Purificarea si echilibrarea chakrelor cu ajutorul cristalelor

 

http://centruldesanatategabriela.ro/2018/01/12/purificarea-si-echilibrarea-chakrelor-cu-ajutorul-cristalelor/

Purificarea si echilibrarea chakrelor cu ajutorul cristalelor

Chakrele se afla in conexiune cu arhetipuri si culori, dar si cu elemente ale naturii si cosmosului. O chakra sanatoasa va reactiona atat la mesajele celulelor interne, cat si la semnalele mediului inconjurator. Chakrele primesc energie sau semnale, pe care le transmit intr-o vibratie spre sistemele corespunzatoare ale corpului. Starea de sanatate depinde de acest flux energetic ce porneste de la cakre si se transfera in reteaua metabolica a organismului. Chakra poate fi blocata sau obstructionata, situatie in care mesajele interne sau externe fie nu se transmit, fie ajung distorsionate. Intrucat chakrele actioneaza ca niste roti, dispersand energia in tot corpul, chakrele blocate pot restriction intregul flux energetic in zona respectiva. Blocajele corespund in mod frecvent unor probleme emotionale, mentale si/sau spirituale. Cea ma simpla incercare de a restabilire energetica ar consta in actiunea directa asupra centrului afectat, prin multiple metode; una dintre ele ar fi cu ajutorul cristalelor.

Aceasta procedura poti sa o faci singur sau sa ti-o faca un prieten sau terapeut.

Mai intai iti alegi cristelele cu care rezonezi si de care ai nevoie ca sa faci acest procedeu le cureti, le purifici, le incarci ca sa poti lucra cu ele.

 • Aseaza-te intinsa pe spate stai relaxata, daca lucreaza cineva pe tine (daca lucrezi singur va trebui sa pui tu cristalele pe chakre) va incepe de la chakra Streaua Pamantului care se afla sub talpi. Aceaste chakra are functia de impamantare si protectie. Aseaza un cristal de culoare maro care poate fi: jasp maro, agatul de culoarea focului, cuart fumuriu, hematit, obsidian de culoarea mahonului, turmalina sub talpi pe chakra Steaua Pamantului cu intentia de a o purifica si echilibra. Dezechilibrarea si blocarea acestei chakre duce la o stare de disconfort a corpului fizic, la o senzatie de neazutorare. Afectiuni asociate cu dezechilibrarea sau blocarea acestei chakre sunt: artritre, boli autoimune, cancer, depresie, sindromul oboselii cronice, tulburari musculare, dezechilibre psihice. Lasa cristalul pe chakra Steaua Pamantului 2-3 min. si imagineaza-ti ca din el iese o lumina ce patrunde in chakra ta.
 • Pune pe chakra bazala un cristal de culoare rosie care poate fi: hematit, carneol, agat de culoarea focului, turmalina roz, calcit rosu, jasp rosu, cuart fumuriu. Aceasta chakra se afla la baza coloanei vertebrale (perineu). Aceasta chakra are functia de energizare si supravietuire, guverneaza instinctul de supravietuire. Afectiuni asociate cu dezechilibrarea sau blocarea acestei chakre sunt: tulburari sexuale, manie, ipotenta, frustrare, incapacitatea de a te detasa. Ca si afectiuni apar: boli autoimune, sindromul bipolar, dureri lombare, tulburari de personalitate, anxietate, afectiuni renale, retinerea lochidelor, constipatie, diaree, rigiditatea incheieturilor, vene varicoase, hernie etc. Aseaza cristalul pe chakra bazala si lasa-l acolo cateva minute si tot asa vizualizeaza cum din el iese o lumina si intra in chakra ta si o purifica si o echilibreaza.
 • Pune pe chakra sacrala care se afla la distanta dintre ombilic si baza osului pubian un cristal de culoare portocalie care poate fi: citrin, calcitul portocaliu, topaz, carneol portocaliu, etc. Chakra sacrala are functia de creare si activare, fertilitatea, acceptarea de sine. Dezechilibrarea acestei chakre duce la infertilitate, blocarea creativitati. Afectiuni asociate cu dezechilibrarea sau blocarea acestei chakre sunt: dependente, alergii, dureri cronice de spate, diabetul, tulburarile alimentare, ipotenta, infertilitate, crampe musculare, blocaje sau boli ale aparatului reproducator, infectii urinare, disfunctii ale ficatului, sindromul pre-menstrual etc. Aseaza cristalul pe chakra sacrala silasa-l acolo cateva minute si tot asa vizualizeaza ca o lumina iese din cristal si intra in chakra ta si o purifica si o echilibreaza.
 • Pune pe chakra plexului solar care se afla in capul pieptului putin deasupra taliei pune un cristal de culoare galbena care poate fi: citrin, jasp, malachite, ochi de tigru, turmalina galbena. Chakra plexului solar are functia emotii si simtire, guverneaza glandele suprarenale, sistemul digestiv, limfatic, metabolism, pancreas, intestin sibrire, stomac.  Blocaje la nivelul chakrei plexului solar conduc la dezechilibre emotionale, anxietate, eczeme, probleme digestive, fobi, boli de piele, pietre la vezica biliara, insomnie, sindromul oboselii cronice, insuficienta pancreatica, ulcer la stomac.  Aseaza cristalul pe chakra plexului solar si vizualizeaza ca din el iese o lumina care curata si echilibreaza chakra.
 • Pune pe chakra inimii care se afla deasupra inimii un cristal de culoare verde sau roz cum ar fi: aventurin, damburit, jasp verde, cuart verde, jad, turmalina roz, cuart rosu, rubin. Chakra inimii are functia de a vindeca tulburarile emotionale, emanarea iubirii. Aceasta chakra guverneaza: pieptul, sistemul circulator, inima, plamanii, timusul, simtul atingerii. Daca este blocata iubirea nu poti iubi, sunt prezente sentimente de gelozie, ai o rezistenta mare la schimbare. Boli care pot apare daca chakra este dezechilibrata sau blocata sunt: angina, asm, infectii la nivelul pieptului, rigiditatea incheieturii umerilor, atac de cord, ulcer. Aseaza cristalul pe chakra inimii si vizualizeaza cum o lumina iese din cristal si intra in chakra si o curata si o echilibreaza.
 • Pune pe chakra gatului care se afla in centrul gatului un cristal de culoare albastra cum ar fi: ambra, ametist, agat albastru, lepidolit, turmalina, turcuaz, acvamarin. Chakra gatului are functia de comunicare, expresia de sine. Aceasta chakra guverneaza urechile, sistemul nervos, nasul, sistemul respirator, sinusuri, pielea, gatul, tiroida, limba, amigdalele, vorbirea si limbajul corpului. Boli care pot apare daca  chakra gatului este dezechilibrata sau blocata: ADHD, autism, raceli si infectii virale, hiperstensiune, inflamarea tranheii, dureri de maxilar dureri de gat, handicap de vorbire, dezechilibre ale tiroidei, tiuit in urechi, infectii ale urechilor, probleme cu dantura. Aseaza cristalul pe chakra gatului si vizualizeaza ca din cristal iese o lumina care intra in chakra si o curata si o purifica.
 • Pune un cristal pe chakra celui de-al treile ochi care se afla pe frunte intre sprancene de culoare indigo cum ar fi:  apofilit, acvamarin, azurit, diamantul Hermer, lapis lazuli, lepidolitul, sodalit. Chakra celui de-al treile ochi are functia de rezonanta magnetica si guverneaza creierul, urechile, ochii, sistemul neuronal, glanda pineala, scalpul, sinusurile, auzul. Boli care pot apare daca chakra este blocata sau dezechilibrata: autism, cataracta, afectiuni ale ochilor, epilepsie, hipertensiune, migrene, schizofrenie, infectii ale sinusurilor si urechilor, afectiuni spinale si neurologice. Aseaza cristal pe chakra celui de-al treile ochi si vizualizeaza cum din cristal iese o lumina care intra in chakra si o purifica si o echilibreaza.
 • Pune un cristal deasupra capului pe crestetul capului pe chakra coroana un cristal de culoare alba/violet cu varful in jos spre cap daca cristalul are un varf. Poti alege un cristal cum ar fi: angelitul, moldavit, cuart, fenacit, lepidolit, larimar, selenit. Functia chakrei coroana este intuitive si constiinta superioara.  Aceasta chakra guverneaza creierul, sistemul nervos central, parul, hipotalamusul, glanda pituitara, coloana vertebrala.  Boli care pot apare daca aceasta chakra este dezechilbrata sau blocata: dementa, depresie, sensibilitate electromagnetica si la mediul inconjurator, sindromul oboselii cronice, tulburari ale sistemului nervos. Aseaza cristalul cu varful in jos deasupra capului si vizualizeaza cun din cristal iese o lumina care intra in crestetul capului prin varul cristalului.
 • Acum dupa ce ai asezat toate cristalele vizualizeaza cum o lumina uneste toate cristalele de pe toate chakrele echilibrandu-le, armonizandu-le, purificandu-le pe toate.
 • Ramai linistit si relaxat inspirand adanc la nivelul abdomenului, tineti respiratia si numeri pana la 7 vizualizeaza cum energia cristalelor iti incarca toate chakrele cu energia lor, apoi expira. Faci acest lucru cat crezi sau iti spune intuita ta ca toate chakrele sunt incarcate complet.
 • Cand ai terminat aduni cristalele de pe chakre  incepand cu chakra coroana cea de deasupra capului adica invers de cum le-ai pus.
 • Nu uita sa cureti si sa purifici cristalele pe care le-ai folosit.

Ce cristale putem folosi pentru purificarea si alinierea tuturor chakrelor: citrin, cuart fumuriu, cuart, piatra soarelui

Ce cristale putem folosi pentru a alinia chakrele cu corpul fizic: ambra, cuartul fumuriu

Ce cristale putem folosi pentru dizolvarea blocajelor: hematitul, cuart transparent, cuartul fumuriu, lapis lazuli

Pentru purificarea putem folosi: ametist, hematit, calcit, citrin, cuartul fumuriu, bagheta de turmalina, vindecatorul Auriu-Argintiu

Pentru prevenirea scurgerilor de energie: cuart fumuriu, aventurin verde, cuart, lavradorit

Pentru protectie: lacrima apasului, cuartul fumuriu, lignitul, labradoritul, cuart

Pentru fortificare: cuartul fumuriu, cuartul

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

 

Rate this post
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!