Sarutul calmeaza spiritele
Specialistii sustin ca in momentul imediat de dupa sarut pragul tolerantei unei persoane este mult mai ridicat. Discutia purtata cu partenerul devine mult mai pasnica, chiar daca initial starea ta nu era una calma. Iar discutiile urmatoare se pot schimba doar printr-un sarut.
Sarutul consolideaza relatia cu partenerul
Ar trebui sa-ti faci un obicei din a-ti saruta partenerul de fiecare data cand va intalniti, deoarece acest gest, chiar si pe fuga, ajuta la mentinerea relatiei. Prin intermediul sarutului, legatura dintre parteneri devine una mult mai stransa. O sesiune de sarutari cu persoana iubita va creste nivelul de afectiune si atasament dintre parteneri.
Sarutul reduce tensiunea arteriala
In timpul sarutului, se elibereaza oxitocina, substanta care iti da o stare de bine si ajuta la reducerea tensiunii. De asemenea, sarutul are impact asupra intregului organism, intrucat ajuta inima sa functioneze mai bine, dilata vasele de sange si faciliteaza circulatia sangelui catre organele vitale.
Sarutul intareste sistemul imunitar
Asa cum saliva ajuta la mentinerea igienei orale, aceasta poate da si sistemului imunitar un impuls. Exista numeroase tipuri de bacterii in cavitatea bucala, iar prin intermediul sarutului pot fi introduse altele noi. Cu toate acestea, studiile au aratat ca o cantitate diversa de bacterii in corpul nostru poate fi corelata cu o imunitate buna, prin productia de anticorpi. Cu alte cuvinte, cu cat organismul va fi supus unei invazii mai mari de bacterii, cu atat va fi mai antrenat sa lupte impotriva lor, iar rezistenta lui va creste.
Sarutul incetineste procesul de imbatranire
Pe langa faptul ca are rolul de a intarii muschii faciali si de a mari elasticitatea lor, sarutul creste fluxul de sange la nivelul fetei si stimuleaza productia de colagen, o substanta implicata in mentinerea fermitatii pielii.
Stiai ca…
ziua internationala a sarutului este celebrata anual pe data de 6 iulie?