Ritualul celor 3 Marti catre Sfantul Anton de Padova

Există un ritual, care se tine 3 marti la rand, ritual ce presupune rostirea unor rugaciuni, catre Sfantul Anton de Padova. In timpul celor 3 Marti incercati sa nu mancati de dulce (carne, lapte, oua, branza etc.) sa nu va suparati, sa nu adresati cuvinte grele celor din jur si mai ales, sa dati ceva de mancare saracilor. Sfantul Anton iubea foarte mult saracii si impartea mancarea cu ei. In fiecare dimineata din cele 3 marti spuneti in ordine Rugaciunea de incepere, Rugaciunea pentru a dobandi ocrotirea Sf. Anton, Rugaciunea de dimineata catre Sf. Anton si Rugaciunea zilei de marti in care va aflati, intai, a doua a treia. Sfantul Anton de Padova este mare factor de minuni cu mari puteri si va poate ajuta la necaz, la boala, ispite, lipsuri, sa va indepliniti dorintele etc.

Ritualul celor 3 Marti catre Sfantul Anton de Padova

Ritualul se incepe Marti dimineata, se aprinde o lumanare pentru Sfantul Anton de Padova si se spun rugaciunile incepatoare:

 • In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh Amin!
 • Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! (de 3 ori)
 • Imparate Ceresc
 • Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi! (de 3 ori)
 • Tatal nostru
 • Psalmul 50
 • Usa milostivirii
 • Crezul si alte rugaciuni pe care le simtiti
 • ”Milostive Dumnezeule, primeste cu bunatate rugaciunile Sfantului Anton ce eu Ti le prezint acum pentru a dobandi harul (se spune ce har se doreste) ce Ti-l cer cu umilinta. Iar tu maritul meu patron Sfinte Antoane, nu intarzia a mijloci pentru mine. Fa ca evlavia mea sa fie sincera, ajuta-ma sa pot dobandi mai intai iertarea tuturor pacatelor de care ma caiesc din inima. In genunchi, la picioarele tale, eu astept prin mijlocirea ta, harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu.
  Amin.”

Ritualul celor 3 Marti catre Sfantul Anton de Padova

Rugaciunea primei Marti

”Marite Sfinte Antoane, multe minuni si haruri ai impartit celor ce alearga cu credinta vie la tine, la sirul acesta neintrerupt, mai adauga inca unul si pentru mine. Da-mi harul unei credinte vii, al unei nadejdi neclintite si al unei iubiri aprinse catre Dumnezeu, ca sa ma feresc pururea de moartea pacatului si sa-mi psstrez pururea viata binecuvantata a harului aici pe pamant, ca sa ajung la viata cea nesfarsita in cer.
Amin.”

Rugaciunea celei de-a doua Marti

”In numele Tatslui si al Fiului si al Spiritului Sfant. Amin. Imparate ceresc…
Marite Sfinte Antoane, greselile mele sunt multe si fara numar. Am ratacit mult de la calea cea dreapta. Am suparat pe Dumnezeu si pe aproapele meu. Sfinte Antoane, tu esți curatitorul tuturor greselilor, imprastie te rog cu lumina dumnezeiasca ce ai primit-o de la Pruncusorul Iisus, imprastie din mine si din jurul meu negura tuturor greselilor impotriva credintei mele si cslsuzeste-ma pe calea desavarsirii cresținesti, ca sa vad prin Tine lumina cea neapropiata.

Rugaciunea celei de-a treia Marti

”Marite Sfinte Antoane, orbirea mintii si invartosarea inimii sunt cele mai mari nenorociri pentru un suflet si ma tin legat de pacat asa de tare, incat ma fac sa uit de fagaduintele facute la marturisire, de a ma lepada de pacat si a fugi de prilejurile rele, spre a dobandi iertare. Tu esți flacara vie de iubire, nu ma lasa sa mor in starea aceasta si sa ma pierd in veci. Da-mi o incredere mare in meritele lui Hristos si lumineaza-ma ca sa cunosc rautatea pacatului si da-mi tarie ca sa-l inconjur inntotdeauna.
Amin…”

Acatistul Sfantului Anton de Padova

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!