Rugaciunea celor 7 Arhanghelii

 

Rugaciunea celor 7 Arhanghelii

Rugaciunea celor 7 Arhangheli

“Doamne Dumnezeule, mare Imparate si fara de inceput, trimite Doamne pe Mihail Arhanghelul si slujitorul Dumnezeiestii Tale slave sa goneasca pe toti vrajmasii care se lupta cu noi, si in ceasul iesirii sufletului meu din ticalosul meu trup, sa fie langa mine si sa ma izbaveasca de vrajmasii cei ce-mi chinuie sufletul in ceasul mortii sale, si pe Gavriil – vestitorul Prea Curatei Fecioare, pe Rafail, tamaduitorul, neputintelor sufletesti si trupesti, pe Uriil, Salaftul, Egudul si Varahil, trimite Doamne Arhanghelii si ingerii Tai spre ajutorul nostru, ca sa ne scoata de la vrajmasii cei vazuti si nevazuti.

O, Dumnezeiestilor, sapte Arhangheli, nu ne lasati pe noi, cei ce scapam la acoperamantul vostru, certati-i pe toti cei ce se lupta cu noi, si-i faceti pe ei, ca pe niste praf pe fata pamantului, cu puterea voastra cea sfanta.
O, Dumnezeiestilor Arhangheli si ingeri, cei cu pioase aripi, intailor voievozi ai cerestilor puteri, nu ne lasati pe noi, cei ce ne rugam si cerem ajutorul vostru.

O, minunatilor Arhangheli si ingeri pazitori ai nostri cei nebiruiti, fiti noua ajutor intru toate ispitele ce ne impresoara de la diavoli si de la oamenii cei rai, in scarbe, in boli si de toate felurile de nevoi, si ne pazeste de tot felul de rautati sufletesti si trupesti.

O, marilor sapte Arhangheli, Mihaile, Gavriile, Rafaile, Uriile, Salabatule, Egudule si Varahil, nu ne lasati pe noi, Arhanghelilor izbavitori de toata inselaciunea diavoleasca, biruiti pe toti cei ce se impotrivesc noua.
Cu puterea cinstitei si facatoarei de viata Cruci a Domnului, cu rugaciunile Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si cu ale tuturor sfintilor, a marilor Arhangheli si ingeri Mihaile, biruitorule al vrajmasilor, biruieste pe toti cei ce se lupta cu noi, Gavriile, vestitorul Prea Curatei Fecioare, Rafaile, tamaduitorul neputintelor omenesti, tamaduieste neputintele noastre, cele sufletesti si trupesti, Uriile, care esti raza focului dumnezeirii, lumineaza-ne si pe noi cei intunecati.

Salaftiile, rugatorule catre Dumnezeu pentru toti oamenii, roaga-te si pentru noi pacatosii si ne indeamna la rugaciune, la blagoslovenia lui Dumnezeu, care-I intareste pe cei ce se ostenesc, intareste-ma si pe mine, la nevointa si la petrecere monahiceasca sa-mi spovedesc pacatele si sporire la fapta buna daruieste-mi.

Varahiile, datatorule de blagoslovenie si mijlocitor al facerilor de bine, mijloceste si pentru mine blagoslovenia lui Dumnezeu si mantuirea si facerea de bine, pentru toate cele sufletesti si trupesti.
Ajutati-ma pe mine, nevrednicul roab al voastru, si ne izbăviti de cutremur, de potop, de foc, de sabie si de moarte naprasnica si de tot inselatorul vrajmas. Si ne izbaviti pe noi si pe toti cei ce se roaga voua intotdeauna, acum si pururi si in vecii vecilor. Amin.”

3.6/5 - (62 votes)

5 comentarii la „Rugaciunea celor 7 Arhanghelii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!