Anxietatea si uleiurile esentiale

Anxietatea si uleiurile esentiale

Remediile pentru anxietate ar trebui sa includa intotdeauna uleiurile esentiale. Daca cauti remedii pentru anxietate ai ajuns la locul potrivit. Pentru ca intalnesc din ce in ce mai multe persoane care vin la terapie acuzand si atacuri de panica sau anxietate.

De ce uleurile esentiale sunt ideale pentru anxietate?

In primul rand sunt usor de folosit. Le poti folosi in timpul zilei ca parfum, le poti difuza in casa ta, la locul de munca sau le poti purta in buzunar.

Uleiurile esentiale ajuta corpul sa isi recapete echilibrul fara efectele secundare ale produselor pe baza de chimicale. Ele strabat bariera creier-sange in secunde si ajung la amigdala si la creierul limbic cu influenta asupra hipotalamusului care este centrul creierului hormonal.

Ce este anxietatea?

Este o emotie bazata pe frica care creaza un raspuns emotional si fizic in corp. Daca nu recunosti simptomele anxietatii sau nu reusesti sa o controlezi iti poate afecta starea de bine fizica si emotionala.

Ce uleiuri esentiale se folosesc pentru anxietate?

De ce uleurile esentiale sunt ideale pentru anxietate?

In primul rand sunt usor de folosit. Le poti folosi in timpul zilei ca parfum, le poti difuza in casa ta, la locul de munca sau le poti purta in buzunar.
Pot fi folosite in uleiul de masaj, in meditatii si pentru concentrare.
Uleiurile esentiale ajuta corpul sa isi recapete echilibrul fara efectele secundare ale produselor pe baza de chimicale.

Este important ca ele sa fie pure pentru ca majoritatea uleiurilor esentiale de pe piata sunt doar aromatice, nu si terapeutice si contin chimicale ce pot fi daunatoare corpului.

Cel mai incantator si de ajutor este faptul ca uleiurile esentiale pot penetra imediat membrana celulelor, se difuzeaza in sange si tesuturi instant, in decurs de secunde. Ele strabat bariera creier-sange in secunde si ajung la amigdala si la creierul limbic cu influenta asupra hipotalamusului care este centrul creierului hormonal.

De ce este important?
Amigdala este creierul emotional, unde sunt controlate si stocate emotiile. Anxietatea, furia, frica, depresia si bucuria isi au originea aici.
Hipotalamusul este responsabil cu eliberarea hormonilor care au efect asupra intregului corp, inclusiv asupra nivelului energetic al corpului tau, a dispozitiei tale, a starii de anxietate.
Inspirand uleiurile esentiale poti reduce stresul, anxietatea si orice trauma emotionala, pe loc. Ceea ce le face ideale ca remedii pentru acasa.

Ce este anxietatea?

Este o emotie bazata pe frica care creaza un raspuns emotional si fizic in corp. Daca nu recunosti simptomele anxietatii sau nu reusesti sa o controlezi iti poate afecta starea de bine fizica si emotionala.

Simptomele anxietatii:

Somnul – dificultatea de a adormi sau de a ramane adormit
Sistem respirator – senzatia ca nu ai aer sau o respiratie prea rapida
Sistem cardiovascular – palpitatii si ritm cardiac alert
Sistem digestiv – stomac agitat, diaree, lipsa gustului si a foamei
Sistem imunitar – infectie in corp
Sistem endocrin – oboseala, dezechilibru hormonal, ameteala
Sistem muscular si osos – intepenire, tensiune musculara, dureri de cap

Care sunt simptomele emotionale?

Frica -pierderea controlului, sentimental ca nu te poti schimba
Neliniste -sentiment de insecuritate, te simti coplesit
Dispozitie -instabilitate, iritabilitate, tristete
Concentrare -slaba concentrare, uiti repede
Instabilitate emotionala

Deci cand vorbim despre anxietate trebuie sa vedem componentele fizice si emotionale. Uleiurile esentiale sunt ideale pentru acest caz pentru ca se adreseaza partii spirituale, fizice si emotionale ale corpului.

Poti crea Blendul Anxietatii din uleiurile esentiale din lista  de mai jos, intr-o sticluta cu roll-on care poate fi utilizata oricand si oriunde. Adauga numarul corespunzator de picaturi din uleiul sau amestecul de uleiuri esentiale si apoi umple restul flaconului cu un ulei vegetal. Agita bine. Aplica direct pe tample, pe ceafa, in spatele urechilor, talpi sau pe punctele de puls.

La 10 ml ulei vegetal se adauga circa 60 de picaturi ulei esential. Combinatia se poate face cam din 5 – 6 uleiuri esentiale.

Un loc bun pentru a folosi uleiuri esentiale pentru a trata anxietatea si stresul este la baza craniului, in partea de sus a gatului. Acesta este aproape de trunchiul cerebral, care mediaza toate intrările si iesirile sistemului nervos in tot corpul si poate fi adesea calmant pentru sistemul nervos, care este implicat in mare masura in nivelurile de anxietate si stres.

Ce uleiuri esentiale se folosesc pentru anxietate?

Chimia fiecarei persoane este diferita si uleiurile care se folosesc pot fi diferite. De aceea, ceea ce este cel mai bun remediu pentru unul nu este si pentru celalalt.

Ulei esential de Musestel roman – pentru neliniste, depresie, insomnie
Ulei esential de Geranium – ajuta la eliberarea amintirilor negative si a tensiunii nervoase. Inaltator.
Uleiul esential de Lavanda – reduce stresul mental, este unul dintre cele mai cunoscute pentru eliberarea de anxietate
Uleiul esential de Maghiran – planta fericirii. Calmant nervos.
Uleiul esential de Lemn de Santal – stimuleaza centrul limbic al creierului, centrul emotiilor.
Uleiul esential de Valeriana –impamanteaza, relaxant si echilibrant emotional.
Ulei esential de Bergamota – calmeaza si eleveaza. Proprietati antidepresive
Ulei esential de Iasomie – relaxeaza si eleveaza. In depresii si epuizare nervoasa.
Ulei esential de Piper negru – stimuleaza si energizeaza.
Ulei esential de Mandarine – contine esteri si aldehide care sedeaza si calmeaza, ajuta in anxietate si nervozitate.
Ulei esential de Portocale – eleveaza mintea, aduce, bucurie si pace. Studiile arata ca are abilitatea de a combate depresia si stimuleaza imunitatea.
Uleiul esential de Roinita – elibereaza emotiile inimii. Folosit in depresie, insomnie si anxietate.
Ulei esential de Neroli – relaxant natural folosit in tratarea depresiei si anxietatii. Inaltator.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!