Rugaciune de pocainta pentru avorturi

Rugaciune de pocainta pentru avorturi, este o rugaciune foarte puternica care se face la botezul pruncilor avortati – Canonul Maicii Domnului pentru pruncii avortati.

Rugaciune de pocainta pentru avorturi

Rugaciune de pocainta pentru avorturi

O, Stapane, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Care prin bunatatea Ta, pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire Te-ai intrupat, Te-ai rastignit, Te-ai ingropat si cu Sangele Tau ai innoit firea noastră cea stricata, primeste pocainta mea de pacatele pe care le-am savarsit si auzi-mi cuvintele: gresit-am, Doamne, la cer si inaintea Ta, cu cuvantul, cu fapta si cu gsndul, cu sufletul si cu trupul!

Dumnezeul meu, poruncile Tale le-am nesocotit, legea Ta am incalcat, bunatatea Ta am maniat, dar ca faptura a Ta, nu deznadajduiesc spre a mea mantuire, ci cad inaintea bunatatii Tale si ma rog: Doamne, da-mi inima zdrobita in pocainta si primeste-ma pe mine, cea care ma rog, daruindu-mi gandul cel bun, puterea de a-mi marturisi pacatele si lacrimi de pocainta.

Doamne, ajuta-ma sa pun inceput bun, dupa harul Tau. Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma pe mine, cea care am cazut si pomeneste-ma pe mine, roaba Ta, intru Imparatia Ta, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

O, Dumnezeule Atotmilostive, Iisuse Hristoase, Rascumparatorul celor pacatosi, Care pentru mantuirea neamului omenesc ai lasat Cerurile preaslavite si Te-ai salasluit in trup omenesc, Tu ai purtat pe umeri neputintele noastre si bolile noastre; O, Sfinte Patimitorule, lovit ai fost pentru pacatele noastre si chinuit pentru faradelegile noastre.

Pentru aceasta si noi inăltam aceasta rugaciune smerita, Iubitorule de oameni; primeste-o, o, Preabunule Doamne, si cauta spre neputintele noastre; nu pomeni pacatele noastre, iar mania Ta cea cu dreptate pornita asupra noastra, din pricina faradelegilor noastre, intoarce-o de la noi.

Prin Sangele Tau cel Preacinstit, care a innoit firea noastră cea cazuta, innoieste-ne si pe noi, cei care suntem in pacate, Doamne Iisuse Hristoase, Mantuitorule, si mangaie inimile noastre cu bucuria iertari Tale.

Cu amar si lacrimi de pocainta cadem la picioarele milostivirii Tale celei dumnezeiesti: curateste-ne cu harul Tau de toata nedreptatea si faradelegea vietuirii noastre.

Ca intru sfintenia iubirii Tale de oameni sa cantam Preasfant Numele Tau, impreuna cu al Tatalui si al Bunului si de viata facatorului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Iti multumesc Tie, Doamne, ca acum, chiar daca tarziu, am constientizat pscatul de moarte pe care l-am facut, prin scoaterea din pantece a pruncului, cu voia mea.

S-a deschis in inima mea o mila mare pentru sufletele copiilor mei pe care i-am osandit la moarte si nu am nici indreptatire, nici mangaiere si nici pace.

Dar sa nu ma lasi, Doamne, sa ajung la deznadejde, ci primeste această strigare a mea, lacrimile amare si suspinele, intru ispasirea pacatului de moarte. Amin.

Pomeneste, Iubitorule de oameni Doamne, sufletele adormitilor robilor Tai, pruncii care a murit in pantecele mamei lor fara de voie sau din cauza nasterii grele sau din nebagare de seama sau cu voie omorati si nebotezati.

Boteaza-i, Doamne, in mare milei Tale si mantuieste-i cu bunatatea Ta cea negraita, iar pe mine, pacatoasa (numele), care am savarsit ucidere de prunc in pantece, iarta-ma si nu ma lipsi de milostivirea Ta.

Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatoasei (metanie mare). Doamne, miluieste cu milostivirea Ta pruncii care au murit in pantecele meu, iar pentru credinta si lacrimile mele nu-i lipsi de Lumina Ta cea dumnezeiasca. Amin.

4.8/5 - (21 votes)

Un comentariu la „Rugaciune de pocainta pentru avorturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!