Tu cunosti puterile lumanarii din Noaptea de Inviere?

Lumanarea de Inviere este o ofranda adusa lui Dumnezeu. Ea este simbolul invierii Domnului nostru Isus Hristos, al biruintei vietii asupra mortii. Credinciosii in Noatea de Inviere merg la biserica cu lumanari pentru a primi Lumina Sfanta, Lumina Invierii din Sfantul Altar din mana preotului.

Odata stinse toate sursele de lumina din biserica, Lumina de Inviere este aprinsa de catre preot de pe masa sfanta din Sfantul Altar pentru ca mai apoi ea sa ajunga la fiecare credincios.

Lumanarea de Inviere

Aceasta Lumanare de Inviere trebuie pastrata cu sfintenie tor restul anului si aprinsa ori de cate ori este nevoie. Se spune ca daca Lunanarea de Inviere ramane aprinsa tot drumul pana acasa si nu se va stinge, dorintele persoanei care o tine se vor implini.

Lumanarea de Inviere este purtata prin toata casa, in toate incaperile, in curte, la vite, la pasari si apoi se aseaza la loc de cinste in casa langa icoana Invierii Domnului Hristos.

Lumina de la Inviere este Lumina care coboara de la Dumnezeu si aduce iertare, impacare si rascumparara sufletului. Lumina pe care o primim in Noaptea de Inviere este una mantuitoare intrucat izvorul ei este Trupul jertfit si inviat al Domnului Hristos.

Potrivit preotilor credinciosii o pot aprinde cand au momente grele, momente de cumpana in viata lor, de primejdie sau de grele incercari, cand sunt bolnavi, fetele cand vor sa se marite, cand isi doresc un lucru foarte mult cum ar fi o casa etc.  sau ca semn de multumire. Trebuie doar sa aprinda Lumanarea de Inviere si sa se roage din suflet.

In Noptea de Inviere este bine sa spunem Rugaciunea:

Doamne scalda-ma in duhul tau si curata mantia cea ponosita si tese-o cu fir de foc si fa-ma sa stralucesc pe pamant asa cum ai vrea sa stralucesc si in cer, Amin !

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

 

 

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!