Rugaciune puternica care spusa de Florii face minuni

Rugaciune puternica care spusa de Florii face minuni

Cu o saptamana inainte de Patimile Sale, Domnul nostru Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin inconjurat de cei 12 Apostoli. Multimea, recunoscandu-L ca fiind adevaratul Mantuitor, L-a intampinat cu ramuri de finic si cantari de bucurie.

Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi incepe Saptamana Patimilor, in amintirea carora in biserici se oficiaza in fiecare seara Deniile, slujbe prin care credinciosii il petrec pe Hristos pe drumul Crucii, pana la moarte si Inviere.

Rugaciune puternica care spusa de Flori face minuni

In Duminica Floriilor se rosteste o rugaciune puternica, pe care toti trebuie sa o stim:

Rugaciune puternica spusa de Florii

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce esti intru cele inalte cu Tatal si esti purtat pe aripi de Heruvimi si cantat de Serafimi, care in zilele venirii Tale in trup ai binevoit pentru a noastra mantuire a sedea pe manzul asinei si ai primit binecuvantarea pruncilor, ai venit în Sfanta Cetate a Ierusalimului, mai inainte cu sase zile de patima cea de bunavoie, ca sa mantuiesti lumea prin Cruce, prin ingroparea si Invierea Ta!

Si precum atunci oamenii, care sedeau in intuneric si in umbra mortii, avand ramuri de copaci si stalpi de finic Te-au intampinat pe Tine, Fiul lui David, marturisindu-Te, asa si pe noi, care acum in aceasta zi de inainte praznuire, purtand in maini stalpari si ramuri de copaci, pazeste-ne si ne mantuieste. Si precum acele popoare si copiii Ti-au adus Osana!, invredniceste-ne si pe noi sa Te slavim in psalmi si cantari duhovnicesti, cu suflete curate si buze neintinate, in aceste zile ale patimilor Tale si sa dobandim, fara de osanda, a ne impartasi de bucuria Sfintei Invierii Tale si sa cantam si sa proslavim Dumnezeirea Ta, impreuna cu Cel fara de inceput al Tau Parinte si cu Preasfantul si Bunul si de viata Facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii, vecilor. Amin.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!