Rugaciunea celor patru elemente

Rugaciunea celor patru elemente

Rugaciunea celor patru elemente

Alchimistii din vechile timpuri stiau ca Univesul este creat din elemente. Ei au observat ca atunci cand ele erau in usoara dezechilbru puteau sa produca ce era mai rau, iar cand elementele se echilibrau aparea starea de armonie, pace, echilibru, de sanatate, etc.

La baza formarii Pamantului stau elementele. Fara ele nimic material nu ar exista si nu poate fi materializat. Corpul uman este creat din aceste elemente. Deci este foarte important ca ele sa fie in armonie, in echilibru perfect pentru a nu crea dezastre, boli, suferinta, etc.

Cele 5 elemente sunt:

  • focul
  • apa
  • aerul
  • pamantul

Descrierea elementelor

Focul

Focul – este acel element care iti da vitalitatea, cheful de a face lucruri, pofta de viata, fericirea, pasiunile, indrazneala, daca este prea mult foc avem agresivitate, capacitatea de a-ti impune vointa, capacitatea de a-ti depasi lenea. Focul este abordarea dinamica  a universului, prin care creatia prinde forma ei, in miscare. Focul este miscare, este singurul element transformativ care reuseste cumva sa modifice totul. Orice intra in contact cu focul nu mai este la fel, este schimbat, este transformat.

Atunci cand focul este armonios toate aceste calitati ale focului se intalnesc in persoana.

Atunci cand focul este in exces vom  avea o persoana agresiva, prea dinamica, manioasa, unde linistea si pacea sunt total straine.

Atunci cand focul este deficitar vei avea o lipsa de vlaga, de energie, lipsa de chef de viata, lene, delasare, amanare, lipsa de libidou, etc.

Apa

Apa – este elementul care prin profunzimile ei iti da acces la lumea emotionala, la simtire, la tot ce tine de lacrimi si tot ce tine de zambet, tot ce tine de amintiri, de vise. Apa este profunzimea emotiilor, este intelepciunea si modul in care aplicam cunoasterea. Apa reprezinta abilitatea ta de a te adapta la tot felul de situatii si de a echilibra ratiunea cu simtirea, astfel incat sa atingi un echilibru care sa nu te doboare si sa nu iti creeze probleme psihice, dar nici sa te duca in partea de ratiune excesiva.

Atunci cand apa este echilibrata  omul este echilibrat emotional si reuseste sa-si echilibreze ratiunea cu simtirea.

Atunci cand apa este in exces avem o persoana hiperemotiva, care plande din orice, este impresionata excesiv de absolut orice se intampla in jurul ei, o persoana care isi manifesta emotiile la orice pas mult mai mult decat ar fi cazul.

Atunci cand apa este deficitara  avem o persoana rece, distanta, detasata, incapabila sa lege legaturi emotionale, incapabila sa simta iubire, afectiune si sa transmita.

Aerul

Aerul –  este elementul mintii, al ratiunii, al comunicarii, al tranzactionarii, al schimbarii. Aerul te face sa te schimi si sa faci schimbari, este elementul transformarii de sine, al comunicarii cu sine si cu ceilalti, te face sa fi social, dinamic in relatiile tale cu ceilalti. Iti da curiozitate, pofta de a afla, dorinta de a te dezvolta.

Atunci cand errul este in echilibru persoana va avea toate calitatile enumerate.

Atunci cand este prea mult aer avem o persoana extrem de logoreica, o persoana cre vrea sa vorbeasca mult si vorbeste mult, o persoana care vrea sa cunoasca mult, incepe o gramada de lucruri noi, dar nu reuseste sa termine nici una dintre ele. O persoana hipersociala, tinde sa fie dependenta de petreceri, de intalniri cu prietenii, de mediul social.

Atunci cand aerul este deficitar avem o persoana timida, nu prea ii place sa comunice, se pierde in cuvinte in momentul in care incearca sa comunice, o persoana care prefera sa stea izolata, singura, fara sa faca parte din grupuri sociale, o persoana care nici cu sine nu comunica suficient. Lipsa aerului produce anxietate.

Pamantul

Pamantul – aduce stabilitate, abilitatea de a sta pe propriile picioare, sa fi independent, sa fi impamantat, sa fi echilibrat din punct de vedere al materiei. Fara elementul pamant nu ai acces la bani, la casa, bunuri si tot ce iti doresc material, la stabilitate financiara si te-ai simti destul de ametit, cu capul in nori. Pamantul este elementul care da echilibrul corpului.

Atunci cand pamantul este in echilibru va fi o persoana echilibrata din punct de vedere material, va fi o persoana care va sti cum sa obtina ceea ce isi doreste, nu va avea ameteli, va putea sa mearga pe jos distante lunci fara sa oboseasca. Alaturi de foc pamantul este cel care da rezistenta in miscare, rezistenta in a face efort fizic.

Atunci cand pamantul este in exces aduce dupa sine o hiper materialitate, persoane zgarcite, persoane care doresc multi bani, care doresc sa acumuleze avere, bunuri, obievte, aur, persoane care sunt atat de materiale incat ignora latura emotionala si spirituala a existentei.

Atunci cand pamantul este deficitar te va face sa fi detasat de lumea materiala, sa nu pui pret prea mare pe bunuri si pe bani. Aceste persoane nu prea au abilitatea de a strange bani, le curg banii printre degete, au ameteli, nu se pot focusa pe ceva, sunt absenti in conversatii.

Mai exista si un al 5-lea element care le uneste pe toate; eterul.

Eterul

Eter – spirit – akasha – este elementul care le uneste pe toate celelelte elemente formant magnetul tetrapolar. Spiritul este cel care iti da impulsul, dorinta de a merge mai departe, cel care creaza miracolele in viata ta, este cel care te ajuta sa accesezi lucrurile cele mai profunde din interiorul tau si din univers si sa unesti in tine macrocosmosul si microcosmosul. Spiritul este ceea ce meriti, ai acces la spirit atat cat meriti, in functie de ceea ce ai gandit, vorbit si facut in viata asta si in altele. Spiritul se poate manifesta mai mult sau mai putin in anumite persoane. Spiritul se manifesta ca un element puternic intr-o persoana atunci ea tinde sa fie influenta, tinde sa fie o persoana ale carei vorbe, actiuni si fapte genereaza ascultare, modele de comportament, ea devine admirabila.

Daca spiritul nu se manifesta foarte puternic, persoana are dificultati in a se impune.

Toate eceste elemente se afla in absolut tot ceea ce exista, in materie, in fiecare gand, vorba, concept, fenomen. Prin aceste elemente se poate genera TOTUL.

Constientizati prezenta elementelor in viata voastra si multumiti-le zilnic pentru ajutor. Ori de cate ori mananci, cand te trezesti minineata, cat mai des cu putinta. Fara ele nu ar fi viata.

  • Raphael, arhanghel al aerului
  • Michael, arhanghel al focului
  • Gabriel, arhanghel al apei
  • Uriel, arhanghel al pamantului

RUGACIUNEA INGERILOR CELOR PATRU ELEMENTE – Omraam Mikhael Aivanhov

Doamne Dumnezeule Atotputernic, Creatorul Cerului si al Pamantului, Tata indurator si atot stiutor, trimite-mi cei patru Ingeri ai Tai: Ingerul Pamantului, Ingerul Apei, Ingerul Aerului si Ingerul Focului pentru ca vointa Ta sa se manifeste prin mine.

Fie ca Ingerul Pamantului sa preia toate deseurile corpului meu fizic pentru a fi absorbite si transformate in sanatate si putere! Sa curete intregul meu corp pentru ca viata sa poata circula in abundenta in venele si arterele mele, astfel ca intreaga mea fiinta sa fie alinata, degajata, eliberata, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamant, iar Era de Aur printre oameni!

Fie ca Ingerul Apei sa spele inima mea de toate impuritatile! Pentru ca dragoastea dezinteresata sa se instaleze in inima mea si sa-mi aduca fericirea, bucuria si implinirea totala. Pentru ca inima mea sa fie limpede, cristalina, transparenta. Pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamant, iar Era de Aur printre oameni.

Fie ca Ingerul Aerului sa purifice intelectul meu introducand in el intelepciunea si lumina! Ca gandul meu sa devina patrunzator, clar, luminos, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamant, iar Era de Aur printre oameni!

Fie ca Ingerul Focului, nimeni altul decit Ingerul Soarelui, sa-mi sfinteasca Sufletul si Spiritul! Fie ca Adevarul Absolut sa patrunda in fiinta mea intreaga! Ca sufletul si spiritul meu sa cunoasca viata eterna si sa fie lacasul Atotputerii Divine Creatoare, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamant, iar Era de Aur printre oameni!

Amin, Amin, Amin! Asa sa fie, asa sa fie, asa sa fie!

5/5 - (4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!