Tot ce este nevoie sa sti despre cele 7 chakre

Cele 7 chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie, permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul, in functie de nevoile de moment. Ele apar ca vartejuri produse de intalnirea dintre energia telurica si cea cosmic, si reprezinta, totodata, adevarate porti intre corpuri subtile si alte dimensiuni.

Fiinta umana este alcatuita din:

 1. corp fizic
 2. corpuri energetice
 3. suflet
 4. spirit
 5. aura
 6. meridiane
 7. chakre

Chakra este un cuvant din limba sanscrita care se traduce prin roata sau cerc. Chakrele sunt vortexuri ce permit receptia si transmisia energiei subtile. Ele fac legatura cu corpurile energetice subtile ce inconjoara si se intrepatrund cu corpul fizic, intermediind fluxul de energie. Ajuta corpul sa asimileze energia Ki (forta vietii) si asista comunicarea dintre diferitele dimensiuni ale fiintei fizice, emotionale, mentale, karmica, metafizica, cosmica si spirituala. Chakrele sanatoase creeaza un corp sanatos, iar blocajele lor pot fi dizolvate cu ajutorul terapiilor energetice (reiki, theta healing, cristaloterapia etc.).

Chakrele sau centrele energetice principale sunt sapte la numar, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale). Fiecare chakra ii este atribuita o culoare. Fiecare chakra este asociata cu un anumit domeniu de viata si cu diferite organe si conditii medicale.

7 chakre

Chakrele aflate mai jos de talie adica (1.2,3) sunt prin excelenta fizice, prin blocarea lor pot afecta functionarea sistemului endocrin, modificand inclusiv trasaturile de personalitate. Cele situate de-a lungul trunchiului superior sunt aliniate in mare masura cu functionarea corpului emotional si a psihicului. Cele de la nivelul capului opereaza mai mult la nivel mental si intuitiv/spiritual metafizic, dar blocajele la acel nivel pot avea inclusiv repercursiuni fizice.

O chakra prea deschisa este vulnerabila la influentele exterioare, caci nu dispune de un sistem de protectie sau de filtrare. O chakra poate sa se inchida din cauza experientelor noastre trecute sau pentru ca alti oameni “au pus un lacat” pe ea au inchis-o, adica ne controleaza, nu doresc sa ne dam seama ce se intampla cu adevarat. Atunci cand chakrele sunt invadate sau perturbate de energii straine, slabite sau deteriorate, ele nu mai pot media fluxul de energie vitala din jurul corpului, lasand sistemul imunitar secatuit si sistemul endocrin dezechilibrat.

Boala este o stare de dezechilibru ce incepe la nivelul aurei si al chakrelor, cauzata de dezechilibrele fizice, sentimentele reprimate, emotiile suprimate si ganduri negative. Aura si chakrele nu contin numai amprentele emotionale si energetice ale actualei vieti, ci si pe cele din vietile anterioare, care pot influenta felul in care functioneaza corpul fizic din actuala viata.

Boala poate fi tratata prin echilibrarea chakrelor si corpurilor subtile. Acest echilibru se transmite apoi inclusiv corpului fizic. Orice chakra se caracterizeaza prin cativa parametri functionali:

 1. sensul de rotatie
 2. diametrul palniei (in centimetri)
 3. coaxialitatea (axul de rotatie sa fie perpendicular pe canalul central)
 4. curatenia – suprafetei interioare a palniei
 5. gradul de activitate (existenta unor dopuri)
 6. conexiunea la canalul central (Sushumna)
 7. armonizarea functionalitatii cu celelalte chakre principale

La nivelul chakrelor se pot gasi corzi (stringuri) care sunt fie karmice, fie din viata asta.

Cele sapte centre energetice sau cele 7 chakre principale

Primul centru: chakra radacina/bazala/ Muladhara 

7 chakre

este responsabila de: glandele suprarenale, vezica urinara si sistemul de eliminare, gonadele, sistemul imunitar, rinichi, zona dorsala, extremitatile inferioare, sistemul limfatic, prostata, rectul, sistemul osos (dinti, oase), venele, sistemul mirosului. Blocajul in aceasta zona poate cauza sentimente de anxietate si ingrijorare. Acest prim centru este guvernat de Legea spirituală a Karmei.

Are rol de baza in supravietuire si in situatii de urgenta, este situata in prelunigirea coloanei, la jumatatea perineului. Ea determina Campul Vital – CV.
fizic: Aceasta chakra asigura legatura cu pamantul cu energia subtila telurica. Da vitalitate, acuratete, soliditate, somnolenta. Coordoneaza simtul mirosului, glandele suprarenale (secretia de adrenalina si noradrenalina), coloana, oasele, cartilaje, unghii, rect, anus, intestine, prostata, vezica urinara, vagin, uter; asigura eliminarea toxinelor, nervii coccigieni si portiunea inferioara a coloanei vertebrale.
emotional: Raspunde de creativitate, elibereaza raspunsul emotional necesar echilibrului sexual, ajuta la tonifierea sentimentelor. La acest nivel se acumuleaza anxietatea, angoasele, frustrarile sexuale, supararile…
mental: Mental determina flexibilitatea, adaptabilitatea, capacitatea de eliberare din sabloane si ruperea de o gandire rigida.
planul superior: Asigura legatura spirit-materie, permite dezvoltarea constiintei, deschiderea spre univers, si scurgerea energiilor uzate din corp.
Caracteristici: Culoare: Rosu.

Element: Pamantul.

Cromoterapie: Rosu de foc.

Fonoterapie: Do major, vocala „u”.

Meloterapie: Muzica ritmata.

Aromoterapie: Cedru si Cuisoare, Uleiul corespondent -Passion (pasiune)

Cristaloterapie: hematitul, carneol, agat de culoarea focului, granat, cuart fumuriu grafic, turmalina roz, calcitul roz, jasp rosu, cuart fumuriu.

Tipul de energie: Yang

ECHILIBRUL: profunda conexiune cu natura si incredere in legile acesteia;
DEZECHILIBRUL: frica, incapacitatea de a fi concentrat si linistit, pierderea interesului fata de viata, resentimentele;

Blocajele asociate acestui nivel sunt deconectarea de la natura si pamant, probleme cu greutatea, financiare, de sanatate, tulburari de miros, depresie, teama de viitor, oboseala cronica.

Pentru deschidere sau echilibrare se pot folosi urmatoarele metode: dans, miscare, mers descult prin iarba (exercitii de tip mers tibetan), reconectarea la natura, gradinarit, jocul cu copiii, masaj relaxant la picioare, haine de culoare rosie.

Tulburari de alimentatie, negativitatea sau cinismul excesiv, lacomia accentuata si sentimente incontrolabile de nesiguranta sunt toate semnele comune ale unei chakre radacina dezechilibrate. Reechilibrati-va chakra radacina prin:
Inconjurati-va de culori rosii sau imaginati-va ca culoarea rosie straluceste de la baza coloanei vertebrale in timpul sesiunilor de meditatie ;
Faceti un dua lung, fierbinte, in timp ce sunteti atenti sa va imbratisati si sa va iubiti fizicalitatea ;
Constientizati, mergand la o plimbare sau practicati postura copacului din yoga ;

Invocare

Il invoc pe Arh. Mihail sa ma asiste in deschiderea si sustinerea chakrei mele radacina. Iti multumesc Arh. Mihail ca ma ajuti sa aleg in viata calea minimei rezistente pe masura ce ma apropii de implinirea scopului existentei mele. Iti multumesc Arh. Mihail.

Al doilea centru: chakra sacrala/ chakra creativitatii/ Svadhishtana

7 chakre

este responsabila de: vezica urinara si sistemul de eliminare, vezica biliara, sistemul imunitar, rinichii, zona lombara si pelviana, ovarele, splina, testiculele, uterul, simtul gustului. Este asociata cu creativitatea in toate expresiile acesteia. In cea de-a doua chakra este vie Legea Efortului Minim.

Este situata la 2 cm sub ombilic. Determina Campul de Control Semnalizare – CS. Caracterizeaza energia instinctelor, integrarea sociala si senzualitatea, sensibilitatea fata de altii. Reprezinta energia subtila a apei.
fizic: Coordoneaza gustul, organele de reproducere (sinteza de estrogen si progesteron), vezica urinara, colonul transvers, rinichii si lichidele: sange, limfa, sperma, sucuri digestive.
emotional: Caracterizeaza nevoia de autocontrol si manipulare, isteria, furia, frustrarea, anxietatea, diminuarea efectului de stres.
mental: Influenteaza starile depresive si confuzia mentala; da autoincredere.
planul superior: Coordoneaza forta interioara, capacitatea de a accepta fara nevoia de control. In tantra este punctul de excitatie si receptie a senzatiilor sexuale.
Caracteristici: Culoare: Portocaliu.

Element: Apa.

Cromoterapie: Oranj

Fonoterapie: Re major, vocala „o”, silaba VAM.

Meloterapie: Muzica usoara, muzica populara germana.

Aromoterapie: Ylang-Ylang,ulm, stejar, verbina, Uleiul corespondent -Motivate (motivatie)

Cristaloterapie: jaspul albastru, citrin, calcit portocaliu, carneol portocaliu, topaz

Tipul de energie: Yin

ECHILIBRUL: individul este deschis, prietenos, amabil, respect fata de cei din jurul sau;
DEZECHILIBRUL: nesiguranta, instabilitate sexuala si emotionala, incapacitatea persoanei se a-si exprima adevaratele sentimente;

Blocajele asociate acestui nivel sunt lipsa de motivatie, senzatia ca nu esti iubit, sentimentul neacceptarii de catre cei din jur, confuzie in plan emotional, lipsa creativitatii, aparitia unor relatii disfunctionale repetitive, lipsa de energie cronica, sentimentul vinovatiei, nehotarare, boli asociate blocajului: sciatica, probleme de urinare, constipatie, crampe musculare, tensiune musculara, alergii, depresie nervoasa, probleme cu ovarele si intestinele.

Pentru deschidere sau echilibrare se pot folosi urmatoarele metode: practica Qi-gong, haine orange, statul la soare, invatand sa te iubesti si sa te respecti acordandu-ti timp si dreptul de a savura micile placeri ale vietii, un dus lung sau o plimbare pe faleza marii sau pe marginea unui lac, bea multe lichide, desfasurarea de activitati creatoare, vindecarea relatiilor intre masculin si feminin, exercitii fizice precum rotirile din solduri sau leganatul de pe varfuri pe calcaie, dansul creativ in care iti lasi corpul sa se miste cum vrea el.

Daca nu va vedeti ca o persoana dezirabila, atractiva sau va este dificil sa va deschideti pe deplin intr-o relatie, sunt cei mai mari indicatori ai unei chakre sacrale dezechilibrate. In timp ce meditatia si imaginatia unui lotus portocaliu in jurul chakrei sacre sunt moduri eficiente de a va controla chakra sacrala, puteti gasi echilibru prin includerea in dieta a unor lucruri precum portocalele, pepenii, nuca de cocos si alte fructe dulci. In sfarsit, prin inconjurarea cu apa – elementul chakrei sacre – puteti beneficia de relaxarea necesara pentru a facilita curgerea emotiilor.

Invocare

Il invoc pe Arh. Metatron sa ma asiste in deschiderea si sustinerea chakrei mele sacrale. Iti multumesc Arh. Metatron ca ma ajuti sa-mi recunosc nevoile fizice si emotionale. Te invoc sa ma asisti ori de cate ori sunt in dezechilibru. Iti multumesc ca imi aduci aminte sa aleg bucuria in fiecare zi a vietii mele. Iti multumesc Arh. Metatron.

Al treilea centru: chakra plexului solar/  chakra energiei/Manipura

7 chakre

este responsabila de: glandele suprarenale, sistemul digestiv, ficatul, sistemul limfatic, metabolismul, pancreasul, pielea, intestinul subtire, stomacul, vazul. Cand este blocat, te simti frustrat si incapabil. Legea Intentiei si Dorintei guverneaza cea de-a treia chakra.

Este situata intre vertebrele T12 si L1 si determina Campul de Protectie – CP. Este chakra cea mai expusa la vampirismul energetic, acesta se resimte si ca durere in zona plexului solar. Ca metoda de protectie se pot incrucisa degetele de la maini sau pozitia picior peste picior, la fel si asezatul palmei pe plexul solar. Caracteristicile ei sunt ambitia, vointa, dinamismul, expansivitatea, chiar si violenta. Reprezinta energia subtila a focului.
fizic: Coordoneaza simtul vazului, functionarea sistemului digestiv, stomacului, pancreasului, ficatului, splinei, a sistemului neurovegetativ si producerea insuluinei. Este responsabila cu tonifierea generala a organizmului.
emotional: La acest nivel asigura atarea de relaxare, diminuarea reactiilor la agenti stresanti si a anxietatii.
mental: Asigura capacitatea de concentrare si claritate in gandire.
planul superior: In plan superior corespunde calmului interior, seninatatii, deschiderea spre Lumina si energii superioare.
Caracteristici: Culoare: Galben-auriu.

Element: Foc.

Cromoterapie: Galben.

Fonoterapie: Mi major, „o” deschis, silaba RAM.

Meloterapie: Ritmuri infocate si muzica orchestrala.

Aromoterapie: lavanda, rosmarin, bergamota, Uleiul corespondent-Cheer (bucurie)

Cristaloterapie: citrin, beriliul auriu, jasp, malahitul, rodocrozitul, ochi de tigru, turmalina galbena.

Tipul de energie: Yang

ECHILIBRUL: confera individului sentimentul pacii interioare, toleranta si acceptare, completa incredere in intuitie;
DEZECHILIBRUL: emotional – exacerbarea nevoii de a domina, neincredere in fluxul natural al energiei, timiditate, fizic – ulcer

Inhibitorul chakrei este RUSINEA . Blocajele asociate acestui nivel sunt tendinta de a fi “pleasure people” (adica de a le face pe plac tuturor sau persoanelor pe care le considera importante, neglinjandu-se in mod exagerat pe sine), frica asumarii responsabilitatilor si a propriei puteri, frica de autoritate, dependenta de ceilalti, autocritica si autojudecata, indoiala, sentimentul de vinovatie, sindromul “omului invizibil”

boli asociate blocajului: constipatie sau diaree, hernie, sterilitate, urinare grea sau dureroasa, circulatie proasta sau dureri la picioare, ulcer, diabet, hipoglicemie, probleme cu ficatul, cu splina, cu pancreasul, artrita, anorexia, dificultati respiratorii, dezechilibre in alimentatie.

Pentru deschidere sau echilibrare se pot folosi urmatoarele metode: haine galbene, exerciţii de respiratie (constienta), eliberarea prin strigat atunci cand e posibil, aprinderea unui foc de tabara, fa ceva diferit, iesi din rutina, fa o lista cu oameni puternici pe care ii admiri si vezi in ce fel sunt acestia puternici fara sa abuzeze de cei din jurul lor sau prin afirmatii zilnice pozitive.

Semnele unei chakre dezechilibrate sau slabite sunt adesea unele dintre cele mai vizibile, deoarece problemele digestive, hepatice si stomacale, oboseala cronica si sensibilitatea sporita la respingere si critica sunt de obicei notabile. Fixati aceasta chakra slabita prin:
Practica respiratiei constiente
Consumul de alimente sanatoase
Bea multa apa
Beti ceaiuri precum menta, musetel si ghimbir

Invocare

Il invoc acum pe Arh. Uriel sa ma asiste in deschiderea si sustinerea chakrei mele solare. Iti multumesc Arh. Uriel pentru ca-mi aduci aminte sa-mi folosesc puterea. Te invoc sa ma ajuti sa-mi reamintesc cum trebuie sa expir aerul din plamani. Iti cer sa imi intaresti conexiunea cu Sursa orcarei forme de viata. Cu ajutorul tau ma straduiesc in fiecare zi sa elimin frica din gandurile mele. Iti multumesc ca in sfarsit inteleg cine sunt cu adevarat. Iti multumesc Arh. Uriel.

Al patrulea centru: chakra inimii/ Anahata

7 chakre

este responsabila de: pieptul, sistemul circulator, inima, plamanii, umerii, timusul, simtul atingerii. Cand centrul inimii este blocat, exista un sentiment al alienarii (instrainarii) de ceilalti. Cand centrul inimii este deschis si in flux, te simti conectat la un nivel profund cu toate fiintele vietii tale. Legea Daruirii si Primirii guverneaza chakra inimii.

Este situata in centrul pieptului, pe linia orizontala a inimii, intre vertebrele T4 si T5. Determina Campul de contact informational teluric CIT.
fizic: Coordoneaza pipaitul, timusul, spatele superior, cavitatea toracica, plamanii (partea inferioara), sistemul circulator, pielea, mainile si sistemul nervos zonal.
emotional: Determina capacitatea de iubire, autoincredere, acceptare, resentimente, gelozie, ostilitate, cautarea adevarului, scade si echilibreaza teama si impactul cu stresul.
mental: Asigura calmul, seninatatea, armonia, stabilitatea si concentrarea.
planul superior: In acest plan corespunde iubirii, bucuriei de a trai, stabilitatii, milei si compasiunii, accesul catre energiile superioare (Lumina), caracaterizand si capacitatea de comuicare.
Caracteristici: Culoare: Verde, cu roz in centru.

Element: aerul.

Cromoterapie: verde, roz.

Fonoterapie: Fa major, vocala „a” , silaba YAM.

Meloterapie: Muzica clasica, muzica sacra.

Aromoterapie: Trandafiri, Uleiul corespondent-Forgive(iertare)

Cristaloterapie: aventurin, danburit, jasp verde, cuart verde, turmalina verde, jad, turmalina roz, cuart roz, rubin, turmalina pepene.

Tipul de energie: Yin

ECHILIBRUL: toleranta si acceptarea neconditionata a vietii, echilibrul perfect intre planul material si cel spiritual;
DEZECHILIBRUL: emotional – respingerea dragostei oferite, singuratate, codependenta si emotii distorsionate, fizic – probleme cardiace si disfunctii ale sistemului imunitar.

Inhibitorul chakrei este PREJUDECATA. Blocajele asociate acestui nivel sunt lipsa acceptarii si iubirii de sine, disperare, gelozie, ura, frica, furie, boli asociate blocajului: astm, ameteli, dureri de cap, dificultati in respiratie, probleme de vedere, dureri in zona pieptului, bronsita, indigestie, gastrita, dureri de inima, infarct, hipertensiune, angina, epilepsie, boli autoimune (poliartrita reumatoida sau diabetul juvenil), stari de tristete, suparare, mahnire.

Pentru deschidere sau echilibrare se pot folosi urmatoarele metode: haine de culoare verde, masajul sau mangaierea de orice fel (eficacitate sporita la rotirea palmei pe piept), plange ori de cate ori iti vine, incepe un proces treptat de iertare si eliberare de ranile sufletesti.

Simptomele unei chakre a inimii dezechilibrate includ boli de inima, probleme limfatice, dureri la umeri si sentimente excesive de gelozie, furie si singuratate. Mai mult decat atat, suprasolicitarea pana la punctul de sufocare este de asemenea un semn comun al unei chakre a inimii slabite. Gasiti din nou echilibru prin a iesi in natura, iesiti din calea negatia si aratati-va iertare, faceti tot ce este mai bun pentru a efectua in mod regulat „actiuni aleatoare de bunatate” si a va reconecta cu vechii prieteni.

Invocare

Il invoc acum pe Arh. Rafael sa ma asiste si sustina in deschiderea chakrei inimii mele. Iti multumesc Arh. Rafael pentru ca-mi aduci aminte ca iubirea si Lumina Sursei sunt o parte din mine, la fel cum si eu sunt o parte din ea. Acceptand mai multa Lumina si iubire, ma umplu pana la revarsare si aleg sa impartasesc acea Lumina si altora. Te invoc sa ma asisti in vindecarea si lasare in urma a tot ce nu apartine celei mai inalte Lumini. Iti multumesc Arh. Rafael.

Al cincelea centru: chakra exprimarii/ Visshuddha

7 chakreeste responsabila de: urechile, sistemul nervos, nasul, sistemul respirator, sinusurile, pielea, gatul, tiroida, limba, amigdalele, vorbirea, limbajul corpului. Blocajele in aceasta zona sunt adesea asociate cu probleme de tiroida sau dureri cronice in zona gatului. Legea Detasarii guverneaza chakra gatului.

Este situata la baza gatului, in zona glandei tiroide. Determina Campul de Emisie – CE.
fizic: Coordoneaza: simtul auzului, glandele tiroide, paratiroide (secretiile de tiroxina parathormon si calcitonina), partea superioara a plamanilor, bronhii, esofag, gat si aparat de vorbire, ceafa, maxilare, sistemul limfatic, tensiunea arteriala.
emotional: Exprima increderea in sine, bucuria, teama, ostilitatea, resentimente si frustrarea.
mental: Mental functionarea optima asigura calmul, senzatia de bine, capacitatea de comunicare, intuitia intelectuala, inteligenta pura.
planul superior: Determina creativitatea, productivitatea, capacitatea de comunicare, trairile de natura spirituale, transcederea aspectelor temporare. Reprezinta energia subtila a eterului.
Caracteristici: Culoare: Albastru, azuriu.

Element: Eterul.

Cromoterapie: azuriu.

Fonoterapie: Sol major, vocala „e” , silaba HAM.

Meloterapie: Muzica cu tonuri inalte, dansuri sacre, meditative.

Aromoterapie: salvie si eucalipt, Uleiul corespondent-Peace(pace)

Cristaloterapie: ambra, ametist, acvamarinul, agatul albastru dantelat, lepidolitul, topaz, turmalina, turcuaz

Tipul de energie: yang

ECHILIBRUL: intelegerea si cunoasterea echilibrului vorbirii, expresiei tacerii; increderea in intuitie, capacitatea de a asculta vocea interioara;
DEZECHILIBRUL: vorbarie fara nici o semnificatie a expresiilor, frica de a fi judecat sau respins, incapacitatea de a spune „NU”, capacitate scazuta de comunicare;

Inhibitorul chakrei este LIPSA DE EXPRIMARE A OPINIILOR SI SENTIMENTELOR. Blocajele asociate acestui nivel sunt tendinta exagerata de a judeca si critica cu voce tare, dificultati in comunicare, palavrageala, barfa, indaratnicia, defaimarea, boli asociate blocajului: probleme cu gatul, dureri de dinti, voce nenaturala, probleme de tiroida, laringita.

Pentru deschidere sau echilibrare se pot folosi urmatoarele metode: haine de culoare albastra, exprimarea trairilor reprimate, verbal sau in scris, dar cu calm si naturalete, vorbeste cu iubire si blandete si lasa-ti vocea sa traducă vibratia inimii in cuvinte, canta, foloseste-ti darul cuvantului  cu naturalete si echilibru, exerseaza arta cuvantului rostit.

Fiind una dintre cele mai vizibile chakre, semnele de dezechilibru includ deseori afectiuni ale gatului, probleme la nivelul fetei, dureri la nivelul gatului sau umerilor, slabiciune a vointei si dificultati in exprimarea de sine. Prin vocalizare, cantand, a vorbi monoton, a repeta mantre, puteti incepe sa va deschideti si sa va echilibrati chakra gatului. De asemenea, faceti un efort de a vorbi despre adevar, de a va impartasi sentimentele, gandurile si ideile, opriți-va sa va judecati pe voi insiva si pe ceilalti si exersati exercitii regulate de respiratie profunda.

Invocare

Il invoc acum pe Arh. Gabriel sa ma asite in deschiderea si sustinerea chakrei gatului meu. Iti multumesc Arh. Gabriel pentru ca imi reamintesti sa exprim Adevarul, sa simt Adevarul care este adevara in fiecare zi a vietii mele. Iti multumesc Arh. Gabriel.

Al saselea centru: cel de-al treile ochi/ chakra intuitiei/Ajna

7 chakre

este responsabila de: creier, urechi, ochii, sistemul neurologic, glanda pineala, scalpul, sinusurile, auzul. Atunci cand este blocat, exista un sentiment de indoiala de sine si neincredere. Deschiderea acestei chakre este de obicei asociata cu un sentiment clar al conexiunii cu dharma acelei persoane, sau scopul in viata. Legea Dharmei sau a Cauzei si Efectului guverneaza cea de-a sasea chakra.

Este situat la 1 cm deasupra ochilor, intre sprancene. Proiectia posterioara se afla sub adancitura de la baza craniului. Determina Campul de Receptie – CE.
fizic: Coordoneaza toate simturile, glanda hipofiza si secretia de hormoni, ochii, sinusurile, gura.
emotional este afectata de anxietate, stres, determina relaxarea.
mental: Functionarea optima asigura echilibrul mental, claritatea in gandire si puterea de concentrare. Este centrul de comanda mentala.
planul superior: Semnifica intelepciunea, capacitatea de autoconducere si autodeterminare, posibilitatea de conectare la Sinele interior (SK), accesul la cunoasterea universala, realism si dezvoltare interioara.
Caracteristici: Culoare: Indigo.

Cromoterapie: Indigo.

Fonoterapie: La major, vocala „i” , silaba KSHAM.

Meloterapie: Muzica clasica si muzica cosmica.

Aromoterapie: Menta, iasomie, Uleiul corespondent -Console

Cristaloterapie: apofilitul, acvamarinul, azuritul, diamantul Herkimer, kunzitul, lapis lazuli, floritul purpuriu, sodalitul, labradoritul galben.

Tipul de energie: Yin

ECHILIBRUL: stare avansata de constiinta spirituala caracterizata prin manifestarea intuitiei si constiintei in viata de zi cu zi;
DEZECHILIBRUL: efecte mentale – concentrarea individului doar asupra intelectualitatii cu ignorarea aspectelor metafizice, refuzul de a cunoaste conceptele spirituale, frica de intuitie, efecte fizice – dureri de cap, cosmaruri, halucinatii;

Inhibitorul chakrei este FRICA. Blocajele asociate acestui nivel sunt frica de a cunoaste adevarul, confuzia si lipsa de intelegere asupra vietii per ansamblu, lipsa de constientizare a puterii personale, panica, depresie, probleme de invatare, boli asociate blocajului: migrene, insomnii, nevralgii, hipertensiune, lumbago, sciatica, imunitate scazuta, sinuzita acuta, chiar tumori pe creier, atacuri cerebrale, orbire, surzire.

Pentru deschidere sau echilibrare se pot folosi urmatoarele metode: iesi afara si priveste in sus, spre stele, cer, planete, intra in contact cu natura si lasa-te ghidat de aceasta catre adevarata ta anatura, dar cea mai buna metoda este MEDITATIA.

Te simti mai suparat, volatil sau hormonal? Acestea, impreuna cu lucruri precum pierderea auzului, probleme cu sinusurile si o imaginatie exagerata, sunt semne comune ale unei chakre ,,al treilea ochi” dezechilibrate. Ajustati aceasta chakra cu meditatie, somn suficient, aromoterapie cu uleiuri esentiale precum tamaie, lavanda, neroli si ienupar si introduceti alimente purpurii si albastre cum ar fi ceapa rosie, varza rosie, afine, struguri rosii, mure si mai multe in dieta ta.

Invocare

O invoc acum pe Shekinah, manifestarea feminina a Sursei, sa ma asiste in deschiderea si sustinerea chakrei fruntii mele. Iti multumesc Shekinah ca ma asisti in dobandirea cunoasterii spirituale si a intuitiei, in cresterea puterii care imi apartine prin drept. Te chem sa imi aduci aminte ca si ceilalti oameni intalniti zilnic, au de asemenea, un scop anume in viata. Recunosc ca ei sunt o parte din divin, ceea ce ii fac si o parte din mine, asa cum suntem UNUL cu totii. Iti multumesc Shekinah.

Al saptelea centru energetic: chakra coroana/ chakra conştiinţei/  Sahasrara

7 chakre

este responsabila de: creierul, sistemul nervos central, parul, hipotalamusul, glanda pituitara, coloana vertebrala. Legea Purei Potentialitati guverneaza cea de-a saptea chakra.

Este situata in zona varfului capului (vortex). Determina Campul de Contact Informational cu Universul – CIU.
fizic: Coordoneaza creierul, vorbirea, vederea, motoricitatea, echilibrul fizic si psihic, somnul, glanda epifiza si secretia de serotonina.
emotional: Perturbarea chakrei VII determina aparitia angoaselor, isteria, iritabilitatea si depresia. Functionarea optima asigura relaxarea, confortul si seninatatea.
mental: Caracterizeaza creativitatea, gandirea, productivitatea, memoria directa si indirecta.
planul superior: Aceasta chakra este chakra de legatura cu Divinitatea, cu Supra Eul, este chakra de extracorporalizare prin care spiritul (SK) isi paraseste trupul. Cand ajunge SK la acest nivel omul capata constiinta de sine, este TREAZ.
Caracteristici: Culoare: Alb-Violet.

Fonoterapie: Si major, Consoana „m”, Silaba AOM.

Meloterapie: Liniste.

Aromoterapie: olibanum lotus, Uleiul corespondent – InTune (armonios)

Cristaloterapie: angelitul, turmalina transparenta, larimarul, lepidolitul, moldavitul, fenacit, jasp purpuriu, selenit.

Tipul de energie: yang

ECHILIBRUL: cunoasterea unitatii cu divinul, abandonul ego-ului in fata binelui universal, sentimentul conectarii cu tot ce este;
DEZECHILIBRUL: efecte mentale – neputinta de a elimina frica si anxietatea, incapacitatea de vizualizare, depresia, necredinta in spiritul divin, frica de tot ceea ce tine de spiritual, confuzie, apatie, efecte fizice – severe dureri de cap;

Blocajele asociate acestui nivel sunt vanitate, intelectualism, egocentrism, ingustime a mintii, ignoranta, trufie intelectuala si sprituala, autocontrol dezechilibrat, sensibilitate la lumina, sunete, mediu, boli asociate blocajului: boli ale sistemului muscular, osos si al pielii sau boli cronice neasociate alimentatiei, migrene.

Pentru deschidere sau echilibrare se foloseste MEDITATIA si deschiderea constiintei ceea ce se traduce in evolutie spirituala.

Nu in ultimul rand, o chakra coroană dezechilibrata afiseaza adesea simptome precum depresia, incapacitatea de a invata, hipersensibilitatea la lumina si sunete, teama de fiinte lunatice si probleme cu constiinta de sine sau cunoasterea de sine. Gasiti echilibrul in chakra coroanei prin meditatie si ajutorul altora. De asemenea, in alegerea de a te iubi, sa poti iubi si accepta pe deplin pe altii. In plus, prin alegerea iubirii, veti beneficia de eliberarea tensiunilor altor chakre.

Invocare

Invoc Lumina Christica sa ma asite in deschiderea si sutinerea chakrei coroanei. Iti multumesc Lumina Christica  pentru aceasta conexiune permanenta cu Lumina care ma strabate tot mai intens in fiecare zi. Acum ii permit acestei Lumini sa-mi vindece intreg sufletul meu. Te chem sa ma ajuti sa impartasesc si altora aceasta Lumina stralucitoare in fiecare zi, in timp ce pasesc pe drumul vietii mele.Recunosc ca sunt conectat in permanenta la Sursa si aleg sa pasesc prin acea Lumina intr-un mod mai constient. Iti multumesc Lumina Christica.

Daca si tu te confrunti cu astfel de probleme, te indemn sa-ti faci o programare pentru echilibrarea energetica.

5/5 - (1 vote)
Această intrare a fost publicată în Ezoteric . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!