Ritualuri pentru Noaptea Invierii Domnului si Saptamana Luminata

Ritualuri pentru Noaptea Invierii Domnului si Saptamana Luminata

In noapte de Inviere cerurile sunt deschise maxim si noi avem acces la tot ce este in cer. Din acest motiv este bine sa facem cat mai multe practici astfel incat sa beneficiem la maxim de aceasta noapte magica. Este o noapte in care poti sa-ti resetezi absolut orice. Se pot primi daruri materiale si spirituale dar pentru asta trebuie sa facem cate ceva.

Ritualuri pentru Noaptea Invierii Domnului

Se tine post negru 24 de ore de vineri seara dupa 12 noaptea pana la 12 noaptea sambata, in seara de inviere. Vineri seara la ora 12 noaptea, sambata la ora 12 ziua si sambata la ora 12 noaptea se citeste de 3 ori urmatoarea rugaciune:

In Noptea de Inviere este bine sa spunem Rugaciunea:

Doamne scalda-ma in duhul tau si curata mantia cea ponosita si tese-o cu fir de foc si fa-ma sa stralucesc pe pamant asa cum ai vrea sa stralucesc si in cer, Amin !

Pozitie de rugaciune, in genunchi cu mainile in pozitia specifica.

Acest ritual are ca scop activare si integrarea tuturor initierilor pe lumina din vietile anterioare si reimplementarea initierilor din viata actuala. Multiplica fluxul din palme si imbunatateste calitatea luminii. Va readuce sau primiti noi daruri sau drepturi divine si alte multe beneficii.

Atentie! post negru inseamna meditatie si rugaciune toata ziua, fara televizor, dormit toata ziua ca sa “smecheriti din timp”, fara apa, radio, sau orice alta sursa ce va poate distrage (sursa externa media), fara fb, internet sau etc., se pot citii in schimb carti din domeniul spiritualitatii, carti sau articole bisericesti, etc, etc, ca la manastire.

Alte ritualuri pe care ar fi bine sa le faceti in Noaptea de Inviere

 • Inainte de a pleca la slujba de inviere pe langa baie de curatare a corpului fizic pe care este bine sa o faci, daca nu ai tinut postul negru de o zi asa cum am spus mai sus atunci spune psalmul 50 de 3 ori pentru a te curata si a te purifica. Ia cu tine un simbol care vrei tu al credintei: fie o cruciulita dar fara Iisus Christos rastignit pe cruce pentru ca conecteaza la patimile, durerile, umilintele suferite de el, o iconita, ce simti tu.
 • In timpul slujbei de inviere cereti iertare de la toti oamenii carora le-i gresit, iarta pe cei care ti-au gresit si iarata-te si pe tine. Fie o faceti cu propriile cuvine, fie cititi rugaciunea de iertare a lui Dragos Ovidiu Argeseanu, fie cititi acatistul iertarii.
 • In noapte de inviere se deschid cerurile si se coboara Duhul Sfant, binecuvanteaza toata creatia si pe tine. Cere sa primesti Lumina Duhului Sfant in structurile tale pentru ce ai nevoie; sa te curete, sa te vindeci, etc.
 • Dupa ce pleci de la slujba de inviere imbratiseaza un copac. In timpul slujbei ai fost conectat cu cerul, divinitatea si ai nevoie sa fi si impamantat. Imbratisand copacul se va produce acea axializare a ta intre cer si pamant. In timp ce imbratisezi copacul spui:

“Doamne multumesc ca exista copacul acesta si pamantul si te rog echilibreaza-ma astfel incat mereu sa fiu echilibrat si sa am discernamant.”

 • Dupa ce iei lumina in noaptea de inviere evita orice fel de suparare, furie, critica etc. In noaptea de inviere tot ce gandesti, vorbesti si faci se materializeaza foarte usor. Din acest motiv este bine sa facem meditatii, rugaciuni, ritualuri si orice stie fiecare sa faca pentru a primi ceea ce are nevoie.
 • Cat stai la slujba de inviere imagineaza-ti biserica plina de o infinitate de ingeri care stau si ei la slujba de inviere.
 • In ziua de inviere primul lucru pe care ar trebui sa-l faci dupa ce te-ai trezit, fa un dus si odata cu dusul rosteste psalmul 50 de 3 ori si ai intentia clara de a te purifica, curata de tot ce nu este benefic pentru tine. Fa-ti o promisiune tie ca in anul care a mai ramas vei face si mai mult bine oamenilor.
 • Cand mananci si bei imagineaza-ti ca toate bucatele pe care le mananci si tot ce bei sunt Lumina divina.

Ce sa faci in Saptamana Luminata?

 • In saptamana luminata ajuta cati mai multi oameni posibil prin ganduri bune, rugaciuni catre cei pe care ii sti in suferinta, da de pomana, oice poti sa faci nu ezita sa faci ca vor fi rasplatite de divinitate, dar si faptele rele.
 • Nu uita in saptamana luminata de stramosii tai, onoreaza-i, aminteste-ti de ei, ajuta-i dand de pomana, aprinzand lumanari pentru vindecarea neamului, cere sa primeasca si mortii tai lumina invierii. Daca ai animale care ti-au murit fa la fel si pentru ele.
 • In saptamana luminata creste puterea rugaciunii, puterea ritualurilor, creste puterea terapiilor, creste puterea initierilor, creste, se inmulteste, se amplifica, se rezolva, se vindeca, se dezvolta tot ce binecuvantezi si tot ce faci in lumina. Puterea binecuvantarilor in saptamana luminata este maxima.

Sursa: Risvan Vlad Rusu

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!