Ce este medicina energetica?

Ce inseamna vindecarea unei boli cu ajutorul medicinei energetice?

Boala este un dezechilibru, un blocaj, o lectie pe care omul trebuie sa o invete sau sa o experimenteze la un moment dat din viata lui. Orice boala apare mai intai in constiinta omului ca o convingere eronata despre lumea in care traieste si despre viata.  Boala are multe cauza. Prima ar fi pacatul, din viata asta sau din alta. Pe langa pacatul pacientului din viata asta sau alta, sunt pacatele parintilor sau ale bunicilor, din viata asta sau din altele. Aflarea greselilor, plata lor si indepartarea lor duce la disparitia ei. Operatiile spre exemplu sunt forme rapide de plata karmica. Boala este o lipsa de Lumina, dar la fel poate fi produsa de Lumina cand corpul respectiv nu este pregatit sa o primeasca.

Medicina energetica este un suport real pentru cei care cred in ajutorul sau. Nu toti bolnavii insa pot fi ajutati fiindca nu au suficienta credinta.

Ce este pacatul?

Este acea greseala fata de universul din care provenim, sau care exista in noi, si care determina deschiderea catre energia si entitatile inferioare din punct de vedere vibrational. Starea de normalitate a omului este Sfintenia. Restul este imbolnavire spirituala si boala. Nu exista boala fara pact. Durerea care provine de la boala are rolul de a atrage atentia ca exista acea problema, este semnalul de alarma prin care omul este anuntat ca ceva se intampla, dar si o forma de plata pentru greseli. Dumnezeu ingaduie boala ca forma de plata, ca scoala sau ca incercare a credintei.

Tot ceea ce facem se grefeaza pe gena ca pe un CD si afecteaza informatia, evident in rau. Primul care se imbolnaveste este sufletul, care se inveleste intr-o camasa de murdarie energetica si spirituala datorata pacatelor facute cu liberul albitru din viata asta sau alta. Nestralucirea lui afecteaza campurle energetice care cad si permit astfel entitatilor negative sa se apropie de noi.

Ce poti invata de la boala?

Poti invata cumpatarea, rabdarea, toleranta, intelegerea, credinta, vointa, smerenia, dragostea. Se mai poate invata iertarea in momentul in care observi ca propria ta ura iti face rau, ca te face sa te imbolnavrsti. La boala participa frustrarile, neimplinirile fricile, angoasele, sentimentul de vinovatie. Identificarea cauzei in subconstient si rezolvarea acestei cauze vindeca vboala. Boala desi neplacuta are caracter educativ spiritual.

Care este diferenta intre a trata si a vindeca?

Diferenta dintre a trata si a vindeca este aceea ca in cazul primei notiuni contextul ramane acelasi adica cauza aparitiei bolii, in timp ce in cazul celei de-a doua raspunsul clinic este determinat tocmai de o schimbare a contextului. Cu alte cuvinte, ceea ce se urmareste este inlaturarea completa a cauzei problemei, si nu doar o atenuare a simptomelor.

Ca un exemplu sa intelegeti mai bine; una este sa prescrie medicul un antihipertensiv pentru presiunea mare a sangelui si cu totul altceva sa extinzi contextul de viata al pacientului, pentru ca acesta sa inceteze sa mai fie furios si represiv.

Un alt exemplu este Rusinea care produce nevroze. Ea este distructiva pentru sanatatea emotionala si psihologica si, ca o consecinta a stimei scazute de sine, predispune la dezvoltarea afectiunilor psihice. O persoana a carei personalitate are la baza Rusinea este timida, retrasa si introvertita. Copii rusiosi sunt cruzi atat cu animalele cat si cu ei insisi. Rusinea cauzeaza vulnerabilitate si in fata celorlalte emotii negative, generand astfel de multe ori inganfare, manie si sentimente de vinovatie.

Cu alte cuvinte organismul slabeste instantaneu ca raspuns la atitudinile emotionale nesanatoase sau la o stare mentala. Faptul ca fiecare gand si actiune a noastra lasa pentru todeauna o urma de nesters in Univers ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa fim mai atenti cu ceea ce gandim si facem. Undele pe care le generam se intorc la noi. Fiecare cuvant, act sau intentie creaza o inregistrare permanenta. Fiecare gand este cunoscut si inregistrat pentru todeauna. Nu exista secrete; nimic nu e ascuns.

Pacientul nu poate fi cu adevarat insanatosit pana cand nu invoca puterea compasiunii pentru el si pentru cei din jurul lui.

Convingeri generate de constiinta colectiva

Convingerile generate de constiinta colectiva, sunt cel mai greu de schimbat, dar nu imposibil. Printre aceste convingeri gresite generate de constiinta colectiva si pe care omul le-a preluat se numara:

 • boala este o normalitate / toti oamenii se imbolnavesc
 • boala se vindeca cu medicamente
 • doar medicul vindeca o boala
 • suferinta este o normalitate,
 • imbatranirea si moartea este o normalitate
 • sacrificiul de sine este o normalitate
 • dumnezeu judeca si pedepseste etc.

Daca luam simpla convingere limitativa “toti oamenii se imbolnavesc”, ea este  o convingere care mentine in manifestare boala in viata oamenilor.

Orice boala are o cauza spirituala. Ca sa vindeci boala trebuie sa elimin cauza. Aceasta cauza este o informatie energetica care este stocata in matricea info-energetica de creare si functionare a corpului uman, la nivel de constiinta, deci la nivel de ADN.

Prin medicina energetica se schimba informatia energetica de la nivelul matricei de creare a realitatii si este inlocuita cu o informatie pozitiva, benefica de sanatate perfecta. Cu alte cuvinte se schimba convingerea negativa “toti oamenii se imbolnavesc” cu convingerea pozitiva “sanatatea perfecta”. Efectul acestei inlocuiri este vindecarea de o boala fizica sau suferinta de orice natura.

Ce este medicina energetica

Vindecarea se produce prin ridicarea nivelului de vibratie energetica – ridicarea nivelului de Constiinta

Vindecarea prin medicina energetica se poate numi si vindecarea prin ridicarea nivelului de constiinta, pentru ca ridicarea nivelului de vibratie energetica prin aportul terapeutului determina ridicarea nivelului de Constiinta. Vindecarea prin medicina energetica presuspune implicarea persoanei in acest proces de transformare interioara.

Dr. David R. Hawkins a elaborat o hartă a nivelurilor de constiinta umana, denumita si „Scala Constiintei” sau „Piramida Constiintei”. Fiecare nivel de constiinta coincide cu anumite comportamente si perceptii umane despre viata si Divinitate. Peste nivelul 200 se produce o schimbare inclusiv la nivelul fiziologiei creierului. Din acest punct oamenii incep sa simta puterea lor interioara, sa intreprinda initiative si sa aiba curaj sa isi urmeze visele insa dintr-un context de integritate. Nivelului cheie 200, ii corespunde o energie vibrationala de 40 mhz. Trebuie sa invatam sa ne ferim de vibratii scazute, mai mici de 40 mhz, care contribuie la o stare generala de rau si nefericire.

Scala constiintei reprezinta o harta a umanitatii din punct de vedere al evolutiei ei sub mutiple aspecte. Aceste informatii ne sunt utile pentru a discerne care sunt acele medii sau activitati care ne sprijina si ne ridica vibratia si care nu. Poate ati observat intuitiv ca dupa ce ascultati anumite melodii sau va uitati la anumite filme va simtiti energizat si inspirat, in timp ce altele va deprima.

Piramida Constiintei

Daca pacientul sufera de o boala si nu stie cum sa-si ridice nivelul de constiinta sau nu poate din diferite motive, este util si de recomandat sa apeleze la ajutorul unui terapeut. In timpul unei terapii energetice efectuata de un terapeut, tu esti cel care se vindeca singur, terapeutul prin tehnicile pe care le foloseste doar faciliteaza vindecarea ta. El este doar un canal prin care curge o energie de o vibratie inalta vindecatoare catre tine, astfel terapeutul te muta de pe banda de frecventa de “om bolnav” in banda de frecventa de “om sanatos”.

Terapeutul prin initierile reiki pe care le are sau prin tehnicile pe care le cunoaste si le foloseste are acces la energii inalte si si-a ridicat si nivelul de constiinta. Astfel el se poate conecta in timpul terapiei la acele energii inalte si astfel sa-ti ridice si tie nivelul de vibratie.

Prin ridicarea nivelului de vibratiei se trece la o noua banda de frecventa care nu mai contine acea boala, suferinta de care sufera persoana. Pe noua banda de frecventa la care a fost ridicat de catre terapeut, persoana va gasi o noua realitate.

O banda de frecventa unde se afla o boala este o banda de frecventa joasa insotita de manifestari de tot felul, conditionari, atasamente, dependente, frici etc.

Orice boala are un mesaj pentru “bolnav”. El trebuie sa inteleaga acel mesaj si sa repare greseala pe care o face si astfel efectul bolii dispare de la sine, deoarece a disparut cauza.

Daca o boala nu dispare in urma terapiei, inseamna ca “bolnavul” refuza sa se schimbe si sa-si invete lectia, nu a inteles mesajul transmis de boala si trebuie sa suporte consecintele propriei alegeri, chiar daca si in aceste conditii efectul terapiei consta in usurarea acestui proces.

Rolul aparitiei unei boli

Rolul aparitiei unei boli este acela sa indice o conditionare, o greseala pe care o face omul, iar rolul unei terapii este sa ajute persoana sa constientizeze mesajul ei si sa elimine conditionarea. Eliminarea conditionarii inseamna invatarea lectiei de viata de catre pacient.

Foarte important este ca pacientul sa ramana in acea banda de frecventa inalta. Daca el va reveni din nou la frecventa joasa boala va reapare. Ca sa te menti in acea banda de frecventa inala trebuie sa faci niste schimbari in viata ta.

Ce trebuie sa schimbi in viata ta, in comportamentul tau, in limbajul tau?

 • sa nu mai fi negativist
 • sa nu fi ursuz
 • sa nu te critici pe tine si pe altii
 • sa nu judeci
 • sa scoti din vocabular cuvintele pe care le foloseai de vibratie joasa
 • sa fi multumit
 • sa razi mai mult
 • sa stai mai mult in natura
 • sa inveti sa te bucuri
 •  sa fi recunoscator
 • sa inveti sa te rogi
 • poate sa schimbi si alimentatia

O vindecare prin medicina energetica presupune uneori schimbrea intregului mod de viata prin asezarea energetica intr-o noua vibratie.

Nu poti pastra acelasi mod de viata creat in vechea banda de frecventa si prin urmare aceeasi realitate din care sa scoti “doar” boala. Acest lucru nu se poate. E un nonsens pentru ca nu poti fi in doua vibratii simultan.

Esti ori in vibratia de frica cu tot ce ea genereaza in realitatea ta, ori stai in frecventa de iubire cu tot ceea ce  genereaza in realitatea ta.

Cine doreste o vindecare autentica trebuie sa fie dispus sa isi schimbe viata, sa se transforme radical.
Altfel, vindecarea nu este posibila.

Pentru a va accelera evolutia din toate punctele de vedere va invit sa va petreceti timpul in compania acelor oameni care “va ridica” emotional si sufleteste. Sa faceti acele activitati care va pastreaza intr-o vibratie pozitiva. Sa va uitati doar la comedii inocente care va fac sa zambiti si la filme documentare care va fac mai intelepti. Iubiti mai mult. Faceti sport (ajuta la crearea serotoninei, responsabila de starea de bine a corpului). Creati-va in fiecare zi agenda intr-un fel care sa va ajute sa iubiti viata.

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!