Rugaciuni pe care le pot face cei care nu pot dobandi copii

Cele doua rugaciuni pentru a dobandi copii catre Sfanta Ana mama Maicii Domnului si catre Sfantul Efrem cel nou sunt foarte puternice.

Rugaciunea Sfintei Ana pentru dobandirea de prunci

Doamne Dumnezeule, Atottiitorule, Cel ce numai cu cuvantul Tau ai facut cerul si pamantul cu toate cele ce sunt intr-insele; Dumnezeule, Cel ce ai zis fapturilor Tale sa creasca si sa se inmulteasca, Tu cel ce ai binecuvantat pe Sara, sotia lui Avraam, si la bstranetile ei a nascut pe Isaac, si ai daruit Anei, ce era stearpa, pe Samuil Prorocul si alti copii, da-mi si mie roada pantecelui meu, si nu ma lasa sa raman pururea de ocara si urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care stii ocara nerodirii mele, dezleaga-mi durerea inimii mele, deschide pantecele meu, si pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Si orice voi naste: fecior ori fecioara, o voi inchina Sfintiei Tale cu toata inima, daruind-o Bisericii Tale pentru a-Ti sluji pururea acolo.

Rugaciuni pe care le pot face cei care nu pot dobandi copii

Rugaciunea celor care nu pot dobandi copii, catre Sfantul Efrem cel Nou

O, Sfinte Efrem, grabnic ajutatorule al celor ce se roaga tie, primind putina noastra rugaciune, vino in ajutorul nostru. Intristata este inima noastra ca nu ne-am invrednicit a aduce pe lume fii si fiice.
Am auzit de nevointa si rugaciunea Sfantului Ioachim, care fusese defaimat de arhiereu din pricina ca nu avea urmasi. Am auzit de durerea Sfintei Ana, femeia sa, care se ruga: „Vai mie, celei lipsite! Ca eu singura sunt mai pacatoasa intre fiicele lui Israel! Eu singura mai defaimata decat toate, intre femei.
Toate isi poarta rodul pantecelui pe mainele lor, toate de fiii lor se mangaie, iar eu sunt straina de acea mangaiere.
Vai mie, Doamne! Eu, pacatoasa, singura am saracit de facerea de roade. Tu, Cel ce ai dat Sarei la batranete fiu pe Isaac, Tu, Cel ce ai deschis pantecele Anei, mama lui Samuil proorocul Tau, cauta acum spre mine si asculta rugaciunile mele! Stii ocara nerodirii, deci singur sa-mi dezlegi durerea inimii mele si sa deschizi jgheaburile pantecelui si pe cea neroditoare sa o arati roditoare”.
Stim ca rugaciunile lor au fost ascultate, ca Sfanta Ana a zamislit si mai apoi a nascut-o pe Fecioara Maria, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
Sfinte Mare Mucenic Efrem, noi nu avem nici credinta si nici rabdarea Sfintilor Ioachim si Ana, dar avem nadejde in ajutorul rugaciunilor tale.
Mare este darul nasterii de prunci si mult se bucura parintii de copiii lor. Dar, din pricina pacatelor noastre, noi suntem lipsiti de aceasta bucurie. Stim ca multe femei, care erau apasate de felurite boli, si carora doctorii le spusesera ca pantecele lor vor ramane sterpe, s-au rugat tie si au primit ceea ce cerusera. Cine poate spune veselia lor, cand au vazut pruncii veniti pe lume dupa rugaciuni fara numar?
Sau cine poate spune veselia barbatilor care, desi aflasera de la doctori ca nu vor putea avea copii, au crezut mai mult in sprijinul tau decat in stiinta acelora?
Si noi credem ca ne poti ajuta, chiar daca rabdarea noastra s-a imputinat si credinta noastra este putina. „Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte”, le-a blestemat proorocul Osea pe femeile israelitilor care au parasit legea lui Dumnezeu.
Sa nu cada si peste noi pedeapsa dumnezeiasca, ci, stiindu-ne pacatele, sa ne curatim sufletele prin pocainta. Roaga-te pentru noi, Sfinte Efrem, ca, indreptandu-ne viata, sa primim si bucuria de a avea copii. Si, daca ii vom avea, sa ii crestem in dreapta credinta, fiindu-le pilda de vietuire crestineasca. Iar daca, din pricini nestiute de noi, Dumnezeu ne va lasa lipsiti de acest dar, roaga-te sa mergem pe calea rugaciunii, pe calea cea ingusta care duce in Imparatia Cerurilor.
Intareste-ne, Sfinte, ca in viata sa nu cautam voia noastra, ci voia dumnezeiasca, si in tot locul sa Ii aducem lauda Dumnezeului cel iubitor de oameni, Tatalui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciune de mulţumire pentru ajutorul primit de la Sfantul Efrem

Sfinte Mare Mucenice Efrem, slaba este credinta mea, saraca imi este inima mea, risipita imi este mintea si nevrednic sunt de ajutorul tau; dar mare este dragostea ta fata de tot omul care te cheama in ajutor. Asa invrednicindu-ma si eu de binefacerile tale, cu gand smerit si cu evlavie cad inaintea ta, ma inchin si cu buze necurate iti ssrut cu recunostinta icoana si iti multumesc, ca nu ai trecut cu vederea cererile mele, ci, după obicei, te-ai aratat grabnic ajutator.
M-ai ajutat, Sfinte Efrem, cand grele incercari si teama m-au cuprins, iar acum sfinte primeste multumirea, recunostinta si dragostea mea, ca ale unui rob nevrednic. Asa cum ai implinit cererile mele, intareste-ma sa implinesc si eu poruncile lui Dumnezeu. Precum nu ai sovait a ma izbăvi de necazuri si a tamadui trupul meu, nu sovai a curati si sufletul meu de toata intinaciunea. Lumineaza-ma, Sfinte Efrem, cu rugaciunile tale, sa nu-mi pun nadejdea in oameni, in mintea mea sau in sanatatea trupului meu, ca sa nu fiu rusinat. Iar pentru ca intinat si robit de patimi sunt eu si nu am indraznire catre Dumnezeu, te rog, Sfinte al meu, ca asa cum m-ai ajutat pana acum, sa-mi fii mie sprijinitor, cu rugaciunile tale catre Hristos Dumnezeu, ori de cate ori furtuna incercarilor se va abate asupra sufletului meu.
Te rog, ocroteste cu rugaciunile tale si pe robii lui Dumnezeu (numele), pe toti cei care mi-au cerut sa ma rog pentru dansii, pe toti cei bolnavi, necajiti sau ispititi, pe toti cei care au nevoie de ajutorul tau, si pe tot poporul binecredincios. Amin.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!