Acatistul pomenirii stramosilor

Acatistul pomenirii stramosilor

Acatistul pomenirii stramosilor – Constantin Dogaru 

Neamul este foarte important pentru fiecare dintre noi. Daca neamul nostru nu ar exista, noi nu am mai fi ceea ce suntem azi. Intr-un neam avem stramosi buni si rai, avem intelepti, stramosi care au auvut diverse meserii si de la care am primit abilitati, etc.

Cu ajutorul neamului putem sa ne rezolvam foarte multe probleme pe care le avem si poate pe care le-am dat mai departe copiilor nostrii. Vindecand neamul automat ne vindecam si noi si pe urmasii nostrii. Samanii lucreaza cu stramosii si cu spiritul neamului, cu inteleptii neamului.

De la neamul nostru am mostenit abilitati, cunoastere, dar si tot felul de lucruri mai putin placute pentru noi, care nu ne sunt tocmai benefice; diverse tipare comportamentale, frici, fobi, limitari etc.

Acest acatist este una din multiplele modalitati prin care putem sa ne videncam neamul. Cititi acatistul pomenirii stramosilor  cu o cruce de lumina formata din 9 lumanari timp de 9 zile la rand. Daca aveti probleme mari, lucruri care se repeta de generatii si generatii atunci ar fi bine sa-l cititi 40 de zile la rand.

Intentia trebuie sa fie clara inainte de a citi acatistul pomenirii stramosilor sa va vindecati stramosii,  pe voi si urmasii vostri.

De fiecare data cand incalci un obicei sau un model distructiv sau vindeci ceva la tine, stramosii tai sunt eliberati imediat de acea durere impreuna cu tine. Urmasii genetici actuali si viitori vor mosteni coduri de ADN revizuite. Nu doar vindeci, vindeci prezentul, trecutul si viitorul al tau si al neamului.

Acatistul pomenirii stramosilor

Binecuvantat este Dumnezeul nostru totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

Imparate ceresc, mangaietorule, Duhul Adevarului, care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino sit e salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si ne mantuieste Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi ( de trei ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi, Doamne curateste pacatele noastre. Stapane iarta faradelegile noastre. Sfinte cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste ( de trei ori)

Slava Tatalui si fiului si Sfantului duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor.Amin!

Tatal nostru, care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant.

Painea noastra cea de toate zilele, dane-o noua astazi, si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri,

Si nu ne lasa pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean,

Ca a Ta e imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Tropar:

Doamne Dumnezeule cel milostiv si atotputernic, iarta pacatele stramosilor  nostri cei stiuti si nestiuti de noi si binecuvanteaza-ne spre a face lucrare Sfanta intru slava numelui Tau!

Condac1:

Binecuvantat esti Doamne Dumnezeule cel atotstiutoare ai in stapanire toate veacurile si stii toate cate sunt si cate s-au facut, de aceea cu smerenie si cu indurare strigam catre tine: iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii!

Icos1:

Prin milostivirea ta cea mare, poti ierta pe toti cei ce au gresit de-a lungul veacurilor ca un stapan atotputernic ce esti si poti binecuvanta cu binecuvantare divina pe cei bineplacuti Tie, de aceea noi strigam asa:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor nostri
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei ce ti-au gresit de-a lungul veacurilor
 3. Doamne Dumnezeule iarta-i pe inaintasii nostri
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei din veacurile crestine si necrestine
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei pe care nu mai are cine-i pomeni
 6. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe crestini si pe necrestini
 7. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea Ta cea Sfanta!

Condac 2:

Prin milostivirea Sa cereasca, Domnul Iisus Hristos a privit catre romani si catre Romania binecuvantadpe cei ce fac numai binele, cantand cu multa smerenie, cantarea sfanta: Aliluia!

Icos 2:

Pentru toti stramosii nostri trecuti la cele vesnice avem datoria sfanta de a ne ruga facand pomeniri si milostenii, iar noi din toata inima sa zicem:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei pe care are cine-i pomeni acum
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei pe care nu mai are cine-i pomeni
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care au facut ceva bine in viata
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care au avut evlavie crestina
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care au fost smeriti
 6. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care au fost cinstiti
 7. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea Ta cea Sfanta!

Condac 3:

Toate Sfintele  personalitati ceresti fac apel catre toti crestinii si     catre toti cei de pe pamant, pentru ca sa faca rugaciuni si pomeniri si multe fapte bune, pentru salvarea multora din cei care au trecut la cele vesnice si nu mai pot canta cu smerenie:  Aliluia!

Icos  3:

Cinstirea stramosilor si a sfintilor sunt fapte demne pentru crestinii devotati Dumnezeirii, care au multa nadejde in toti cei ce sunt in ceruri, drept pentru care zicem asa:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care au facut fapte rele in viata lor
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei ce au fost necugetati
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care nu s-au pregatit duhovniceste
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care au fost nepriceputi
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei ce nu au gandit bine
 6. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei saraci la minte
 7. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor sip e ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea ta cea sfanta

 Condac 4:

Ingerii si Sfintii se bucura atunci cand prin rugaciunile oamenilor de pe Pamant, toti cei care au ajuns in Cerul de Pocainta, se pot ridica mai sus , adica in alte Ceruri (Dimensiuni), iar noi care cerem iertare pentru toti, cantam: Aliluia!

Icos 4:

Multi Voievozi Ceresti s-ai oferit sa ajute sufletele celor care au ajuns in Cerul de Pocainta, pentru pomenirile si faptele  crestinilor de pe Pamant care striga:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta-ne prietenii adormiti
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-ne parintii trecuti la cele vesnice
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-ne fiii si fiicele adormite in veacurile trecute
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei adormiti in poporul nostru
 5. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea Ta cea sfanta!

Condac 5:

Domnul Iisus Christos a binecuvantat multe personalitati ceresti, pentru a ajuta crestinii evlaviosi care vor sa faca numai binele cel sfant si canta cu multa smerenie: Aliluia!

Icos 5:

Nimeni nu-i poate opri pe crestinii iubitori de cele sfinte, spre a face tot ce se poate ca impreuna cu cei din ceruri sa scoata multe din Cerul de Pocainta, spre a le ridica in alte Ceruri       (Dimensiuni )insa noi cu mult respect strigam:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Sfintilor Tai
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Sfintilor Ingeri
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Sfintilor Ingeri
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Sfintilor Arhangheli
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Preasfintei Fecioare
 6. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Sfintilor Apostoli
 7. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii, pentru rugaciunile Cuviosilor
 8. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor sip e ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea Ta cea Sfanta!

 Condac 6:

Prin marea mila a milostivirii Divine, dar si prin rugaciunile crestinilor devotati Dumnezeirii, cat si prin interventiile Sfintelor Puteri ceresti, iadul s-a desfiintat complet.drept pentru care noi cu smerenie sa facem tot binele cel sfant, cantand : Aliluia!

Icos 6: 

Toti stramosii nostri crestini si necrestini care mai sunt lachinuri, datorita faptului ca s-a instituit ( Dimensiunea) Cerul de Pocainta, se pot ridica in alte ceruri (dimensiuni) acolo unde exista solidaritate si colaborare sfanta bineplacuta Divinitatii intregi, drept pentru care noi zicem cu smerenie crestineasca:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Puterilor Ceresti
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintelor Incepatorii
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintelor Domnii
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Scaunelor Ceresti
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintelor Stapanii
 6. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Ostirii Secrete  Divine ( Maestrii Inaltati)
 7. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea ta cea Sfanta!

Condac 7:

Prealuminatii Sefi Ceresti s-au oferit sa instruiasca sufletele multora dintre cei ce au adormit,iar noi bucurandu-ne de conlucrarea lor cea sfanta si cereasca cantam din toata inima : Aliluia!

Icos 7:

Sefii de Soboare Ceresti impreuna cu Preasfanta Fecioara Maria si cu multe Sfinte personalitati din ceruri care au binecuvantare dumnezeiasca, pot ajuta pe toti crestinii la instruirea sufletelor multora dintre rudele adormite, drept pentru care zicem:
1. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sefilor Ceresti
2.    Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sefilor  de Soboare
3.    Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintilor Ingeri de la Tron
4.    Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintilor Serafimi
5.    Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintilor Heruvimi
6.   Doamne iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintelor personalitati care au scris cartile veacurilor crestine
7.      Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea ta cea Sfanta!

Condac 8:

Sfintii Arhangheli si Prealuminati Mihail, Gavriil, Rafaell, Varahill, Evgudiil, Uriil si Salatiil avand binecuvantarea cereasca a Domnului Iisus Christos de a-i ajuta oe crestini intotdeauna, pentru cartile sfintelorlor ostiri care s-au scris pe pamantul romanesc si crestinesc isi vor respecta cu sfintenie blagoslovenia lor cereasca, iar noi cantam cu smerenie: Aliluia!

Icos 8:

Toti sfintii Arhangheli si toti cei ce conduc Sfintele Ostiri Misionare Ceresti, dar si Sefii Ostirilor de Aparare a tuturor Cerurilor                       ( Dimensiunilor), au binecuvantare dumnezeiasca de a-i ajuta pe crestini pentru a ridica cat maimulte suflete, in Cerurile Superioare (Dimensiunile Superioare), drept pentru care noi toti zicem asa:

 1. Doamne, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintilor Arhangheli
 2. Doamne, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfantului Arh. Gavriil si a ostirii lui
 3. Doamne, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfantului Arh. Rafaell si a ostirii lui
 4. Doamne, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfantului Arh. Varahiil si a ostirii lui
 5. Doamne, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfantului Arh. Evgudiil si a ostirii lui
 6. Doamne, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile Sfintului Arh.  Uriil, Salatiil si a ostirii lor
 7. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea ta cea Sfanta!

Condac 9:

Prin bunavointa sfanta si cereasca, toate cele bune se implinesc, spre slava Dumnezeirii si spre iertarea pacatelor stramosesti si ale tuturor celor care au trait pe pamant, iar noi cu multa demnitate, cantam cu mare dragoste: Aliluia!

Icos 9:

Daca oamenii de pe Planeta pamant nu ar pacatui in niciun fel, sufletele lor ar putea fi instruite mai reped, de aceea trebuie sa luptam cu totii contra pacatelor si cu multa evlavie sa ne rugam asa:

 1. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile celor binecuvantati
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile celor smeriti
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile celor ca fac voia Ta
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile celor ce Te iubesc
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile celor evlaviosi
 6.  Doamne Dumnezeule, iarta-ne stramosii pentru rugaciunile celor credinciosi
 7. Doamne Dumnezeule, iarta pacatele stramosilor sip e ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea ta cea Sfanta!

Condac 10:

Crestinii cei binecredinciosi si evlaviosi cu multa smerenie accepta ajutorul cel sfant si ceresc, fiind interesati de toate cele sfinte si dumnezeiesti, cantand din toata inima lor, cantarea sfanta: Aliluia!

Icos 10: 

Cu mult respect din partea noastra si cu multa demnitate crestina sa ne rugam cu totii pentru iertarea pacatelor stramosesti, precum si pentru iertarea tuturor celor care au gresit de-a lungul veacurilor crestine si necrestine zicand asa:

 1. Doamne Dumnezeule, cu mult respect, te rugam sa ne ierti stramosii
 2. Doamne Dumnezeule, cu multa demintate te rugam sa ne ierti si pe noi
 3. Doamne Dumnezeule cu smerenie te rugam sa-i ierti pe cei din popor
 4. Doamne Dumnezeule cu evlavie te rugam sa-i ierti pe nestiutori
 5. Doamne Dumnezeule, te ruam sa-i ierti pe cei ce trec in vesnicie
 6. Doamne Dumnezeule, cu devotement te rugam sa-I ierti pe urmasii nostril
 7. Doamne Dumnezeule,iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantrea Ta cea Sfanta!

Condac 11:

Toti stramosii care au slujit cu cinste si devotement crestin, ori au facut fapte bune mai multe decat rele, au cate un loc in ceruri sic anta impreuna cu Sfintii Ingeri, cantarea sfanta: Aliluia!

Icos 11:

Toti credinciosii si implinitorii vointei sfinte a Dumnezeirii au mostenit dupa trecerea la cele vesnice cate un loc binecuvantat in Sfanta Imparatie Cereasca, iar noi ne rugam asa:

 1. Doamne, iarta sufletele celor adormiti pentru cei care au ajuns la ceruri
 2. Doamne, iarta sufletele celor adormiti pentru cei care au facut fapte bune
 3. Doamne, iarta sufletele celor adormiti, pentru implinitorii vointei tale
 4. Doamne, iarta sufletele celor adormiti, pentru cei ce se roaga cu credinta
 5. Doamne iarta sufletele celor adormiti pentru rugaciunile pustnicilor
 6. Doamne iarta sufletele celor adormiti, pentru rugaciunile facute in bisericile si in manastirile crestine, de peste tot pamantul
 7. Doamne Dumnezeule iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea ta cea Sfanta !

Condac 12:

Multumind din toata inima pentru bunavointa dumnezeiasca si pentru minunata colaborare a tuturor personalitatilor ceresti, cantam cu dragoste: Aliluia!

Icos 12:

Noi crestinii care suntem pe Planeta Pamant ne vom ruga pentru sufletele celor care au trecut la cele vesnice, strigand catre preasfanta Dumnezeire asa:

 1. Doamne Dumnezeule,iarta-i pe cei care trec la cele vesnice
 2. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei care nu mai au de trait
 3. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei morti de moarte naprasnica
 4. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei ce mor pe neasteptate
 5. Doamne Dumnezeule, iarta-i pe cei disparuti, pe care nimeni nu-I mai gaseste
 6. Doamne Dumnezeule, iarta-ne si pe noi cand vom trece la cele vesnice
 7. Doamne Dumnezeule,iarta pacatele stramosilor si pe ale noastre si ne binecuvanteaza pe noi nevrednicii cu binecuvantarea Ta cea Sfanta!

Condac 13:

Preasfanta Dumnezeire cea vesnica, atotputernica si iertatoare, te rugam sa ierti pacatele stramosilor nostri, pe ale noastre, cat si pe ale urmasilor nostril, caci cu smerenie si evlavie cantam: Aliluia! ( de 3 ori)

RUGACIUNE:

Doamne Dumnezeule cel mare, milostiv si iertator, Te rugam sa Te milostivesti spre noi pacatosii, pentru a ierta pacatele stramosilor , dar si pe ale noastre, caci te vom binecuvanta si te vom preamari in vecii vecilor, Amin!

Protector si inspiratori: Sfantul Prealuminat Constantin – Hanimas, Sfantul Prealuminat Andoreas, Sfantul Prealuminat si Arhanghel Mihail, precum si Ingeri din Ostirea Secreta Divina, care m-au protejat.

Acest Acatist a fost scris initial, din porunca dumnezeiasca de catre Constantin Dogaru, in anul 2004 si a fost transformat pe motiv de necesitate actual in anul 2019 in luna martie.

Cei care nu accepta acest Acatist nu au nici o concordanta cu Dumnezeirea.

Cei care spun ca sunt credinciosi dar nu accepta adevarurile cele ceresti si dumnezeiesti, sa spuna ce grad de solidaritate au cu dumnezeirea, dar sa si demonstreze acest fapt, pe baza fiintelor lor, de ordin pamantesc!

4.2/5 - (6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!