septembrie 5, 2016

vindecarea sufletului

Despre vindecarea sufletului…

Tiparul „copilului ranit” din fiecare dintre noi , tipare emotionale cu afectiuni si rani din copilaria si adolescenta noastra, tipare ale amintirilor dureroase, ale atitudinilor negative si ale imaginilor de sine disfunctionale. Tipare ale dezamagirilor, deceptiilor si suferintelor emotionale. Amintiri ale ”iubirilor” tradate. Fara sa stim, putem continua sa operăm influentati de aceste tipare si ca adulti, chiar daca intr-o forma noua. Frica de abandon, de exemplu, devine gelozie. Abuzul sexual devine o disfunctionalitate sexuala, deseori cauzand o repetitie a acelorasi violari chiar cu proprii nostri copii. O imagine de sine negativa ca si copil poate deveni mai tarziu sursa unor disfunctionalitati precum anorexia, obezitatea, alcoolismul si alte dependente cum ar fi frica obsesiva de esec. Aceste tipare pot produce multe daune relatiilor noastre emotionale, vietii noastre personale si profesionale precum si sanatatii noastre. A te iubi pe tine insuti incepe prin confruntarea cu aceasta forta arhetipala din interiorul psihicului nostru si prin inlăturarea autoritatii pe care ”copilul ranit” o are asupra noastra. Nevindecate, ranile ne fac prizonierii trecutului nostru.

Sistemul intuitiv al fiecarui om functioneaza in asa fel incat rar se intampla sa nu ne atraga atentia asupra unor directii sau curente negative care ne pot afecta ori sa nu ne arate cum putem alege sa ne eliberam de aceste sabloane sau impregnari negative inainte ca ele sa devina o boala fizica.
Ceea ce este poate mai putin cunoscut il constituie faptul ca vindecare fizica, psihica si mentala este posibila prin actele noastre de iertare. In viata si in invataturile lui Iisus, iertarea este actul spiritual al perfectiunii, dar este, de asemenea, si un act de vindecare. Iertarea nu mai este doar o optiune, ci o necesitate pentru a obtine vindecarea.

Iisus a vindecat mai intai suferintele emotionale ale ”pacientilor” sai; apoi, vindecarea fizica urma in mod natural. Desi multi au interpretat vindecarile lui Iisus drept o rasplata divina pentru recunoasterea faptelor si comportamentelor incorecte, a celor suferinzi, iertarea de sine precum si iertarea semenilor nostri este un act spiritual esential, care trebuie sa aiba loc pentru a ne deschide complet puterii vindecatoare a iubirii.
Respectul si iubirea de sine incepe de aici. Aceasta inseamna sa avem grija de noi, dar si sa-i iertam pe oamenii din trecutul nostru, astfel incat ranile sa nu ne mai afecteze; pentru ca ranile noastre nu-i dor pe oamenii care ne ranesc, ci doar pe noi insine. Eliberarea de toate atasamentele fata de aceste rani, ne face capabili sa mergem mai departe, sa ne mutam din relatia ”copilareasca” pe care o stabilim cu semenii nostri si chiar cu Dumnezeu (relatii care poarta foarte mult amprenta coloraturii subtil energetice a primilor trei centri de forta fiind dominate de atasament si egoism) intr-un nivel al relatiei care sa poarte din ce in ce mai mult amprenta si caldura iubirii si compasiunii.
A fi vindecat sufleteste inseamna a putea din nou sa-ti lasi viata condusa de vocea inimii care vorbeste limbajul iubirii si compasiunii, deschiderii, sinceritatii, iertarii si altruismului. Nu este de mirare ca in societate actuala sunt foarte putini cei cu adevarat vindecati sau sanatosi din punct de vedere sufletesc.

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!