Cum sa atragi norocul cu o matura

Cum sa atragi norocul cu o matura

Cum sa atragi norocul cu o matura

Oamenii stiu ca trebuie sa-si mature casa doar in anumite zile ale saptamanii. Acest lucru va atrage bogatia si o va mentine in casa, sanatatea celor care locuiesc in casa etc. Maturile erau folosite pentru curatarea casei, cat si pentru a proteja impotriva necazurilor si pentru a atrage bunastarea materiala.

Se spune ca atunci cand maturi, trebuie sa incepi dinspre usa catre mijlocul unei camere. Daca treci cu matura gunoiul peste pragul usii, “maturi,” de fapt, norocul sau un membru al familiei.

Atentie doamnelor care aveti femeie care va face curat in casa, ca acea femenie sa nu plece NICIODATA cu punga cu gunoiul vostru din casa voastra ca v-a luat sporul casei, sanatatea familiei, fericirea, armonia, intelegerea si tot ce aveti voi frumos si bun in casa voastra.

Cum sa atragi norocul cu o matura

Facand curatenie in casa luni nu faci altceva decat sa atragi niste cheltuieli inutile. Alungati prosperitatea din casa. Din acest motiv se spune ca nu este bine ca lunea sa dai ceva cu imprumut din casa ta, sa dai bani imprumut “ca dai toata saptamana”.

Facand curatenie marti este posibil sa gasiti niste bani pusi demult deoparte si de care ati uitat. Va iese in cale niste bani la care nu va asteptati. Poate fi o prima pe care sa o primiti la serviciu, castigati la loto, gasiti niste bani, cine stie.

Curatenia de miercuri prezice noroc in afaceri. Daca vrei sa-ti dezvolti afacerea fa-ti obiceiul de a face curat miercurea in casa si / sau la firma.

Maturand podeaua joia elimini lipsa banilor din casa ta. Nu uita sa deschizi si ferestrele ca energia lipsei sa iasa afara din casa ta.

Curatenia de vineri atrage risipa de bani.

Facand curat sambata invoci bogatia, belsugul, abundenta  sa vina in casa ta.

Daca faci curat duminica atragi disfunctii in afacerea ta, atragi lipsa de bani in casa ta, boala, necazuri. Se si spune in ortodoxie ca daca muncesti duminica pierzi tot. Duminica este ziua in care Dumnezeu a dat-o pentru odihna si pentru a-l slavi pe Creator. Duminica este permisa munca care este facuta in folosul umanitatii: medicii la spital, terapeutii, preotul in biserica, pompierul etc.

Atunci cand nu mai ai treaba cu matura, aseaza matura sprijinita de un perete cu paiele sau crengile in sus. In acest fel, asiguri protectiea casei si aduci catre ea norocul!

Matura in superstitii despre dragoste si casatorie

Intr-o credinta ce apare si in folclorul romanesc, nu este de bun augur sa maturi peste picioarele unui baiat sau flacau, intrucat acesta risca sa nu se mai insoare vreodata! Altii cred ca daca cineva care face curatenie si da cu matura peste tine, te asteapta noua zile in decursul carora norocul te va ocoli.

In unele traditii romanesti, matura poate ajuta la descoperirea flacaului ursit unei fete. „Inspre inserate, incepe fata a deretica prin casa, apoi matura, lipeste pe jos si trage braie la vatra pana aproape catre cantatul cocosilor, cand cu matura in maini trebuie sa se uite tintis spre usa tindei, si nu după multa zabava, i se va arata ursitul.“

Pe de alta parte, matura era folosita sa se faca curat in drumul tinerilor casatoriti, astfel incat sa inlature eventuale farmece ale vrajitoarelor.

Rolul protector al maturii apare si in obiceiul romanesc de a se aseza langa leaganul sau albia in care era culcat un bebelus o matura, avand menirea de a alunga duhurile necurate.

Nu matura niciodata dintr-o camera in alta. Este cu ghinion sa porti gunoiul dintr-o odaie intr-alta.

Dacă pui o matura peste o masa sau o folosesti sa cureti o masa, inseamna ca cineva din casa va muri.

O matura purtata sub brat iti aduce noroc, in vreme ce una dusa pe umar iti aduce ghinion.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!