Ce uleiuri esentiale poti folosi cand esti racit sau ai gripa?
Uleiurile esentiale le poti folosi in lampa de aromaterapie, in inhalatii, perfuzii aromatice, in apa de baie impreuna cu un emulgator, aplicarea pe talpile picioarelor.
Perfuzia aromatica – la aparitia primelor simptome se pun 5 picaturi de ulei esential pe plica cotului stang si se maseaza, pentru a fi absorbite in piele, cu fata interioara a incheieturii mainii drepte, care executa 5-6 miscari circulare.
Inhalarea uleiurilor esentiale este, probabil, cea mai simpla metoda de utilizare si, in acelasi timp, mereu la indemana. Se poate face direct din sticluta uleiului esential, pui cateva picaturi de ulei esential in palme freci bine palmele si apoi inhalezi, sa-ti faci un creion nazal cu uleiuri esentiale sau se poate pune cateva picaturi pe o discheta demachianta.
1. Ulei de lamaie
Daca ai o raceala sau te confrunti cu o durere in gat, uleiul esential de lamaie este un bun remediu la domiciliu. Acest ulei curata pasajele nazale si permite o respiratie usurata. Se recomanda sa il folosesti intr-o lampa de aromaterapie, aprinsa in camera in care dormi. Proprietatile calmante ajuta la relaxarea muschilor gatului, dar si a psihicului. Puneti pe un disc demacheant si inhalati mirosul respectiv.
2. Ulei de menta
Menta reduce tusea, sinuzita si infectiile gatului. Un mic studiu a analizat aplicarea topica a unei solutii de mentol de 10% pentru tratamentul migrenei si a descoperit ca, aplicata pe frunte si tample, soluția a atenuat durerile de cap. Alte cercetari au aratat ca uleiul esential de menta reduce dificultatile de inghitire si combate infectia din gat.
3. Ulei de cimbru
Acest ulei are activitate antibacteriana si ajuta la combaterea infectiilor respiratorii. Continutul de timol din uleiul esential de cimbru are proprietati antispastice. Uleiul esential de cimbru s-a dovedit a fi eficient in reducerea tusei si reducerea duratei infectiilor tractului respirator, cum ar fi raceala obisnuita.
4. Ulei de eucalipt
Uleiul esential de eucalipt reduce febra si ajuta la combaterea virusurilor. Prin inhalarea aburului cu ulei de eucalipt adaugat se poate atenua sinuzita. Uleiul nu numai ca reduce mucusul, ci ajuta la slabirea acestuia, astfel incat sa poată fi eliminat mai usor.
5. Ulei de arbore de ceai (tea tree)
Acest ulei inhiba bacteriile si combate infectiile. Este util in caz de tuse, congestie bronsica si dureri in gât. Uleiul esential de arbore de ceai poate inhiba intrarea virusului gripal in celula gazda. Se recomanda a fi folosit in inhalatii.
6. Ulei de musetel
Musetelul atenueaza simptomele de raceala si gripa, datorita proprietatilor antiinflamatoare si calmante. Se recomanda a fi utilizat in inhalatii.
7. Ulei de scortisoara
Acest ulei esential de scortisoara are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice. Se poate folosi in lampa de aromaterapie, in apa de baie (10 picături pot fi amestecate cu spuma de baie, apoi se lasa sa curga apa fierbinte peste ele) sau pentru a masa pieptul (diluat intr-un ulei vegetal).
Alte uleiuri esentiale bune pentru raceala si gripa mai sunt: cimbru, oregano, eucalipt, cajeput, camfor, ravensara, cuisoare, rozmarin, lavanda.
Puteti comanda uleiurile esentiale din magazinul nostru AICI