Sfantul Ierarh Nicolae – Mosul cu daruri

In seara de 5 decembrie spre 6 decembrie il sarbatorim pe Sfantul Ierarh Nicolae supranumit si facatorul de minuni.  In aceasta noapte cerurile sunt deschise. Un bun prilej sa ne facem o lista cu dorintele noastre. Un prilej de bucurie pentru copii. Mos Nicolae, asa cum i se mai spune, aduce in ghetutele micutilor, pe furis, cadouri sau nuieluse. In fiecare an in seara de 5 decembrie copii isi lustruiesc ghetutele, pentru ca Mosul va trece pe la ei sa le aduca daruri.

Traditia spune ca in ziua de 6 decembrie, toata lumea trebuie sa daruiasca ceva unui sarman, fie ca e vorba doar de un simplu covrig. Important este ca acesta sa se bucure din tot sufletul. Se spune ca cine uita sa fie darnic de ziua Sfantului Nicolae îl va mania rau pe acesta.

 

Sfantul Nicolae - Mosul-cu-daruri

In aceasta noapte cerurile se deschid

Este seara in care Sfantul Nicolae aduce daruri materiale si spirituale, isi scutura sacul lui cu daruri pentru noi toti. Este o seara benefica deci pentru a ne face lista de dorinte. Aceasta lista trebuie scrisa la timpul prezent, afirmativ. Ea poate cuprinde dorinte, cereri, rezolvari de situatii, sanatate, vindecare etc.

Dupa ce ai scris aceasta lista cu cererile tale inchinati-o cu simbolul crucii de 99 de ori pentru indepartarea blocajelor, energiilor negative si orice blocheaza indeplinirea lor. Pune aceasta lista sub o candela/ lumanare aprinsa si daca ai pune alaturi si o icoana cu Sfantul Nicolae.

Apoi spune: ” Marite Sfinte Nicolae te rog frumos sa duci cererile mele la tronul Tatalui Ceresc si te rog pe tine si pe ingerii tai sa te rogi ca cererile mele sa fie implinite spre binele meu cel mai inalt. Te rog Sfinte Nicolae sa-mi dai toate darurile si harurile pe care am drept divin sa le primesc.” Multumesc Marite Ierarh Nicolae.”

Apoi poti citi Acatistul Sfantului Nicolae inclusiv rugaciunile de la sfarsitul acatistului.

Rugaciunea Sfantului Nicolae

“O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta. Izbaveste turma lui Hristos de lupii ce o rapesc pe ea si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste prin sfintele tale rugaciuni de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica. Si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbăveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca, prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata linistita si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbăveasca si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invrednicim. Amin.”

Sa va fie de folos!

 

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!