Monturile si uleiurile esentiale

Monturile si uleiurile esentiale

Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce care apare prin devierea varfului halucelui spre celelalte degete insotit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formand o proeminenta dureroasa si inestetica.

Monturile apar mai frecvent  la femei decat la barbati, mai ales la femeile elegante care obisnuiesc sa poarte tocuri si incaltaminte ingusta. Nu se stie cauza exacta a aparitiei monturilor,  insa sunt cativa factori de risc asociati prin care studiile au aratat ca persoanele cu istoric familial sunt mai predispuse sa le “mosteneasca”, cu artrita reumatoida , obezitate si piciorul plat.

Simptomele se manifesta prin dificultatea de a purta incaltaminte, mai ales cele inguste, durere la nivelul articulatiei metatarso-falangiene in repaus si la efort , inflamatia pielii si aparitia diformitatilor  degetelor unu si doi.

Poti comanda uleiurile necesare AICI

Cum ne amelioram durerile de monturi cu ajutorul uleiurilor esentiale?

Pentru calmarea durerii, masati montul cu un amestec de 10 picaturi de ulei esential de craite in 10 ml de ulei vegetal, de minim 2 ori pe zi.

O alta varianta de reteta ar fi:
ulei esential craite – 3 picaturi
ulei esential wintergreen sau mesteacan dulce – 2 picaturi
ulei esential tamaie – 2 picaturi 
ulei esential smirna – 2 picaturi
Ulei vegetal sau alcool – 10 ml

Sa va fie de folos!

4.2/5 - (4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!