Rugaciunea la Sfanta Irina pentru intelegere si prosperitate in familie

Rugaciunea la Sfanta Irina pentru intelegere si prosperitate in familie

“Cu umilinta inimii si cu evlavie venim noi, pacatosii si saracii, cstre tine. Sfanta slavita fecioara si Mare Mucenita Irina, tu esti albina lui Hristos cea mult lucratoare. Care pe cuvintele Sfantului Duh, cele luminate si mai dulci decat mierea si fagurele, pe buzele tale le-ai purtat.

Si prin a lor dulceata si lumina multe suflete ai indulcit si ai luminat. Auzi-ne si pe noi, nevrednicii, cei intristati si apasati de constiinta multimii pacatelor noastre. Care, prin a noastra nesimtire si lenevire, sporesc si se intaresc. Si ca o rugina veche, prin obisnuinta, cheltuiesc si strica in toata vremea taria si frumusetea sufletelor noastre.

Sfanta Irina, roaga-te pentru noi!

Stim că tu ai mare indrazneala catre Preabunul nostru Mantuitor, pentru a Carui dragoste ti-ai pus sufletul tau; de aceea credem fara de indoire ca la toata cererea spre folosul nostru vei fi ascultata de Preamilostivul Dumnezeu pe Care roaga-L sa ne povatuiasca pe noi pe calea mantuirii si sa ne sprijineasca cu darul Sau la vreme de ispite si de incercari si sa ne acopere cu a Sa mila de toate primejdiile vazutilor si nevazutilor vrajmasi.

Sa ne trimita frica Sa in inimile noastre, ca prin ea sa vietuim cu trezvie si cu luare aminte, spre a scapa de vesnicele munci si a dobandi bucuria cea necuprinsa de minte si fara de margini si sa slavim impreuna cu tine, Sfanta fecioara, pe Dumnezeul nostru, Cel inchinat in Sfanta Treime, pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!”.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!