Puterea terapeutica a zambetului

Puterea terapeutica a zambetului

Puterea terapeutica a zambetului

Zambetul sau surasul este din punct de vedere fiziologic o expresie faciala formata prin actiunea a 17 muschi de la extremitatile gurii, dar si din apropierea ochilor.

Muschii implicati intr-un zambet trimit un mesaj creierului, transmitand siguranta si traducandu-se intr-un ritm cardiac mai mic si un nivel scazut al stresului.

Efectele benefice ale zambetului asupra sanatatii fizice si psihice au fost demonstrate stiitific. Zambetul este un reflex cerebral, care nu schimba doar expresia fetei, ci si stimuleaza creierul sa produca endorfine,  reducand astfel durerea fizica si emotionala si dand o senzatie de buna-dispozitie. Stresul cotidian favorizeaza apartia unei cantitati excedentare de cortizol si dopamina.

Miscarea muschilor pentru un amarat de zambet produce instantaneu o mai mare secretie de serotonina, dopamine si endorfine, acele substante minunate din creierul nostru care ne fac sa ne simtim bine. In momentul in care zambesti, razi, in interiorul fintei tale se secreta mai multa serotonina, mai multa dopamine, mai multe endorfine si altele si te ajuta sa te simtim bine. Cei care nu rad au o secretie scazuta a acestor substante. Uneori noi uitam sa radem, sa zambim, uitam sa ne simtim bine.
Alege un zambet luminous si exerseaza-l!

Puterea terapeutica a zambetului

Zambetul intareste sistemul imunitar si creste starea de sanatate prin imbunatatirea activitatii celulelor. Zambetele conduc la o buna comunicare interpersonala, imbunatatesc lucrul in echipa si ajuta la diminuarea conflictelor.   Zambetul guverneaza sanatatea noastra mentala, fizica si reprezinta totodata si expresia echilibrului nostru emotional. Zambetul te scoate dintr-o stare depresiva, tristete, disperare, te face sa vezi situatia cu alti ochi.

Chiar si un zambet fortat facut dimineata cand te-ai trezit iti va schimba starea. Cercetarile arata ca zambetul eliberează serotonina, numita si “hormonul fericirii”. Zambetul joaca un rol important in asigurarea fericirii si a relatiilor sociale.

Zambetul este elementul central al evolutie noastre si unul dintre cele mai puternice instrumente ale comportamentului uman.

Dalai Lama ne sfatuieste sa purtam intodeuna zambetul cu noi. Nu conteaza cat de dificila este perioada prin care treci, nu conteaza cat de periculos este drumul pe care l-ai ales sa-l parcurgi, nu conteaza cat de dezamagit esti, cat de trist esti, ce probleme ai, important este sa zambesti, pentru ca zambetul are o putere incredibila.

Un singur zambet poate schimba multe lucruri. Poate ajuta la eliberarea stresului acumulat in decursul unei zile, te poate face mai atragator, ii poate face pe cei de langa tine mai fericiti poate prelungi durata viesii si asa mai departe.

Zambetul ne ajuta sa ne calmam si sa eliberam stresul. Zambetul poate imbunatati si prelungi viata de casnicie reducand riscul divortului. Zambetul este un simbol al fericirii si vitalitatii, un far al sperantei si expresia unei emotii. Daca poti transforma zambitul intr-un obicei, atunci poti transforma fericirea intr-un obicei!

Un zambet are puteri speciale. Poti alunga frica, nesiguranta, durerea si anxietatea nu numai din tine, ci si in cei din jur. Cand cineva se simte trist, speriat, nervos, zambeste cu el si vezi cum se simte.

Zambetul este contagios. Da lumii un zambet si lumea ti-l va da inapoi.

4.5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!