Rugaciune spusa de Rusalii pentru indeplinirea dorintelor

Rugaciune spusa de Rusalii pentru indeplinirea dorintelor

Rugaciunea pe care trebuie sa o spui de Rusalii pentru indeplinirea dorintelor

Sarbatoarea de Rusalii mai este cunoscuta sub numele de Pogorarea Sfantului Duh sau Cincizecimea.

Rusaliile pica anual la zece zile dupa Inaltarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa. In vechime aceasta sarbatoare avea dubla semnificatie: a Pogorarii Duhului Sfant si a Inaltarii lui Hristos.

Potrivit traditiilor crestine, in ziua de Rusalii, credinciosii obisnuiesc sa vina la biserica si sa aduca frunze de nuc sau de tei, simboluri ale limbilor de foc, ca semne ale coborârii Sfantului Duh. Dupa sfintire, acestea se aseaza la icoane, deasupra usilor si ferestrelor pentru a alunga spiritele rele si pentru a aduce norocul si sporul in casa.

Tropar Rusalii, Cincizecimea: „Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parintele nostru Tihon; cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui Ce ti-a dat tie putere; slava Celui Ce te-a incununat pe tine; Slava Celui Ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.”

Rugaciune catre Dumnezeu-Duhul Sfant

Imparate Ceresc, Preabunule Mangaietorule, Duhule al adevarului, Cel ce din Tatal mai inainte de veci purcezi si intru Fiul pururea Te odihnesti; nepartinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeiesti, pe care le imparti precum voiesti; prin care si noi nemernicii ne-am sfintit si ne-am uns in ziua botezului nostru. Cauta spre rugaciunea robilor Tai, vino la noi si Te salasluieste intru noi si curateste sufletele noastre, ca sa putem a ne face locas Preasfintei Treimi.

Asa, o Preabunule, nu Te scarbi de necuratia noastra, nici de ranile pacatelor; ci le tamaduieste pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecatoare. Lumineaza mintea noastra, ca sa cunoastem desertaciunea lumii si a celor ce sunt in lume; inviaza stiinta noastra, ca neincetat sa vesteasca noua ceea ce se cuvine, a face si ce se cuvine a lepada; indeparteaza si innoieste inima noastra, ca sa nu izvorasca mai mult ziua si noaptea gsnduri rele si pofte necuvioase. Imblanzeste trupul si stinge cu insuflarea Ta cea datatoare de roua vapaia patimilor, prin care se intuneca in noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mahnirii, al iubirii de stapanire si al grairii in desert goneste-l de la noi. Si ne da noua duhul dragostei si al rsbdarii, duhul blandetii si al dreptatii, ca indreptand inimile cele slabite si genunchii, fara de lenevire sa călatorim pe calea sfintelor porunci. Si asa, ferindu-ne de tot pacatul si implinind toata dreptatea, sa ne invrednicim a primi sfarsit crestinesc si nerusinat si a intra in Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne inchina Tie, impreuna cu Tatal si cu Fiul, cantand in vecii vecilor: Treime Sfanta, Slava Tie!

Face-ti o lista cu dorintele voastre la timpul prezent.

“Sfinte Duh vin inaintea ta si iti prezint cererile mele…Te rog coboara asupra mea harurile tale sfinte, Lumina, vindecarea si iubirea Universului. Sfinte Duh aliniaza-ma cu energia ta, lucreaza cu mine si prin mine pentru implinirea dorintelor mele, pentru binele meu suprem si al celorlalti. Amin”

 

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!