Spovedania, facuta singur acasa

Spovedania, facuta singur acasa

Spovedania, facuta singur acasa

Sfantul Nicodim Aghioritul spunea in cartea sa ca “Spovedania este destainuirea rostita a faptelor, si cuvintelor, si gandurilor viclene, facuta de buna voie, cu frangerea inimii, cu osandire de sine, limpede, fara rusine, cu hotarare, catre un duhovnic randuit canonic.” Spovedania sau Marturisirea pacatelor este una din cele sapte Sfinte Taine din Biserica Ortodoxa.

S-a dovedit stiintific ca atunci cand scriem avem tendinta prin implicarea mai multor modalitati senzoriale sa accesam mai mult din amintirile subconstiente decat atunci cand vorbin, gandim sau ne imaginam.

Cum te ajuta spovedania?

Taina Spovedaniei, cunoscuta si ca Sfanta Marturisire sau Sfanta Pocainta are rolul de a despovara sufletul de povara apasatoare a tuturor pacatelor facute de om de la Botez sau de la cea mai recenta Impartasanie, pana in clipa marturisirii.

Spovedania ne dezleaga pacatele, iar Sfanta Impartasanie ne indumnezeieste. Spovedania este terapia sufletului.

Cum sa faci spovedania singur acasa?

Daca nu ai inca un duhovnic la care sa mergi sa te spovedesti sau nu poti sa mergi la el, locuiesti in strainatate si nu ai une merge la preot ortodox, atunci poti face spovedania si acasa.

Ce ai de facut?

Iti aprinzi candela sau o lumnare, pui langa ea o icoana a mantuitorului Isus Hristos sau a Maicii Domnului, iti ei langa tine niste foi si ceva de scris.

Spalat si curat incepi prin a citi rugaciunile incepatoare. citesti psalmul 138 de 3 ori, urmat de psalmul 150 (ca sa multiplicati puterea), cu intentia clara ca vrei sa te spovedesti lui Dumnezeu. Invoci pe Sf. Treime, pe ingerii tai pazitori si ce alte entitati mai vrei tu si le rogi sa te ajute sa faci aceasta marturisire catre Dumnezeu.

Cum faci spovedania?

Cu fata catre est incepi sa scri pe foile pe care le ai langa tine: tot ce te supara, tot ce te nemultumeste, toate necazurile tale, toate supararile tale, toate neajunsurile tale, toate faptele tale, tot ce ai gandit rau despre cineva, etc. Scrie-le asa cum s-au intamplat, asa cum ai simtit, asa cum ai gandit, asa cum ai facut. Hartia suporta orice si nu ai de ce sa te rusinezi.

Ceea ce scri nu va vedea nimeni decat Dumnezeu.  Nu trebuie sa te gandesti, ca fapta asta este pacat sa nu, trebuie sa o scriu sau nu. Idea este ca tu sa-ti usurezi sufletu, sa scoti afara tot ce te nemultumeste, tot ce cu timpul te va imbolnavi.

Daca in timp ce scri iti vine sa plangi, sa tipi, sa lovesti, FA-O! Scoate afara toata furia, tot ce ai acumulat in sufletul tau si te otraveste si te imbolnaveste putin cate putin. Dupa ce ai terminat de scris, nu-ti mai vine in minte nimic, spui rugaciunea Tatal nostru de 3 ori si rogi pe Dumnezeu sa fi curatat, purificat, iertat de tot ce ai scris acolo. Apoi dai foc hartiei.

Arderea hartiei este un act simbolic prin care transformi ceea ce a iesit la suprafata in energie, in putere personala si in rezolvare traumelor si problmelor.

Daca te simti mai bine sa vorbesti cu Dumnezeu in loc sa scri poti face si asa.

Fa aceasta spovedanie ori de cate ori simti ca ai o suparare, ai sufletul greu, lucrurile nu mai merg asa cum vrei in viata ta, cand te simti vinovat de ceva, cand ai mustrari de constiinta, etc.

Cei care aveti initiere pe Melchisedec si sunteti preoti puteti sa va faceti singuri si Sf. Impartasanie si la final sa va impartasiti.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!