Rugaciunea Sf. Vasile cel Mare aducatoare de spor si liniste in casa

Rugaciunea Sf. Vasile cel Mare aducatoare de spor si liniste in casa

 

Rugaciunea Sf. Vasile cel Mare aducatoare de spor si liniste in casa

Se spune ca in ziua de Sfantul Vasile cerul este deschis. In asemenea zile se considera ca rugaciunile sant mai eficiente. De aceea, in aceasta zi  fetelor  li se prezice viitorul.

 

Dumnezeul dumnezeilor si Domnul domnilor, facatorul cetelor celor de foc si lucratorul puterilor celor fara de trup, mesterul celor ceresti si al celor pamantesti, pe Care nimeni dintre oameni nu L-a vazut, nici poate sa-L vada; de Care se teme si se cutremura toata faptura; Cel ce a aruncat din cer pe capetenia ingerilor, care din trufie si-a incordat grumazul oarecand si s-a lepadat de slujba sa prin neascultare, si pe ingerii cei impreuna cu dansul potrivnici, care s-au facut diavoli, i-a aruncat in intunericul cel adanc al iadului, fa ca blestemul acesta, ce se face in numele Tau cel infricosator, sa fie spre ingrozirea acestui povatuitor al vicleniei si a tuturor taberelor lui, care au cazut impreuna cu el din lumina cea de sus, si pune-l pe fuga; si-i porunceste lui si; diavolilor lui sa se departeze cu totul, ca sa nu faca nici o vatamare acestui suflet pecetluit; ci acesti pecetluiti sa ia taria puterii ca sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului. Ca se lauda si se cinsteste si de toata suflarea cu frica se slaveste preasfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii  vecilor. Amin.

 

Rugaciunea Sfantului Vasile cel Mare, citita doar pe 1 ianuarie aduce spor si liniste in casa pentru tot restul anului:

 

Stiu, Doamne, ca cu nevrednicie ma impartaesc cu preacurat Trupul Tau, si cu scump Sangele Tau, si sunt vinovat, si osanda imi mananc si-mi beau, nesocotind Trupul si Sangele Tau, al Hristosului si Dumnezeului meu; ci intru indururile Tale nadjduind, ma apropii la Tine, Cel ce ai zis: Cel ce mananca Trupul meu si bea Sangele Meu, ramane intru Mine si Eu intru el.

Indura-Te deci spre mine, Doamne, si nu ma da spre batjocura pe mine pacatosul, ci fa cu mine dupa mila Ta; si sa-mi fie mie Sfintele acestea spre vindecare, si curatire, si luminare, si paza, si mantuire, si spre sfintirea sufletului si a trupului; spre departarea a toata nalucirea si fapta vicleana, si lucrarea diavoleasca ce se lucreaza cu dinadinsul intru madularele mele; spre indraznirea catre Tine si spre iubirea Ta; spre indreptarea vietii si spre intarire; spre adaugarea virtutii si a desavarsirii; spre implinirea poruncilor; spre impartasirea cu Sfantul Duh; spre merindea vietii vesnice, si spre raspuns bine primit la infricosata judecata a Ta, iara nu spre judecata sau spre osanda. Amin!

 Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

5/5 - (1 vote)

2 comentarii la „Rugaciunea Sf. Vasile cel Mare aducatoare de spor si liniste in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!