Povestea scarabeului sacru al egiptenilor

Povestea scarabeului sacru al egiptenilor

Scarabeul sau carabusul cum mai este numit, era o adevarata amuleta folosita de catre cei vii. Pe parcursul timpului, aceasta insecta a luat fel si fel de alte roluri in Egiptul Antic. Printre aceste insemnatayi se număra lumina, adevarul si regenerarea. De asemenea, scarabeul era folosit drept ornament in mormintele mumiilor, acestia fiind unul dintre obiectivele decorative preferate ale egiptenilor.

Povestea scarabeului sacru al egiptenilor

Indiferent de obstacol, aceasta insecta are capacitatea de a transforma balegarul intr-o forma perfecta. Astfel, el este un simbol de perseverenta, harnicie si dorinta de perfectiune. Un alt lucru uimitor la scarabeu este ca acesta demonteaza toate legile aerodinamicii. El zboara aproape fara sa-si desfaca aripile. De asemenea, el are capacitatea de a prinde din zbor muste. De acest lucru nu sunt capabile nici macar cele mai rapide pasari.

Scarabeul il simboliza pe Zeul Ra, zeul soarelui. Datorita acestei legaturi, acesta simboliza partea sacra din natura omului. In acelasi timp, insecta reprezenta virilitatea, puterea si curajul. De aceea era un simbol al soldatilor egipteni. Egiptenii se inchinau la scarabeu si e foarte posibil ca acesta s fi avut aceeaAi semnificatie pentru ei pe care o are crucea pentru crestini.

Puterile mistice ale scarabeului

Scarabeul pastreaza darurile eternitatii si ale forțelor cosmice, fiind un mesager care ne face sa constientizam ca destinul este rezultatul alegerilor pe care le facem, iar soarta este rodul reactiilor noastre la actiunile exterioare, ambele fiind prezente in cursul vietii; energia sa animala indica creativitatea si imaginația, iar invataturile sale sunt orientate spre calatoriile astrale si cunoaasterea sacra.

Scarabeul ca talisman

Vechii egipteni erau extrem de superstițiosi si foloseau scarabeul, viu sau mort, ca talisman si talisman norocos, despre care credeau ca alunga spiritele rele, protejeaza inimile mortilor si aduce noroc.

Unde se gaseste scarabeul sacru?

O reprezentare din granit a unui scarabeu care aduce noroc in viata si dragoste se gaseste langa Lacul Sacul din Sanctuarul lui Amon, cel mai mare si vechi templu din complexul din Karnak. In perioada de glorie a templului, egiptenii credeau ca daca se invart de 7 ori in jurul acestui scarabeu, li se va indeplini o dorinta. De asemenea, se spune ca femeile care vor sa ramana insarcinate, trebuie sa se invarta in jurul scarabeului.

Asadar, data viitoare cand vei vedea un scarabeu, considera-te norocos. Bucura-te de prezenta lui si adu-ti aminte de toate semnificatiile pe care le are si le-a avut. Mai ales, gandeste-te la lucrurile impresionante de care este capabil. Lucruri la care noi nu putem gasi o explicatie logica.

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

11 comentarii la „Povestea scarabeului sacru al egiptenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!