Stiai ca Organismul uman se regenereaza din 7 in 7 ani?

Stiai ca Organismul uman se regenerează din 7 în 7 ani?

Regenereaza organismului uman odata la 7 ani este extraordinara. Asta inseamna ca din 7 in 7 ani noi suntem alte persoane. Inseamna ca ne regeneram inclusiv organele bolnave.

Un organ se imbolnaveste atunci cand este supus unor emotii negative, distructive.

Dintre emotiile care afecteaza organele interne se numara:

Furia: include emotii ca resentimentul, frustrarea, mania supresata, iritarea, indignarea sau amaraciunea. Ea face energia Qi sa urce, cauzand simptome la nivelul capului si gatului, cum sunt: ameteala, zgomote in urechi ( tinitus), pete rosii, pe fata anterioara a gatului, facies congestionat, sete, gust amar. Uneori, fie furia se poate disimula sub forma unei depresii, fie poate masca sentimentul de vinovatie. Organele care pot fi afectate de furie, sunt: ficatul, stomacul, inima și intestinele.

Bucuria: in mod normal nu duce la conditii declansatoare de boala. Ea poate deveni excesiva, de exemplu in starile maniacale, care, daca se prelungesc, pot duce la marirea inimii.

Ingrijorarea: este una dintre cele mai comune emotii, specifica societatii si vietii moderne, putand afecta, in principal, splina si pancreasul, dar și plamanii, ficatul si inima. Similar, gandirea excesiva, numita si ruminatie mentala, produce idei obsesive si suprasolicitare mentala, producandu- se in timpul studiului. Ea poate afecta splina.

Tristetea si durerea psihica: afecteaza plamanii si inima, facand sa dispară energia Qi. Uneori poate afecta și ficatul. Se spune ca, daca tristetea si durerea nu se exteriorizeaza prin plans si lacrimi, pot fi afectati rinichii.

Frica: include si anxietatea cronica, dar si atacul de panica. Ea face sa coboare energia Qi si consuma energia rinichiului. De asemenea, frica afecteaza inima. O persoana care sufera de afectiuni ale ficatului si vezicii biliare, poate fi anxioasa si tematoare.

Socul mental: afecteaza inima si rinichii, cauzand o pierdere brutala de energie.

Cum putem regenera organele bolnave?

In perioada celor 7 ani putem sa constientizam si sa eliberam toate emotiile distructive pe care le-am acumulat. Un moment prielnic de a ne elibera de emotii negative este in fiecare luna cand este luna plina.

Sa iertam si sa cerem iertare persoanelor care ne-au produs sau le-am produs suferinta, acele emotii negative. Sa ne impacam cu persoanele cu care suntem certate. Sa ne spovedim si sa ne impartasim, astfel crestem lumina din corpul fizic. Unde este Lumina nu este boala.

Facand toate acestea ajutam organismul sa reproduca un organ sanatos. Daca noi nu facem nimic atunci organismul va reproduce tot un organ bolnav, pentru ca nu a disparut cauza care a produs boala.

Stiai ca organismul uman se regenereaza din 7 in 7 ani?

Zilnic, in corpul uman, mor intre 50 si 70 de miliarde de celule.

Care este timpul de renegerare al diferitelor organe si celule

Celulele au perioade de regenerare diferita. Unele se nasc si mor in doar catevale zile. Ciclul complet de viata pentru celulele rosii este de 4 luni, in timp ce celulele albe „traiesc” un an.

Pielea se schimba o data la 2-3 saptamani, colonul se reinnoieste o data la 4 zile, iar pentru oase procesul dureaza 10 ani.

Un ficat bine vascularizat se poate regenera complet in 5 luni. Chiar si ficatul persoanelor alcoolice se poate regenera, dar nu acelasi lucru se intampla in cazul persoanelor bolnave de ciroza.

Un studiu recent arata ca inima are capacitatea de refacere o dată la 20 de ani. Acest organ este dotat cu celule stem care intineresc constant, de cel putin 3 sau 4 ori in timpul vietii. Dupa varsta de 35 de ani, inima incepe sa scada in dimensiuni cu o medie de 0,3 grame in fiecare an.

Plamanii sunt niste organe formate din mai multe tipuri de celule, de aceea perioada lor de regenerare variaza. Astfel, tesutul alveolar se regenereaza din an in an, iar celulele de la suprafata plamanilor se refac in 2-3 saptamani.

Varsta intestinelor este de numai 2-3 zile si asta din cauza substantelor chimice care actioneaza asupra lor zilnic.

Desi este greu de crezut si oasele se refac constant. Procesul este insa ceva mai lent si se incheie in 10 ani. Totusi, regenerarea osoasa incetineste dupa varsta de 45 de ani.

Receptorii pentru gust au o durata de viata de doar 10 zile, iar la nivelul limbii sunt in jur de 10.000 de papile gustative.

La nivelul ochilor singurele celule care se regeneraza sunt cele ale corneei. Si genele cad si cresc constant, cam din 2 în 2 luni, pentru a asigura tot timpul protectia ochilor.

Dintre toate procesele de regenerare din organism, cele al parului si unghiilor sunt cele mai vizibile. La femei, parul se regenereaza o dată la 6 ani, iar la barbati o data la 3 ani. Unghiile se refac intre 3 si 6 luni, iar sprancenele se regenereaza si ele in maximum 8 saptamani.

Neuronii sunt singurele celule din organismul uman care nu se regenereaza. Cele 100 de miliarde de celule mostenite de la nastere se distrug constant pe parcursul vietii, de aceea unele persoane incep sa sufere de dementa ori alte afectiuni neuronale.

Foatre important de retinut este si faptul ca, dupa varsta de 20 de ani, dimensiunea creierului incepe sa se reduca cu aproximativ 100.000 de neuroni, echivalentul unui gram pe an.

Asta inseamna ca din 7 in 7 ani noi suntem complet alte fiinte, complet refacuti.

Rate this post
Această intrare a fost publicată în Sanatate . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!