Respiratia de Foc – tehnica de eliberare a anxietatii si stresului

Respiratia de Foc - tehnica de eliberare a anxietatii si stresului

Respiratia de Foc Una din cele mai bune tehnici de a elibera anxietatea si stresul.

Maestrii Tao vorbesc despre cele trei creiere care controleaza corpul fizic: creierul din cap, creierul din inima si creierul din abdomen. Ei spun ca toti cei 72.000 nervi din corpul nostru se intalnesc in abdomen in aria plexului solar si sunt controlati de creierul din abdomen.

Daca chakra 3 care controleaza abdomenul si plexul solar nu este echilibrata, nici corpul nu este sanatos. Respiratia de Foc creaza si mentine echilibrul creierului abdominal, elibereaza toxinele si depozitele din plamani si vasele de sange, intareste sistemul nervos.

Astfel creierul abdominal este responsabil pentru echilibrul functional al organelor interne, influenteaza fiecare organ din corpul nostru.

TEHNICA RESPIRATIEI DE FOC

Respiratia de Foc nu este o tehnica dificila.

  1. Aseaza-te in pozitia semi Lotus sau asezat pe un scaun cu spatele drept. Inspira si respira foarte rapid si zgomotos pe nas cu un ritm de 2-3 respiratii pe secunda. Pe inspiratie contracteaza abdomenul spre coloana vertebrala, iar pe expir relaxeaza abdomenul. Ritmul este rapit, incepe cu 15 secunde si creste treptat la 30-45 de secunde.
  2. Intindeti-va pe spate cu calcaiele si capul ridicate la 15-20 cm de podea si bratele ridicate la nivelul soldurilor. Respiratia de foc are un efec mai puternic in aceasta pozitie pentru ca este o provocare , incepe cu 30 de secunde si creste treptat la un minut sau mai mult.

Sursa: Daniel Mitel

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!