Rugaciune catre Sf. Haralambie

Aceasta “Rugaciune catre Sf. Haralambie” si calugarii de pe muntele Athos o spun.

Sfantul Haralambie este considerat de popor ca facator de minuni, aparator de boli, dar mai ales de ciuma.  A trait in secolul al doilea dupa Hristos, fiind Episcop al Magneziei, in Asia Mica.

In Acatistul inchinat Sfantului Muceninc se spune: „Bucura-te, izbavitorule de ciuma si de foamete!“. Sfantul Mucenic Hralambie este praznuit de toate bisericile crestine pe data de 10 februarie.

Rugaciune catre Sf. Haralambie

Rugaciune catre Sf. Haralambie

„Aratatu-te-ai, Inteleptule Haralambie, ca un stalp neclintit al Bisericii lui Hristos si ca un sfesnic pururea luminos al Lumii, stralucit-ai in lume prin mucenicie, fericite si ai risipit intunecimea idolilor. Drept aceea roaga-te lui Hristos cu indrazneala, ca sa ne mantuiasca pe noi.

Sfinte Sfintite Mucenice Haralambie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Dorind a lauda cinstitul cap si luptele slujitorului tau, Doamne, cer Dumnezeiasca Stralucire din Inaltime, prin care voi putea sa-l laud pe acesta, cu cantari.

Pe Sever, cel fara de Dumnezeu, leul cel ce racnea, impreuna cu nebunul de Crisp i-ai surpat, Sfinte Mucenice Haralambie, lepadandu-te de paganatatea lor. Pentru care te-ai incununat de mana Ziditorului tau.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Imparateasca podoaba Biserica te-a castigat, Dumnezeiescule Haralambie si demonilor izgonitor si a tot felul de boli izbavitor. Pentru aceasta praznuieste sfanta pomenirea ta, sfinte.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!