii, partenerul de cuplu, parintii, prietenii, colaboratorii, angajatii, colegii etc. Binecuvantati-va casa, firma, serviciul si tot ce aveti pentru ca Dumnezeu sa le poata impulti.
De exemplu, o rugaciune speciala este desemnata pentru a manca fructe/ legume de sezon pentru prima data intr-un an. O binecuvantare dupa mese dezvaluie adevarul ca acea mancare este evlavie. Parintii nostri nu mancau din noua recolta (fructe, legume) pana nu imparteau si altora care nu aveau posibilitatea sa-si cumpere.
Pentru a hrani dimensiunea spirituala a simturilor, inteleptii au conceput niște binecuvantari care sunt instrumente autentice de transcendenta. Binecuvântarile create de marii profeti ai Bibliei fac din experientele senzuale canale de inaltare spirituala.
Binecuvantarile nu neaga realitatea simturilor noastre, ci le fac mult mai puternice, deschizandu-ne in acelasi timp relatiei noastre spirituale cu mancarea. Toate religiile cer adeptilor lor sa-L binecuvanteze pe Dumnezeu dupa ce au mancat.
Cand va treziti, binecuvantati ziua care incepe, deoarece vine plina de daruri nevazute, pe care le veti chema catre voi prin aceasta binecuvantare, pentru ca a binecuvanta inseamna ca sunteti constienti de numarul infinit de daruri prezente in fiecare colt al Universului si le chemati catre voi.
A binecuvanta insemna ca din adancul fiintei tale, din cel mai launtric colt al inimii, sa doresti binele in mod neconditionat, complet, fara a astepta ceva in schimb. A binecuvanta inseamna a recunoaste si a preaslavi ceea ce este darul lui Dumnezeu.
Bogatie vs Saracie
Multi oameni protesteaza: „De ce a creat Dumnezeu saracia si imperfectiunea?” Un posibil raspuns la aceasta intrebare se gaseste la sfarsitul povestii Creatiei, unde este scris ca in ziua a saptea, „Dumnezeu S-a odihnit de lucrarea pe care o facuse pentru a o face.”
Cuvintele „a face” implica acea creatie, nu este nici complet, nici perfect. De fapt, a fost creat inca nu perfect, pentru a fi finalizat. Dumnezeu a ales omenirea ca partener al Sau pentru creatia completa si desavarsita.
De aceea exista saracia si bogatia. Omenirea, creata după chipul lui Dumnezeu, trebuie sa actioneze in locul Lui oriunde este nevoie.
Zeciuiala
Biblia ne invata ca zece la suta din castigurile noastre nu ne apartin cu adevarat si, prin urmare, ar trebui sa fie date.
Este usor sa neglijam obligatia noastra de a oferi aceasta suma din castigurile noastre, deoarece suntem atat de absorbiti de propriile noastre castiguri materiale. O astfel de neglijare ne blocheaza constientizarea ca tot ceea ce avem este direct din binecuvantarile lui Dumnezeu. Pierdem apoi din vedere faptul ca ni se da si partea fratilor nostri mai putin norocosi pentru a le redistribui.
Daca nu ne indeplinim aceasta obligatie, plata ne este luata in moduri dureroase de care este posibil sa nu fim intotdeauna constienti.
Caritatea il avantajeaza pe cel care da si mai mult decat pe cel care primeste, pentru ca, asa cum spune regele Solomon, caritatea salveaza de la moarte. Efectul vindecator al caritatii nu numai ca ajuta atat pe cel care daruieste, cat si pe cel care primeste, dar uneori chiar poate salva literalmente vietile celor care daruiesc.
Binecuvantarea si Zeciuiala
Trebuie sa binecuvantam ceea ce primim pentru a fi inmultit si sporit, pentru a putea darui si noi la randul nostru.