Buna Vestire – Ce este bine sa facem

Buna Vestire - Ce este bine sa facem

Buna Vestire sau Ziua Cucului este sarbatorita in fiecare an pe data de 25 martie. Cunoscuta in popor si ca Blagostevenia, Buna Vestire este praznicul in amintirea zilei in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu.

In calendarul popular, Buna Vestire este cunoscuta si ca Ziua Cucului, pentru ca este ziua in care are loc primul cantec al cucului, care anunta venirea primaverii.

Ziua de 25 martie mai este numita si “Noaptea Focurilor”. In noapte de Buna Vestire este bine sa ardem in foc toate lucrurile nefolositoare din casa. Este bine sa scriem pe o hartie problemele noastre, gandurile negative, blocajele noastre pe care sa o aruncam in foc. Focul fiind elementul purificator. Este un moment prielnic de a indeparta ceea ce nu ne place la noi, sa ne purificam si sa ne in-noim.

Traditia spune ca, in această zi aducatoare de veste minunata, oamenii nu au voie sa se certe, fiind mare pacat. Strabunii credeau ca cine se cearta in aceasta zi va avea necazuri tot anul.

De asemenea, in această zi este bine sa se puna pe pragul casei paine si sare pentru hrana Ingerilor. Este bine sa se citeasca acatistul Bunei Vestiri sau sa se asculte .

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!