Puterea Sfantului Duh

Puterea Sfantului Duh

Puterea Sfantului Duh 

Sfantul Duh noi il primim la Sfanta Taina a Botezului. Harul Botezului pune in miscare darurile Sfantului Duh. Insa faptele noastre rele ne inconjoara ca un zid tare de piatra, iar pacatele noastre, ca niste paznici salbatici, il alunga pe Sfantul Duh departe de noi si nu-L lasa sa se apropie.

Fiecare suflet credincios se poate umple de Duh Sfant, daca se curateste de pacat, daca se elibereaza de iubirea de sine si daca se vindeca de patima mandriei. Sfantul Duh este intotdeauna prezent in jurul nostru si doreste sa se salasluiasca intru noi.

Invocarea puterii Sfantului Duh

„Astazi, invoc puterea Sfantului Duh sa curga prin mine si sa ma foloseasca drept sursa de inspiratie si de încurajare pentru toti cei cu care voi intra in contact astazi.
Sa fiu purtătorul vestilor bune si anunturilor vesele, amintind oamenilor multele binecuvantari care ne-au fost daruite si pe care le impartasim in aceasta viata.
Foloseste-ma sa risipesc norii intunecati si adu prin mine caldura iubirii si vindecarii divine.
Cer tuturor entitatilor ceresti sa ma ajute sa-mi intaresc cuvintele cu iubire si cu blandete, cu inima usoara si ras, pentru ca, atunci cand vorbesc, oamenii sa-si deschida inimile si sa auda mesajele mele. Sunt prezent si disponibil sa fiu mesagerul bucuriei si iubirii care vine de la Creatorul meu, in această zi.” Amin

Rugaciune pentru invocarea Duhului Sfant

O, Duhule Sfinte, Tu esti a Treia Persoana a Sfintei Treimi! Tu esti Duhul adevarului, iubirii si sfintirii, venind de la Tatal si de la Fiul, si egal cu Ei in toate! Te ador si te iubesc din toata inima. Invata-ma sa-L cunosc si sa-L caut pe Dumnezeu, de care si pentru care am fost creata. Umple-mi inima cu o adorare sfanta si o iubire mare catre El. Da-mi parere de rau pentru pacate si rabdare, si nu ma lasa sa cad in pacat.
Mareste-mi credinta, speranta si caritatea si scoate-mi la iveala toate virtutile necesare statutului meu. Ajuta-ma sa cresc in cele patru virtuti cardinale, in cele sapte daruri* ale Tale (intelepciunea, intelegerea, stiinta, sfatul, pietatea, taria, si credinta in Dumnezeu.)
Fa-ma un urmas credincios al lui Iisus, un copil ascultator al Bisericii, si un ajutor al vecinului meu. Da-mi harul sa tin poruncile si sa primesc sacramentele cum se cuvine. Fa-ma sa cresc in sfintenie in statutul de viata la care Tu m-ai chemat, si condu-ma printr-o moarte fericita la viata de veci. Prin Isus Hristos, Domnul nostru.
Da-mi de asemenea, Duhule Sfinte, Datator al tuturor darurilor bune, favoarea speciala pentru care te chem (mentioneaza cererea …), daca va fi spre onoarea si marirea Ta si spre ajutorul meu.
Marire Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Sper ca iti sunt utile informatiile aflate in acest articol si daca DA, atunci mi-ar face mare placer sa iti citesc comentariul mai jos. Daca crezi ca merita sa-l recomanzi si prietenilor tai te rog s-o faci distribuind articolul. Multumesc.

 

 

Rate this post
Această intrare a fost publicată în Diverse . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!