Rugaciune pentru dobandirea duhului blandetii si al smereniei

 

Rugaciune pentru dobandirea duhului blandetii si al smereniei

Doamne, da-mi duhul blanetii, ca sa fiu bland cu aproapele meu si infranat de la manie. Daruieste-mi duhul smeritei intelepciuni, ca sa nu gandesc despre mine insumi lucruri inalte si sa nu ma mandresc. Amin.

Rugaciune pentru dobandirea duhului blandetii si al smereniei

O blandule si smeritule cu inima Facator, Datator de viata, Rascumparator, Hranitor si Pazitor al nostru, Doamne Iisuse! Invata-ne pe noi dragostea, blandetea si smerenia prin Duhul Tau Cel Sfant si ne intareste pe noi intru aceste virtuti bineplacute Tie. Insa sa nu se trufeasca inima noastra din pricina darurilor Tale bogate si sa nu ne inchipuim ca noi hranim, indestulam sau tinem pe cineva: Tu – Hranitorule cel de obste al tuturor – ii hranesti, ii indestulezi si ii pazesti pe ei.

Toti isi dobandesc bunastarea si se odihnesc sub aripile bunatatii Tale, ale marinimiei Tale si-ale iubirii Tale de oamemi – si nu sub ale noastre, caci noi insine avem nevoie sa ne ascundem in umbra aripilor Tale in fiecare clipa a vietii noastre. Ochii nostri sunt indreptati catre Tine, Dumnezeul nostru, precum sunt ochii slugilor spre mainile stapanului, sau ochii slujnicei spre mana stapanei sale, pana cand ne vei umple de darurile marinimiei Tale. Amin.

3.7/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!