Potcoava: amuleta pentru abundenta – prosperitate – bunastare

Potcoava: amuleta pentru abundenta – prosperitate – bunastare
Se spune din batrani ca atunci cand gasesti o potcoava trebuie sa scuipi pe ea si sa -ti pui o dorinta. Aruncand-o peste umarul stang, acea dorinta se indeplineste cu siguranta.
Avand o potcoava in casa, ea poate fi o amuleta pentru a atrage abundenta sau amuleta pentru a feri casa de spiritele rele (energii negative).
Daca ai norocul sa gasesti o potcoava se spune ca vei avea belsug si abundenta in casă. Potcoavele se mai pot si cumpara, dar atunci cand sunt cumparate trebuiesc curatate si incarcate.

Potcoava: amuleta pentru abundenta – prosperitate – bunastare

Ritual pentru a transforma o potcoava in amuleta casei si a familiei

Atunci cand se cumpara o potcoava, se curata cu apa si sare si trebuie incarcata la luna plina. Toate persoanele care locuiesc in acea casa trebuie sa tina potcoava in maini si sa mearga prin toata casa in sensul acelor de ceasornic (de 3 ori) si sa spuna:
“Aceasta potcoava atrage abundenta, prosperitatea si bunastarea la bani pentru toti membrii acestei familii si pentru aceasta casa. Asa sa fie si asa este. S-a implinit, S-a implinit, S-a implinit. Mulțumesc. Mulțumesc. Mulțumesc. “(de 3 ori se spune)”.
Dupa care se pune pe pervazul geamului cu “gura” spre casa (partea rotunda afara) si se lasa toata noaptea la incarcat la luna plina.
A doua zi se pune deasupra usii de la intrare cu “coarnele” in sus (in interiorul casei) pentru a atrage abundenta, prosperitatea banilor, bunastarea. Trebuie pusa de proprietarul casei, barbatul sa bata cuiul si femeia sa o tina. Trebuie batute intre un cui pana la maxim 7 cuie.

Se pot pune mai multe potcoave in casa:

  • una in interiorul casei cu gura in sus ( deasupra usii pentru abundenta)
  • a doua la exterior pe usa, cu gura in jos  pentru protectie de energie negativa, spiritele rele.
  • si una sau doua pe perete in casa cu gura in sus dar in partea de nord-vest a casei pentru liniste, armonie, pacea casei si a membrilor familiei.
Potcoava nu trebuie atinsa de persoanele care vin in vizita. Le amplasati cat mai sus. Ele se mai pot incarca si la soare. Se spune ca din cand in cand potcoava “cere” foc si de aceea trebuie incarcata si la soare.
Daca o potcoava cade fara sa fie atinsa din locul unde a fost pusa in casa nu mai trebuie pusa la loc deoarece va aduce ghinion in acea casa si membrilor ei. Este semn ca “si-a facut treaba” pana la capat in acea casa. Ea trebuie luata si ingropata cat mai departe de casa, iar in locul ei in casa se poate pune o alta amuleta.
Atunci cand o persoana se muta in casa noua se spune ca daca primeste cadou o potcoava si un bulgare de sare acea casa si membrii familiei vor avea prosperitate si belsug la bani toata viata.
5/5 - (1 vote)

Un comentariu la „Potcoava: amuleta pentru abundenta – prosperitate – bunastare

  • Foarte interesant articolul acesta despre potcoava! Acest ritual arata cat de importanta este aceasta amuleta pentru aducerea abundentei si prosperitatii in familie. Este remarcabil cum potcoava poate transforma o casa si armoniza membrii familiei prin simpla curatare si incarcare. Acest articol mi-a deschis ochii si sper sa ii sporeasca pe altii in folosirea sa. Multumesc pentru informatiile foarte utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!