Ulei esential Trandafir (Rosa centifolia) – diluat 5% in ulei de strugure – 10 ml

42,00 lei

Uleiul esential de trandafir are o vibratie foarte inalta, cea mai inalta, conecteaza la energia Maicii Domnului. Folositi uleiul de trandafir pentru a atrage dragostea, a amplifica dorinta si pasiunea si a mari ferilitatea si fidelitatea. Atrage pacea in casa, ajuta la rezolvarea problemelor in casa, energia sa vindecaoare aduce fericire, prietenie si noroc in casa. Agest ulei mai ajuta la atragerea zanelor si le cheama binecuvantarile. Indeparteaza tristetea, ajuta la trecerea peste moartea cuiva drag. Este asociat cu increderea, curajul, creativitatea, puterea, sinele si taria.

SKU: 242 Categorie:

Descriere

Ulei esential Trandafir (Rosa centifolia)  – Rosa centifolia, cunoscut si sub numele de trandafir marocan si rosa damascena, sau trandafirul bulgaresc, sunt doua specii diferite si principalele surse utilizate pentru obtinere a uleiului sau a absolutului de trandafir.

Istoria folosirii trandafirului

Trandafirul a fost unul dintre primele uleiuri esentiale care a fost distilat de catre celebrul medic Avicenna, cel are a inventat distilarea uleiurilor esentiale.

Trandafirul din specia rosa centifolia este cultivat mai ales in Egipt, Maroc sau in Franta. Din petalele sale, in functie de metoda de prelucrare folosita, se poate obtine ulei esential, daca se foloseste distilarea cu aburi sau absolut, in cazul distilarii cu solventi.

Petalele de trandafiri sunt acoperite cu solvent (eter, alcool, hexan), moleculele aromatice trec in solvent, acesta se evapora, iar amestecul rezultat are o consistenta solida, asa numitul “beton” Iin limba engleza –  comcrete).

Aceasta masa solida, asemanatoare cerei, este formata din aproximativ 50% ceruri si alte materiale vegetale si 50% compusi aromatici, absolutul.

In continuare, peste acest “beton” se pune alcool pur, in care moleculele parfumate se vor dizolva. Amestecul este fitrat si alcoolul va fi evaporat  usor printr-o instalatie speciala (vacuum). Lichidul rezultat, cu o consistenta usor vascoasa si foarte parfumata, poarta numele de absolut.

Datorita metodei obtinere dificile si a cantitatii mari de petale fe trandafiri necesare, costurile de productie si implicit pretul absolutului de trandafir este mare.

Proprietatile sedative, afrodiziace si bactericide ale absolutul de trandafiri rosa centifolia sunt  mai puternice decat cele ale absolutului obtinut din trandafirul bulgaresc (rosa damascena).

Denumire latina: Rosa Centifolia

Partea folosita a plantei: flori

Tara de origine: Maroc

Modalitatea de obtinere: extractie cu solventi

Nota parfum: mijloc

Se combina cu: salvie, benzoina, musetel, patchouli, santal, imortele, petitgrain, ylang ylang, geranium, neroli, lamaie, portocala, iasomie, bergamota, mandarina, vetiver.

Proprietati: antiseptic, sedativ, afrodiziac, antidepresiv, stimulant, tonic, antiinflamator, antirid, astringent, cicatrizant, antihemoragic.

Contine: 5% ulei esential absolut pur si natural de trandafir diluat in ulei presat la rece de strugure.

Cum puteti folosi uleiul esential absolut de trandafir diluat 5% in ulei de strugure:

Deoarece uleiul esential absolut de trandafir este deja diluat 5% in ulei de strugure, il puteti folosi ca atare, sau daca mirosul vi se pare prea puternic il mai puteti dilua cu un ulei presat la rece. Uleiurile cu care il puteti dilua sunt: migdale, caise, piercici, strugure, pecan, fistic, etc.

  1. Parfum terapeutic – se aplica 1-2 picaturi in locurile unde se simte cel mai puternic pulsul: la incheieturile mainilor si in lateralele gatului. O picatura de ulei esential absolut de trandafir in zona inimii, va ajuta sa primiti si sa oferiti iubirea si va echilibreaza emotiile.
  2. Aplicare directa – in locul cremei de fata, seara la culcare, masati fata, gatul si zona decolteului cu 2-3 picaturi de uleiul esential absolut de trandafir.
  3. Pentru imbogatirea produselor cosmetice: adaugati 5 picaturi de ulei esential absolut de trandafir diluat in strugure, in 5 ml de crema sau ser facial sau 1 picatura de ulei esential de esential de trandafir diluat, in cantitatea de crema. Folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare, inflamate sau acneice.
  4. Baie – la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi de uleiul esential absolut de trandafir diluat in strugure.
  5. Ulei de masaj – folosit ca atare sau diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros), la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale.

Sanatate – Ulei esential Trandafir (Rosa centifolia):

  • calmeaza crampele si durerile abdominale
  • regleaza ciclul menstrual
  • amelioreaza simptomele specifice perioadei de menopauza si pre-menopauza
  • datorita efecului afrodiziac este util in frigiditate si impotenta
  •  calmeaza durerile de cap
  • in afectiunile aparatului respirator poate fi folosit in laringita, dureri de gat, bronsite, astm bronsic, amigdalita
  • stimuleaza circulatia sangelui – util pentru vene varicoase si hemoroizi

Cosmetica si ingrijirea parului:

Uleiul esential absolut de trandafir este benefic pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru cel sensibil, uscat, inflamat si imbatranit. Are efect tonic si stimuleaza regenerarea celulara, echilibreaza secretia de sebum si intinereste pielea.

Hidrateaza si reduce roseata si inflamatiile pielii, micsoreaza capilarele si intareste peretii vaselor de sange. Curata porii si prin efectul sau astringent contribuie la vindecarea acneei.

Ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si o protejeaza de actiunea nociva a razelor soarelui, prin actiunea sa antioxidanta.

Grabeste vindecarea si catrizarea ranilor, taieturilor si a altor leziuni ale pielii si este util in tratarea eczemelor si a micozelor.

Utilizat intr-un sampon,masca sau lotiune tonica pentru par, uleiul esential absolut de trandafir stimuleaza circulatia sangelui de la nivelul scalpului, opreste caderea parului si ii grabeste regenerarea.

Psihic si emotional – Ulei esential Patchouli – puritate 100%:

Uleiul esential absolut de trandafir diluat in ulei de strrugure este un antidepresiv puternic si este util pentru tratarea problemelor mentale si emotionale. Printre acestea se numara: stresul, anxietatea, depresia, durerea si suferinta provocata de pierderea cuiva drag. Reda increderea in sine, optimismul si induce o stare de relaxare.

Trateaza si schimbarile bruste de dispozitie si iritabilitatea, specifice perioadei de menopauza si depresia postnatala.

Precautii

Utilizat in cantitate mare, duce la pierderea puterii de concentrare, deoarece este un ulei profund relaxant.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina (stimuleaza menstruatia) sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Atentionari:

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Distribuie si prietenilor tai
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei esential Trandafir (Rosa centifolia) – diluat 5% in ulei de strugure – 10 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!