Descriere
Alexandru cel mare a fost primul care a adus din Persia arborele de piersic, iar romanii l-au adus in Europa in primul secol al erei noastre. In Statele Unite piersicul a ajuns abia in secolul 17.
Ulei din samburi de piersica, non-gras este un ingredient important folosit la prepararea multor lotiuni si creme, datorita proprietatilor sale anti-imbatranire si a consistentei sale lejere, usor penetrante. Aceasta poate ajuta, de asemenea, daca pielea ta are nevoie de intinerire sau uscat si sensibil.
Uleiul obtinut prin presarea la rece a samburilor de piersic, este originar din China, spaniolii aducandu-l in Lumea Noua in secolul al 16-lea. Regenereaza si hraneste epiderma datorita continutului sau de vitamine A, E, B1, B2, B6, proteine, minerale si acizi grasi polinesaturati.
Dintre toate acestea , vitamina E este deosebit de benefica pentru piele, deoarece este un antioxidant natural, care contribuie la eliminarea radicalilor liberi rezultati in urma proceselor metabolice asociate cu inaintarea in varsta sau unor forme de cancer.
Acizii grasi polinesaturati din uleiul de piersica intarzie aparitia proceselor de imbatranire prematura a pielii, pastreaza elasticitatea si stimuleaza regenerarea celulara.
Proprietati:
– tonic si regenerant, potrivit pentru persoanele alergice.
– previne deshidratarea
– reda supletea si tonusul tesutului cutanat, reface conturul fetei
– puternic regenerant si antioxidant,
– stimuleaza sinteza de elastina si colagen
– antirid: atenueaza ridurile, elimina ridurile superficiale
Recomandari:
– poate fi folosit pentru toate tipurile de ten: sensibil, uscat, matur,
– piele inflamata
– psoriazis, eczeme
– sub forma de masti pentru regenerarea parului, intareste radacina firului de par, previne despicarea varfurilor. Aplicat pe parul vopsit hraneste cuticula si ii pastreaza culoarea pentru mai mult timp.
– cateva picaturi aplicate pe lungimea firului de par, dupa spalare, pe parul umed, il protejeaza impotriva actiunii nocive a factorilor de mediu (frig, vant, umezeala, poluare)
Denumire: Prunus Persica
Tara de origine: SUA
Metoda de obtinere: presarea la rece a samburilor de piersica
Proprietati organoleptice:
Aspect: lichid uleios, usor
Culoare: galben deschis
Miros: specific de seminte verzi
Pastrare:
– uleiul din samburi de piersica este stabil, datorita continutului ridicat de vitamina E, cu rol antioxidant.
– dupa deschidere se pastreaza ferit de lumina si caldura, la o temperatura mai mica de 20°C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.