Ce efecte au cele sapte emotii asupra organismului?

Ce efecte au cele sapte emotii asupra organismului?

Medicina traditionala chineza ne invata ca bolile interne sunt adesea cauzate de cele sapte emotii:

  1. bucurie
  2. tristete
  3. furie
  4. suparare
  5. melancolie
  6. frica
  7. spaima

Excesul ori represia emotiilor au tendinta de a ne face vulnerabili la boli cronice, iar la randul lor bolile cronice ne fac vulnerabili la excesul sau represia emotiilor.

Excesul unei emotii, va dauna in timp organului care are legatura cu emotia respectiva. Un organ neechilibrat poate cauza o manifestare intensa a emotiilor ce sunt direct conectate cu acesta. Cunoasterea problemelor emotionale ne ajuta la vindecarea corpului si a organului respectiv.

O persoana care este in mod frecvent iritabila, furioasa, frustrata sau depresiva poate determina congestia ficatului sau poate genera un exces de caldura in ficat. Acest proces, poate genera simptome ca: fata si ochi inrositi, ameteli, migrene, tensiune la gat si umeri, tulburari de somn, constipatie, simptome premenstruale, menstruatii dureroase si neregulate, ameteli, varsaturi si alte simptome digestive.

O persoana care sufera de aceste simptome (cauzate de o dieta excesiva de grasimi, alcool, cofeina, un mod de viata stresant si emotii refulate pe o perioada mai indelungata) va incepe sa manifeste iritatie, frustrare, depresie si furie fara a avea un motiv aparent. Daca aceasta persoana se elibereaza de frustrare, iritabilitate si furie (prin scris, creativitate, miscare, etc) ficatul acesteia se va descongestiona si “caldurile” in ficat se vor risipi, iar persoana in cauza va deveni mai putin predispusa la accese de furie sau depresie.

Efectele emotiilor  asupra organismului

Bucurie
Bucuria se caracterizeaza prin excitabilitate marita. Aceasta conditie afecteaza inima si poate duce la insomnie, anxietate, gandire confuza, accese de ras sau plans, convulsii, isterie si nebunie.

Furie
Resentimentele, frustrarea, iritabilitatea, furia, indignarea, amaraciunea, animozitatea si mania afecteaza ficatul si produce dureri de cap, ameteli, vedere incetosata, confuzie mentala, voma, hipertensiune arteriala, sindroame premenstruale, depresie, umflarea sanilor inainte de menstruatie, menstre neregulate sau dureroase si dereglari digestive.

Tristete
Tristetea afecteaza atat plamanii cat si inima si provoaca dispnee, depresie sau accese de plans, oboseala, amenoree, dificultati de respiratie, rezistenta redusa la raceli si gripa, palpitatii, ameteli, insomnie si anxietate.

Melancolie
Melancolia este, de asemenea, cunoscuta sub numele de caracter meditativ sau obsesie. Ea perturba functiile splinei si provoaca lipsa poftei de mancare, oboseala, umezeala, digestia slaba, distensie abdominala, scaune moi, anemie si imunitate scazuta.

Durere
Durerea afecteaza plamanii si duce la dificultati de respiratie, expectoratie de mucus, transpiratie, oboseala, tuse, alergii, astm, pneumonie, bronsita si alte boli pulmonare, anxietate si sensibilitate la raceli si gripa.

Frica
Nesiguranta, paranoia si frica afecteaza rinichii si glandele suprarenale si poate cauza urinare frecventa, incontinenta urinara, dureri de spate si genunchi, infectii ale urechii, infertilitate, un libidou redus, semne de imbatranire prematura si imunitate scazuta.

Spaima
Spaima afecteaza atat rinichii cat si inima si provoaca palpitatii, dispnee, insomnie, ameteli, transpiratii nocturne si oboseala cronica.

Ficat
Viciu: furie, frustrare
Virtute: bunavointa, iertare, stima, respect

Inima
Viciu: supraexcitare; supra-realizare
Virtute: compasiune, grija de sine

Plamani
Viciu: durere, tristete
Virtute: constiinciozitate, impacare de sine

Splina
Viciu: obsesie, analiza peste masura
Virtute: empatie, egocentrism

Rinichi
Viciu: Frica, paranoia, griji
Virtute: curaj, intelepciune

 

Rate this post
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!